Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

annem icin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67329
Tarih: 01 Ara 2025 Saat 02:23

Konu: annem icin
Mesajı Yazan: saliç
Konu: annem icin
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2020 Saat 22:30
Hocam belki cevap verirsiniz diye sizede sormak istedim 52 yasindaki annem kalp krizi gecirip yogun bakimlik oldu. Yapilan testlerde iki ana damarin %95 tikali oldugu yaziyordu. Ucuncu bir damarin ise %70 tikali oldugu. Annem unsilin kullanimi olan seker hastasi ve tansiyonuda var. ambulans geldiginde cihaz olcum bile yapamadi sekerin hastanede 700 lerde oldugu tesbit edildi. Acil anjio oldu seker surekli yuksekdi en dusuk seker 490 di  durumu kritik dendi. Ilk gun kasiktan girilip damar acildi hala yanma sikayeti olunca fazla bkletmeden 3 gun sonrada diger damari koldan girip actilar. her iki damarinda sorunsuz acildigi soylendi. Annem 6 gunun sonunda taburcu oldu %70 tikali olan damar icin anjio yapilmadi ilac tedavisi verildi. Tum bu drumlardan sonra annem hala gogusunun yandigi evin icinde dolasirken de yine ayni yanma ve nefes darligi oldgnu soyluyor. damarlar acildi ise annem neden kalp krizi gecirmeden onceki yasadigi durumlari yasiyor. Hocam cok uzun yazdim ama birde sekerden dolayi damarlar cok ince imis. doktorlar bayagi ugrasmislar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2020 Saat 23:45
Dogru durust bir Kardiyoloji merkezine gidin.. Kesinlikle "STENT" takilmasi gerekiyor.
Imkaniniz elverirse ( sartlari zorlayin), Amerikan Hastanesinde, Dr. Genco Yucel'den randevu alin. 

Mesajı Yazan: saliç
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2020 Saat 00:02
Hocam cok afedersiniz ben anjio yapildi damar acildi yazmisim sitendi ekle meyi unutmusum her iki tikali olan damarada stend takildi bunu atlamisim.ISlemin adi yanlis telafuz etmiyorsam balonlu stend idi.Ama diger ucuncu %70 tikali olan damara anjio uygulamasi yapilmadi.amerikan hastanesinde esimin kiz kardesi calisiyor bahsettiginiz doktora yine bu durumdan bahsedecegim ama sizin onerilerinzde bizim icin cok kiymetli

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2020 Saat 03:02
Dr.Genco bey ne derse, odur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat