W Oturma Şekli
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48731
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:18
Konu: W Oturma Şekli
Mesajı Yazan: pptpapatya
Konu: W Oturma Şekli
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2015 Saat 14:10
Merhaba Hocam;
Kizim 2.5 yaşında. Boyu kilosu gelişimi normal. Ancak bacaklarında X durumu var, içe doğru basıyor; bazen parmak ucunda yürüyor; dolayısıyla yaşıtlarından daha sık düşüyor. W şeklinde oturmayı tercih ediyor; bağdaş kurduruyoruz; ancak kısa zamanda rahatsız olup W ye dönmeye çalışıyor.
Izmir'de yaşıyoruz; bol güneş görüyor. D Vit damlayı kışın da devam ettik. Yemesi içmesi normal, kalsiyum, sebze, protein bolca alıyor.
Doktorumuz son incelemesinde; üst bacak kemiklerinin ciddi şekilde dönük olduğunu ancak yapabileceğimiz birşey olmadığını; 10 yaşına kadar düzeldiği kadar düzeleceğini söyledi. Bağdaş kurdurmayı tavsiye etti. İç tabanı yükseltili ayakkabı kullanmamızın basışı rahatlatacağını söyledi. Biz şimdiye kadar tabanı esnek normal spor ayakkabı giydiriyorduk; onların da içleri yükseltisiz oluyor. Ne dersiniz, ortopedik ayakkabı olarak satılan ayakkabılardan mı kullanmalıyız; başka yapabileceğimiz birşey var mıdır. Yorumlarınızı rica ederiz.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2015 Saat 19:17
1- Ayakta; hazir-ol da, bacaklarinin ciplak bir resmini gonderin.
2- Her sene; 1 ampul Dvit3 icirin. Simdiye kadar hic icirmediniz ise, hemen 1 ampul Dvit3 icirin.
3- W-oturus veya bagdas kurmasinin; zerre farki olmayacak.
4- KESINLIKLE; Spor ayakkabi giydirin. Ortopedik ayakkabi veya tabanliklar; sadece gorunumu duzeltirler, HICBIR SEYI TEDAVI ETMEZLER. Sadece; para tuzagidirlar.
5- Parmak ucunda yurumesi faydalidir, Ortopedik ayakkabilar ile, bunu yapamaz.
6- X-Bacak, duzeldiginde, ice basma da duzelecek. Zira, bacaklar disa donuk olduklarindan, ayak tabanlari yere duzgun temas edemiyorlar.
|
Mesajı Yazan: pptpapatya
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2015 Saat 21:23
Merhaba hocam,
Degerli bilgiler için teşekkür ederim. Resmi bu linke ekledim. Yorumlarınıza sunuyorum.
http://i.hizliresim.com/n7VJvB.jpg
Tesekkurler, saygılar
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2015 Saat 23:04
Ayaklar NORMAL, Cok hafif; X-bacak var, simdiye kadar hic icirmedi iseniz; hemen 1 ampul Dvit3 icirin, bu yaz bol deniz-gunes gorsun; Ekim basi yeniden resim gonderin.
|
|