Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip mi nezle mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40296
Tarih: 18 Ara 2025 Saat 01:50

Konu: grip mi nezle mi
Mesajı Yazan: nilcey
Konu: grip mi nezle mi
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2013 Saat 11:46
hocam merhaba. ilk defa diğerlerinden farklı ateşsiz bir hastalık geçiriyoruz. halsizlik, ateş yok. çok yoğun ve bol miktarda burun akıntısı var. nezle mi acaba. kreşe göndermedim bugün. öğretmenleri hasta çocuklar diğerlerine de bulaştırıyor göndermeyin dedi diye ama burun akıntısı ve gece genize akma nedeniyle sabah hafif öksürük dışında bir şikayet yok. yarın okula gidebilirmi. bulaşıcılığı ne zaman geçer. zira evde bakacak kimse yok. kızıma da zaten okuldan bulaştı. kaçış yok yani.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2013 Saat 16:35
hocam bir de karın ağrısı eklenmiş tabloya. acaba kötü bir gece mi bekliyor bizi. ateş yok

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2013 Saat 22:01
Grip arazlari+ Karin agrisi(ishal,kusma da olabilir)= Domuz Gribi olabilir. Domuz Gribi cocuklarda, cok hafif seyrediyor. Okula gidebilir. Bir tek atesli iken gondermeyin.

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2013 Saat 09:49
dr bey bu gece anladıkki hastalığı krup muş yine. bu sefer ateş olmadığından teşhisim geç oldu :) karın ağrısı olmadı bi daha. gece çok kötü tıkandı. soğuk buhar ve açık hava ile biraz rahatlattık. grip aşısı yaptırmaya fırsatımız olmuyor hastalıklardan. bu kızım en çok hatta her seferinde krup oluyor. grip aşısında krup virüsüne karşı da koruyucu varmı acaba. ya da krup için başka bir önlem. 1 yaşından beri kışın ayda 1 mutlaka krup oluyor.şu anda 36 aylık. 14 kg kız. krup için grip aşısı faydalı olurmu. yarım doz yarım doz 2 defa olacak. dozlar arasında ne kadar zaman olacak. kalan yarım doz aşıyı evde saklayabilirmiyiz.

kruptan korunmanın bir yolu varmı. bu kadar sık krup olmak çocuğa zarar verir mi. alerjik olabilirmi.teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2013 Saat 23:16
1- Grip asisi; Krup'tan korumaz.
2- Krup icin bir onlem yok. Krup yapan ozel VIRUSLER var, allerji ile olmuyor..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat