Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

okuma yazma merakı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29902
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:32

Konu: okuma yazma merakı
Mesajı Yazan: zehra
Konu: okuma yazma merakı
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2011 Saat 10:21
Merhabalar Nilçin Hanım .

benim kızım 4 yaş 4 aylık .uzun zamandır okuma ve yazma merakı var önceden bir yerde gördüğü yazıları yazıp bana gösteriyordu . okul öncesi okuma yazma öğretilmesi yanlış diye bildiğimden güzel olmuş deyip konuyu kapatıyordum .sonra sonra bu merakı artmaya ve harfleri sürekli bana ve babasına sormaya başladı .söylemeyince üzülüyo onun bu ilgisini görmemezlikten gelemez olduk sorduğu sorulara cevap veriyoruz . kafasında çoğu harfi otturmuş duruma . sürekli şu kelime nasıl yazılır yada burda ne yazıyo diye sorular soruyor ve o kelimeyi yazmaya çalışıyor . son haftalarda biraz destekle o merak ettiği kelimeyi yazabiliyor .fakat düz yazı yazıyor çünkü etrafta hep düz yazı görüyor .el yazısını bilmiyor bu durum ilerde ilk okula başladığında bir sorun oluştururmu .. yani bu ilgiyle giderse iki aya kalmaz okuma yazmayı çözmüş olabilir ve bu durum beni çok  endişelendiriyor .
arabada giderken bile kırmızı ışıkta duruduğumuzda gördüğü her tabelayı  soruyor okumaya çalışıyor Confused
ne yapmamızı ve nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz ..

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2011 Saat 22:21
Merhabalar,
Bazen çocuklar erken dönemde okuma-yazmaya meraklı oluyor. Bizler okulöncesi dönemde hazırlık sınıfı dönemine kadar öğretilmemesini istiyoruz. Fakat çocuklar doğal süreçte kendiliğinden öğreniyorlar. Sorduğunda cevaplayabilirsiniz tabii fakat oturup öğretmek, desteklemek uygun değil. Tabii şimdi harfleri dik yazı yöntemi ile öğrenip yazıyor, okula başladığında bunları kopyalamak zoruna gidebilir. Diğer bir yandan sesleri almak, sesleri tanımak adına da daha kolay olacaktır. Sevgiler.

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2011 Saat 11:51
Nilçin Hanım saygılar değerli cevaplarınız için çok teşekkürler
okul öncesi dönemde okuma yazma konusunda acele edilmemesi gerektiğini sizler sayesinde bizler biliyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz ama bir çok anne okul öncesi zorla okuma yazma öğretiyorlar görüyorum okula başladıklarında bu çocuklar okuma yazmayı harfleri bilmiş oluyorlar
şimdi onların yanında bizim çocuklarımızın durumu ne olur kendilerini eksik hissederler mi diye düşünmeden edemiyorum

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2011 Saat 21:17
Merhabalar,
Merak edecek birşey yok, bu bir olgunluk süreci gerektirir. Zaten seneye okula hazırlık döneminde bunları öğrenecek. Diğer ebeveynler çocuklarının ilk okuyan ilk yazan çocuklar olmasını istiyorlar, kendi hırslarını çocuklarının üzerinden yaşıyorlar. Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat