Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlum(kusma)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17177
Tarih: 06 Kas 2025 Saat 09:45

Konu: oğlum(kusma)
Mesajı Yazan: türkan
Konu: oğlum(kusma)
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 09:25
merhaba doktor bey,

9 aylık bir oğlum var. kaka yapmak için ıkınırken kusuyor oğlum. kabız değil, kakası sert de değil ama bazen çok zorlanıyor. ek gıdaya geçtiğimizden beri bu sorunu yaşıyoruz. özellike yeni yemek yediği zamanlar daha fazla oluyor kusması. midesi ile ilgili bir problem mmi var yoksa normal midir bu durum? daha önce bir doktora sorduk normal olduğunu söyledi ama ben yine de size danışarak içimi rahatlatmak istiyorum.

bir de oğlumun son 2-3 gündür hafif bir ateşi var. 38 i geçmeyen bir ateş. öksürük, nezle, kusma, ishal yok. gece çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor. sebebi ne olablir?

zaman ayırıp cevapladığınız için şimdiden çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 11:10
Ateş, 38'in üstü olmalı. Hafif bir gripal enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz. Tedavi gerekmez. Gece çığlıkla uyanması, gündüz aşırı kalabalık içine girmesinden ve çok hoppala zıppala yapılması ile ilgili. Biraz insan temasını azaltın, çok maceralı hayat yaşamasın, düzelir. Kusması, zaman içinde bir azalma olmadı ise, mide üst kapağının gevşek olduğunu gösterir. İlerde "Reflü" oluşabilir. Takip edelim. Arazlar azalıyorsa, bir şey gerekmez.

Mesajı Yazan: türkan
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 11:16
kusması eskisi kadar sık olmuyor. eskiden her kakada kusarken şimdi haftada 1-2 sefer kusuyor.  aslında kalabalık görmüyo oğlum bi ben bir de babası var gördüğü. gündüzleri bazen salıncakta sallıyoruz o yoruyor olabilir mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 11:21
Olabilir. Bir şeyin etkisi altında kalıyor ve rüyasını görüyor. Kusmaları zamanla azaldığına göre korkulacak bir durum yok..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat