Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anne sütü yetersizliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3047
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 11:43

Konu: anne sütü yetersizliği
Mesajı Yazan: nrytuna
Konu: anne sütü yetersizliği
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2007 Saat 01:22
merhaba oğlum 3.560 50cm doğdu 1.ayında 5.200 55cm,2 ayında6.080 58cm,3 ayın sonundada 6.420 62 oldu suan sütümde azalma olduğundan dr miz yetersiz bulup mamaya başlamamı söyledi.mamayı biberonu red ediyor cok zor yediriyorum.90 ml mama veriyorum doymuyor bende üstüne emziriyorum kac öğün mama vermem gerekir1 öğün gece yatmadan önce  1öğün de öğlen verip geri kalanını emzirsem yeterli olurmu?2-2.5saatte bir emmek istiyor.bir tek gece 10 gibi emip sabah 4.30 kadar uyuyor. bugüne kadar sütlerimi sağmıştım mama yerine sağdığım sütleri versem kilo alırmı tesekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nrytuna
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2007 Saat 19:28
benal hanım mamadan sonra cok fazla tükrük salgılamaya başladı.Emzirirken hiç su vermiyodum simdi su vermem gerekirmi cvb nızı sabırsızlıkla bekliyorum

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2007 Saat 10:54
Merhaba...
Aynı öğünde anne sütü ile birlikte biberon maması vermenizi tavsiye etmem. Anne sütünden 2 saat sonra biberon mamasını ayrı bir öğün olarak verin. Mamayı uygun sulandırma ile yaparsanız su vermenize gerek yoktur. Ek besinlere geçtikten sonra su verebilirsiniz.  Mama yerine tabi ki sütünüzü de verebilirsiniz. Vermeniz gereken değil de bebeğin aldığı kadar bizim için önemli olan. 150 desem ama bebek 100 cc alsa ne olacak? İŞte bu yaklaşım anneleri mutsuz bebekelri tepkili hale getiriyor. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat