Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tahlil ve hgb

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53731
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 05:35

Konu: Tahlil ve hgb
Mesajı Yazan: Ahmetsaid
Konu: Tahlil ve hgb
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2016 Saat 19:22
[/url[/IMG]

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2016 Saat 19:26

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2016 Saat 19:36
Kızım 13 aylik 11 kilo 78cm boyu on gun once atesli havale gecirdi kan tahlili yapıldı wbc 22.4 on gun antibiyotik aldık hgb 7.2 idi bugun yani 13 gun sonra yine kan tahlili yapıldı hgb7.6 cikti damaran kan alınmalı dediler hematolojiye yönlendirdiler ben de annesiyim orak hucreli anemi taşıyıcısım elektrofeerezi yaptırsam sonuc doğru çıkarmı

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2016 Saat 19:48
Kızım 13 aylik 11 kilo 78cm boyu on gun once atesli havale gecirdi kan tahlili yapıldı wbc 22.4 on gun antibiyotik aldık hgb 7.2 idi bugun yani 13 gun sonra yine kan tahlili yapıldı hgb7.6 cikti damaran kan alınmalı dediler hematolojiye yönlendirdiler ben de annesiyim orak hucreli anemi taşıyıcısım elektrofeerezi yaptırsam sonuc doğru çıkarmı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2016 Saat 21:18
Hemoglobin elektroforezi gerekir

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2016 Saat 04:33
Bazı soru cevaplarda agizdan Demir alımı ile yükselen kan dgerleri var benim kızımda da boyle bir şans var mı tedavi uygulanır mı acaba orak hucreli anemi taşıyıcısı ise Demir takviyesi yapılamaz mı

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2016 Saat 04:46
Bir sorum daha Olacak lym yuksek cikmis yani gribal bir sey mı geçiriyor bu yüzden de hgb dusuk olabilir mı

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2016 Saat 20:11
Enfeksiyonlarda, HGb orani duser ama bu dusukluk biraz fazla..
Diger sorulari obur soruda cevapladim..

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2016 Saat 17:20

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2016 Saat 17:24
Doktor bey kızımın tahlillerini tekrarladım 20 gun icinde kanda bir yükselme olmus hemoglobin elektrofrezi 15 gun sonra çıkacakmış Demir kullanır miyiz bu durumda kan ilk ölçümde 7.2 on bes gun sonra 7.6 simdi ise 8 cikmis bir yükselme var gibi gozukuyor

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2016 Saat 19:14
Demir ilacina devam edin. HGB:10g/dL'nin ustune cikana kadar verin.

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2016 Saat 21:33
Biz hic Demir ilaci kullanmadık sadece bu donemde yediği et miktarını arttırdım yarın sonuclari doktora göstereceğim Demir ilaci başlanır o zaman sanırım bu durumda başka bur hastalık aplastik anemi falan demiştiniz onların ihtimali hdks varr mı

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2016 Saat 23:00
Yok... O hastaligin  farkli sekilleri ve arazlari vardir..

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2016 Saat 13:42
Doktor bey yeni başlık acmak istemmedim kızım bu aralar biraz kabiz yapıyor ikiniyor cok popo çıkışında pisik olmus ama ustunde kucuk kucuk beyaz kabarcıklar var sanki mantar gibi hangi kremi oneririsiniz

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2016 Saat 17:45
Doktor bey kızım 14 aylik 11.3 kg tahlil sonuclarını yollamıştık bugun doktor ferro sanol b surup verdi sabah 5 ml yani bir olcek dedi ilac ile sut arası bir saat dedi sizce damla mı yoksa surup mu iyi
Bir sorum daha var .
Damla olarak kullansak doz nasıl olur

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2016 Saat 20:21
Doktor bey bugun sabah 5ml bir olcek verdim ama cok zor iki kere de yarım versem olur mu bir de anne sutu ile arası kac saat olmalı ac ve tokluk durumu nasıl olmalı

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2016 Saat 05:22
Damla /surup, etki olarak aynidir. Dozlari icin; icini okuyun. Her firmaninki (marka) farklidir.
Yarim saat ara olmasi yeterlidir. Ilaclardaki DEMIR, gidalardaki gibi proteine bagli demir olmadigindan,
diger elementlerle reaksiyona girebilir. Halbuki, gidalardaki Demir, Proteine bagli oldugundan, kimyasal reaksiyonlara girmez.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2016 Saat 11:35
Doktor bey ilaci içirmek cok zor artık yemek bile istemiyor ilac sanıyor acaba igne olarak verilse uygun olur mu sizce

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2016 Saat 18:07
Igne risklidir ve Penisilin'den 100 defa daha allerjendir..
Yaptiracaksaniz, guvenilir bir yerde yaptirin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat