Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Acilll

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66483
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 22:44

Konu: Acilll
Mesajı Yazan: denijj
Konu: Acilll
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 21:51

Hocam resim gönderebildim mi bilmiyorum ama arkadaşımın kızı 1 yaşında babasından corona virüse yakalandı durumu kötüymüş tıp fakültesinde anne baba hafif seyrediyormuş durumları başka bir hastalığı yok neden bıu kadar etkilenmiş olabilir fazla bilgide vermiyorlar ne yapabilirler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gmzblt
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 22:43
Resim acilmiyor

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 23:17

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2020 Saat 23:19
Vücudunda böyle döküntüler olmuş ateş en son 39 derece büyük ihtimal dediğiniz gibi verdikleri ilaçlarlardan kötüleşti Ouch

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 01:34
Dokuntulerin yakindan resmini HEMEN gonderin, Meningokoksemi olabilir.

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 02:09

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 02:11

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 02:12
Hocam en yakını bu kadar şuanda ailede karantina da olduğu için göremiyorlar tabi yinede aile ye söyleyecem çekebilirlerse çekip gönderirim peki öyleyse ne yapsınlar

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 06:49
Oksijen maskesi uzerine tekrar maske taktiklarina gore, zeka yonunden bu doktorlara ne kadar guvenilir orasi supheli!
En azindan dokuntuler AYNI ise, artis olmamis ise, Meningokoksemi degildir.
Viral Enfeksiyonlardan sonra gorulen; Henoch-Schonlein Purpurasi olabilir.

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 14:21
Hocam dediğim gibi aileye bebeği göstermiyorlarmış dediklerine göre Kawasaki hastalığı tedavi varmış oda aspirin miş şimdi bu hastalıklar sizin dediğiniz Henoch-Schonlein Purpurasi arasında fark nedir yada aynı hastalık mı bu durumda aileye ne diyebiliriz teşekkürler

Sizin yazılarınız yorumlarınızı her daim takip ederim ve sayenizde bakış açım çok değişti mesela korkmuyorum artık çünkü siz varsınız etrafımdaki insanlarada elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum örnek bu arkadaşa çok ısrar ettim iyice durumunu öğren Kadir hocaya soracam diye bu kadar bilgi verebildi çünkü dediğiniz gibi bu virüse yakalansa başks bir hastalık yoksa bu kadar olmamalı anne baba iyi çocuk yoğun bakımda çok saçma geldi ya kullandıkları ilaç böyle yaptı veya bu durum daha farklı diye düşündüm böyle çocukları görünce çok üzülüyorum mümkün olduğunca sizden öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum tabi uyan var uymayan var o yüzden ben etrafımda olan çakma doktorlara kulak vermiyorum tekrar teşekkür ederiz iyi ki varsınız 

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2020 Saat 19:18
Kawasaki hastaligindaki dokuntu; "Kizil" dokuntusune benzeri,bu dokuntunun, onunla yakindan uzaktan hicbir alakasi yok!!

Henoch-Schonlein olabilirmi? diye bir sorsunlar.. Bakalim ne diyecekler.

Mesajı Yazan: brkay
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2020 Saat 23:02
Merhabalar denijj. Acaba sorunuzdaki bebeğin durumu nasıl. Paylaştığınız günden beri aklımda ve dualarımda. Babadan corona geçtiğini söylemiştiniz 
. Bebege nasıl farklı teşhis koydular acaba. Umarım güzel haberler verirsiniz bize...

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2020 Saat 00:13
Merhaba şuan durumu iyiye gidiyormuş sadece koranavirüs olsaydı böyle olmazdı daha hafif olurmuş ama kawasaki hastalığını olduğunu söylemişler benim arkadaşımın abisinin kızıydı bende paylaşınca çok üzülmüştüm onlar bu hastalığın geçirdiğini bilmedikleri için virüsün bu kadar etki ettiğini düşünmüşler ben böyle olmaması gerektiğini söyledim kesin başka bir hastalığı var çünkü vücuttaki döküntülerden belliydi hemen bilgi alıp Kadir hocama sorduk ve yanılmadığımı gördüm onum sayesinde az buçuk bişeyler öğrendik ama şuan durumu iyi doğru gidiyormuş hareket etmeye başlamış bende çok sevindim 

Mesajı Yazan: brkay
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2020 Saat 00:24
Çok mutlu oldum gerçekten,çok şükür. Bi an önce sağlığına kavuşur yavrum insallah. cok sagolun cevap verdiğiniz icin.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2020 Saat 02:38
Henoch-Schonlein ZATEN, kendiliginden iyilesir.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2020 Saat 02:48
Ah Kadir hocam içimi o kadar çok rahatlatıyorsunuz ki anlatamam bazen çocuğumda bir rahatsızlık olduğunda canım sıkılıyordu her sıkıldığında konuyla ilgili yazılarınızı okuyup rahatlıyordum ben önceden hastalık konusunu hiç kafama takmazdım hele ki kendimi bildim bileli çok nadir hasta olmuşumdur mesela ben hiç bir çocuk hastalığını geçirmedim bak bu da şimdi dertleşirken aklıma geldi sahi hocam acaba ben neden geçirmemiş olabilirim sadece ben değil hiç bir kardeşim geçirmedi (bu arada 4 kardeşiz) sanırım küçük kardeşim kızamık olmuş annemin demesiyle eğer o olduysa bize neden bulaşmadı şimdi biz bu hastalıkları geçirmedik ya ilerleyen yaşlarda geçirme olasılığımız var evt ama durumumuz ne olur ağır mı geçiririz bunun için ne diyebilirsiniz aslında sadece içimden geçenleri yazacaktım soruda sormuş oldum esasen hep aklımdaydı bu soru bir gün sorarım diye şimdi gelmiş oldu :) 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2020 Saat 18:52
Yasiniz kac(?) Bilmiyorum ama, Kizamik asilari; '70'li yillarin sonundan beri yapiliyor. Asili oldugunuz icin, gecirmemissinizdir.
Esas sormaniz gereken, burnunuz aktiginda, veya 3-5 oksuruk oldugunda, anne-babaniz hemen doktorlara NIYE kosmuyorlardi?

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2020 Saat 20:05
Evet unutmuşum yaşım 33 ama okul çağında aşılandığımızı biliyorum öncesinde köyde olduğumuzdan bizi götürüp aşı yaptıklarını düşünmüyorum yani annem öyle diyor bir keresinde  çocuk gelişimi hocamıza hiç bir çocuk hastalığını geçirmediğimi söylemiştim oda bana bağışıklık sisteminiz güçlü olduğundan belki hastalığı hafif geçirmişsinizdir demişti bunun olması mümkün mü evt biz dört kardeş (37,35,33,28 yaş aralığı) bu yaşlara kadar doktora gittiğimizi hatırlamıyoruz (yani grip nezle soğuk algınlığı vb) hastalıklarla ilgili hiç gitmedik halada öyleyiz şimdi olurda kızımdan yada başkasından bu çocuk hastalığına yakalanabilirmiyiz korktuğumdan değil ama bu yaşta düşünsenize yüzümüzde kırmızı noktalarla dolaşmak zorunda kalacaz :) bu sadece bir merak

İlkokul sıralarında o ara kabakulak salgını vardı herkes izin alıp gidiyordu okulda nerdeyse öğrenci kalmamıştı benimde artık psikoloji mi nedir benimde kulağımın arkası ağrımaya başladı herkes gidiyor diye bende benimde ağrıyor diye izin alıp eve gitmişti ama şişme filan olmadı sadece ağrıdını hissettim acaba o hocanın dediği gibi gerçekten kabakulak hastalığını o dönem hafif mi atlattım benim aşılarda hatırladığım verem tetanoz aşıları 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2020 Saat 20:12
"Esas sormaniz gereken, burnunuz aktiginda, veya 3-5 oksuruk oldugunda, anne-babaniz hemen doktorlara NIYE kosmuyorlardi?" bu sorunuza cvp verecek olursam bırakın 3,5 öksürüğü bir keresinde 1. Kattan aşağa yüzüstü düştümde yine götürmediler herhalde böyle basit hastalıklarda götürmemeleri gayet normal :) ben babamın beni hastaneye bir keresinde götürdüğünü hatırlıyorum oda göz doktoru 1.sınıftayken daha okuma yazma bilmezken okula gelen bir kaç kişi uzaktan harfleri soruyorlardı bende bilememiştim bunun gözleri bozuk diye gözlük yazmışlardı sanırım dereceleri baya yüksekti çünkü taktığımda her yeri çukur görüyordum sanki çukurlara bata çıka gidiyormui gibi yürüdüğümü hatırlıyorum sağolsun abim sayesinde o gözlükler kırıldı da kurtuldum ve bir daha gözlük almaya bile gidilmedi::) 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2020 Saat 20:37
Boyle cok kardesli evlere. ilk bulasici hastaligi getirene; "Index vak'a" denir, ve o kardesler icinde hastaligi EN HAFIF bu cocuk atlatir.
Onemli bir sey degil, her mikrop alista 4x4 hasta olunur diye bir sey yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat