Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ameliyat gereklimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37473
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 18:54

Konu: ameliyat gereklimi
Mesajı Yazan: dturker83
Konu: ameliyat gereklimi
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2013 Saat 00:05
hocam merhaba
nisan ayında 8 yaşını dolduracak bir oğlum var.bu yaşına kadar dönem dönem geniz eti problemimiz oldu.doktorların demesine göre doğuştan bademcikleride büyükmüş.by yıla kadar çok sık hastalanıyodu ama çok şükür bu yıl iyiyiz bir problemimiz yoktu.ancak 4 gün öncesine kadar.geceleri aşırı horlamamız var,bazen uykuda nefesi kesiliyor gibi oluyo.birde hafiften gripte var burnu akıyor,bazen tıkanıyor,hapşırıyor.2 gündür çocuk dr na ve kbb ciye götürdüm.iki dr.da geniz eti ve bademcik ameliyatının olmasını şart görüyorlar.bu yaşına kadar bile beklememmin büyük hata oldugunu söylüyorlar.böyle geceleyin horlamak rahat solunum yapamamak ani kalp krizlerine yada kalp hastalıklarına neden olurmuş.ateşimiz yok,bademciklerde iltihaplanma yok.geceleri uyurkken horlama ve ara ara tıkanma var.acaba dedikleri gibi ben yanlışmı yaptım hocam?böyle kalp problemleri oluırmu.ne olur akıl verin yol gösterin.yaptırmalımıyım bu ameliyatı?

-------------
Dilek Türker

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2013 Saat 04:06
O doktorlarin "palavralarina" kanmayin. Kalp problemleri; A-Grubu Beta Hemolitik Streptokoklarin sik sik alinmasi ile olur. Bogazda; bademciklerin ve geniz etinin olup, olmamasi bu mikrobun umurunda bile degildir. Olacagi varsa, 2 yasinda bademcikleri alinmis bir cocukta bile olur. Sirf sizi korkutabilmek icin boyle yalanlar soylemeye utanmiyorlar. Sakin uzulmeyin, ameliyet  diye basinizin etini yiyen doktorlardan uzak durun. Kalp problemlerine, bademcikler degil, bu bakteriler sebep oluyor. Badencikler varmis-yokmus bu bakterinin umurunda bile degildir.. Bu yasa kadar kuculmemelerinin sebebi,  cok sik kullandiginiz antiobiyotiklerdir. Her atesli hastaliginda antibiyotik alanlar, antikor yani bagisiklik maddelerini uretemezler. Bunun sonucunda da bu yasta artik antikorlarla mikroplara karsi koyacagina, hala lenf sistemi ile karsi koyar ve geniz eti ve bademcikleri bir turlu kuculemezler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat