Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş titreme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54879
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 19:59

Konu: Ateş titreme
Mesajı Yazan: minel
Konu: Ateş titreme
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2016 Saat 19:16
Hocam merhaba.kizim 7 yaşında bu sene okula başladık.surekli hastalanıyor.atesi çıkıyor.yazilarinizdan okuduğum kadarıyla ilk 2 senemiz böyle gececekmiş.bu sabah ateş ve titremeyle uyandı.usudugunu söylüyordu.biraz yemek yedirmek istedim kustu.suan da ateşi 38.7.basinin ve bacaklarının agridigini söylüyor her hastalandığında.
1_atesliyken eli ayağı buz gibi oluyor bu iç ateş midir?
2_atesi çıkarken titriyor ve üstünü örtmek istiyor.giydirmeli mi yoksa soymali miyim?
3_ates düşürücü olarak parol kullanıyorum.dolven hiç dusurmuyor ateşini.22 kilo acaba bir ölçek az mı geliyor?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2016 Saat 23:20
1- Ates ciktiginda, butun dokular anormal derecede oksijen gereksimi duyarlar. Bu sebeple, kalp ve solunum hizi arttigi gibi, kan volumunu de arttirmak icin, el, ayak gibi uzuvlardan kan cekerek, onemli dokulara(Beyin, dalak, karaciger gibi) gonderir. Bu sebeple eller ve ayaklar soguk olur.
2- Griplerde; ates 4-5 gun surebilir. Bazen 1 gun, bazen 7-12 gun oldugu da olur.
3- Grip haliniz ve oksuruk de; 2-3 hafta surecek
Ates ile ilgili makalelerimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2016 Saat 23:37
Peki hocam çocuk usuyorum diye titriyor bende ustunu ortuyorum.esim örtme ateşi var diyor.bunun doğrusu nedir?

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2016 Saat 23:51
Ortun..Daha baska anlatim: Rahat ettirin... Ortunmek istiyorsa ortun, acilmak istiyorsa acin.
Ates oncesinde boyle usume hissi olur. Ates ile ilgili makalelerimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 19:14
Hocam dün akşam acile goturduk.atesi gün boyu dusmedi ve çok ağrısı vardı.serum takıldı.biraz kendine geldi.doktor boğazı kızarık dedi klamoks bid iburamin colf  verdi.antibiyotik kullanmadan atlatamaz mi dedim.atesi yüksek kullansa daha iyi olur dedi.sonu cold ile biten ilaçları kullanmayın dediğimiz için iburamin ı kullanmadim.istemeye istemeye ilk dozu dün gece 11.30 da verdim.ates bütün gece devam etti.sabah 5 de ateş dusurucu verdim.bu sabah kalktığında iyi gorunuyordu.belkide antibiyotik vermesem de iyilesicekti bugün diye düşündüm öğlen 11.30 da vermem gereken antibiyotiği vermedim.fakat saat 1 gibi yine galsizlesti ateşi çıktı.yuruyecek derman bulamıyor çocuk.saat 2 de antibiyotiğin 2. Dozunu verdim.bu arada dilinde beyazlık var.normal zamanda kontrol ediyorum dilini bu şekilde değil daha pembe oluyor.ama agizinda kötü koku yok.hocam grip aşısı da olduk neden bu kadar ağır geçiriyor acaba?

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 19:20
http://i.hizliresim.com/5LdPXj.jpg

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 22:57
Antibiyotik gerekiyor.
Sadece; Klamox'u verin ve kutuyu bitirin.

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 23:36
Tesekkur ederim hocam.siz antibiyotik kullanmak için ateş yanında paslı dil ve agiz kokusu bu 3 unun olması gerekir diyorsunuz ama bizde ağız kokusu hiç yok.birde çok şık boğazda aynı tabloyla karşılaşıyoruz daha 2 hafta önce boğazı böyleydi.neden bu kadar sık bogaz enfeksiyonu geciriyor olabilir.birde siz iburamin cold değil de sadece iburamin kullanabilir siniz demissiniz başka bir hastaya bu ilac iburamin zero mu.internetten araştırdım sadece iburamin bulamadım.

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2016 Saat 07:36
Iburamin Zero, 1mg Klorfeniramin maleat ihtiva ettiginden, cocuklarda tavsiye etmiyorum.. Turkiye'de, saf Ibuprofen ihtiva eden Iburamin yok..
Saf Ibuprofen ihtiva eden; Ibufen, Dolven, Pedifen, Apireks, Gerofen gibi suruplari kullanabilirsiniz.

Esasinda hic ates dusurucu kullanmamak en dogrusudur.

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2016 Saat 10:25
Cok teşekkürler Hocam bende ateş dusurucu kullanmamak için direniyorum ama çocuk yarı baygın, ağrıdan ateşten gözünü acamayinca mecbur  ver iyorum.hocam birde doktor polivit şurup yazmış.antibiyotikle birlikte kullanabilir miyim?  Yoksa antibiyotik bitince mi baslamaliyim? 

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2016 Saat 18:24
Antibiyotik yaninda; Vitamin yazma sacmaliklari, '60'li-'70' yillarda cok yaygindi...
'90'li yillarda, bu sacmaligin kimleri zengin ettigi ogrenildi ve cok az doktor yazar olmustu..
Hic gerek yok, paraniza yazik...

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2016 Saat 01:27
Hocam çok oldum biliyorum ama sormazsam içim rahat etmiycek.soru cevaplariniza bakarken strep a diye birşey okudum.ki bunu ilk defa duydum.böyle bir testten hiç haberim yoktu.belirtileri bize çok uyuyor.ates dilde pas kusma.ve okula başladığından beri çok sık oluyor.daha 2 hafta önce yine ateş boğaz kızarık dilde beyaz bir tabaka vardı.antibiyotik kullamistik.cocuk nerdeyse 1 hafta sonra yine aynı hastalık geçiriyor.bir ay koruyucu bir iğneden bahsetmissiniz.acaba onu mu yaptirmamiz gerekir.antibiyotikle düzenliyor ama dediğim gibi bir hafta sonra tekrar hastalanıyor.degerli vaktinizi aldim.cok tesekkur ederim

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2016 Saat 04:32
Once; Strep-A Testi yapilir, Test:(+) cikarsa, igne yapilir.
Bu konu cok onemlidir, ilgili makale ve soru-cevaplari mutlaka okuyun.

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2016 Saat 19:18
Hocam mrb.bizim antibiyotik bitti bir hafta iyiydi.simdi yine boğaz ağrısı baş ağrısı migde bulantısı var.atesi henüz yok ama çıkacak gibi duruyor.bulundugum yerdeki devlet hastane sine sordum strep a testi  yapilmiyor dediler.ne yapalım hocam.bu 5.antibiyotik.hep aynı ilaç bitiyor hastalık başlıyor.cok üzülüyorum bu kadar ilaç içmesine
Ne onerirsiniz.b u test özel hastaneler de mi yapılır acaba.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2016 Saat 03:53
ATES yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez..

Eski mailleri okuyun.
Streptokok enfeksiyonlarinda; ATES+Koku+ Dil pasi yaninda; BULANTI ve/veya kusmalar vardir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat