Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

keçi süt

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44578
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 12:43

Konu: keçi süt
Mesajı Yazan: MiNiK PrEnSeSiM
Konu: keçi süt
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2014 Saat 16:54
hocam mrb bi yakınımın kızı oldu daha 1 aylık fakat doğumdan sonra anneye bi ilaç vermişler anne zehirlenmiş bu nedenle bebeğini emzirememiş şimdi mama verelim dediler bende ilk önce keçi sütü verin daha sonra annenin durumu düzelirse anne sütü alsın eğer emmezse inek sütü verirsiniz dedim bu durumda hocam keçi sütü verseler bi zararı olurmu iyi günler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2014 Saat 23:39
Ilk 4 ay icinde, mamalardan kullanmasi daha uygun olur.Butun ilaclar, ortalama 12 saatte, en gecde 24 saatte atilirlar. Anne emzirsin.

Mesaj Tarihi: 27 Haz 2014 Saat 13:39
tamam hocam çok sağolun birde hocam kızım 13 aylık oldu bu sabah uyandığında sol gözünde gözünün beyaz olan kısmında noktadan biraz daha büyük kan lekesi vardı ve hala geçmedi bu neden olabilir hocam ve bu gece hiç uyumadı ...

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2014 Saat 11:07
Hapsirdigi zaman bile olur, kendiliginden gecer. Buyuk olanlar onemlidir.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2014 Saat 11:20
tamam hocam çok sağolun bu arada HAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİM...

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2014 Saat 12:24
Tesekkurler, sizin de Ramazaniniz hayirli olsun.

Mesajı Yazan: oguzhan&gulsum
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2014 Saat 22:56
1-hocam oğlum,6 aylık 1 ay önce ek gıdaya başladık.kutu inek sütü denemesi ve yoğurt denemesi yaptık tüm yüzü benek benek kırmızı oldu.oğluma peynir verdim ,cici bebe,kıyma verdim keçi sütünden yoğurt yaptım verdim hiç bir kızarıklık olmadı. oğluma inek sütü alerjisi var dedi  doktor. bütün içinde inek sütü olan besinleri ve inek etini 1 yaşına kadar vermeyeceksin dedi. sizce ne yapmalıyım.peynir, cici bebe,kıyma vermelimiyim, çünkü vucudunda herhangi bir kırmızılık olmuyor.inek sütü alerjisi olanlar keçi sütü içebilir mi?
2-bir diğer sorum bebeğimin gıdalarını tatlandırmak için gıdalarının içine hurma kaynatıp koyuyorum bir sakıncası olur mu günde ortalama 4 hurma yiyiyor.
ayrıca  6 aylık bebeğe ananas verilir mi?

cevaplarınız için teşekkür ederim.  

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2014 Saat 14:41
1- Keci sutu icebilir.
2- Hurma, muz,incir ve uzum, gibi meyvalar, Glikoz oranlari en yuksek olan meyvalardir. Glikoz, insulin'i en cok azdiran seker turudur.Bu sebeple,cogunlukla, Glikoz ihtiva eden sekerlerden, uzak durmaniz faydalidir. Elma, Armut, Cilek,Kavun ve karpuz daha uygun meyvalardir .Sofra sekeri bile, ikili bir seker (di-sakkarit) olup, yarisi Glikoz, yarisi Fruktoz'dur... Emilimi daha yavastir.
3- Ananas verilebilir ama disleri olmayan bir bebegin bu meyvayi cignemesi cok zordur. Ancak, ezerek veya pure halinde verebilirsiniz.    

Mesajı Yazan: oguzhan&gulsum
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2014 Saat 17:14
evlatlarımızın sağlığına vesile oluyorsunuz,Allah da size sağlık versin hocam. değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat