demir ilacı muamması
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47063
Tarih: 23 Ara 2025 Saat 02:11
Konu: demir ilacı muamması
Mesajı Yazan: mrvsmt
Konu: demir ilacı muamması
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 23:33
|
Hocam merhaba aklıma takılan bir soruya en doğru sizden cevap alabileceğimi düşündügüm için soruyorum. Santafer damla kilo başına kaç damla veriliyor? Kızımı götürdügüm dr. 4 damla dedi başka bi dr 4 damla olur mu 1 veya 2 damla verilicek dedi.internette araştırdıgım kadarıyla 1 ve 2 damla veriliyormus kesin cevabı sizden öğrenmek istiyorum.teşekkür ediyorum şimdiden...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 06:02
Demir ilaclari; HER ANEMIYE VERILMEZ... cahil Turk doktorlarinin gazina gelip, cocugunuza ezberden Demir ilaci vermeyin.
1- Once; HGb10g/dl nin altinda olacak,
2- Demir&Demir baglama ve HGB Elektroforezi yapilarak, aneminin cinsi tayin edilecek, ancak; bunlarin sonunda, "Demir Eksikligi" anemisi tesbit edilirse, Demir ilaci baslanir...
Once bir bakin bakalim,cocugunuzun Anemisi varmi? Ondan sonra bakin bakalim, bu Anemi; Demir eksikligi anemisimi??
- Orak hucreli anemi var.
- Akdeniz anemisi var.
- Aplastik anemi cesitleri var.
- Losemiler var..
- Kancali solucan parazitligine bagli anemi var.
- Hemofili veya, vonWillebrand Hastaligi var.
- G6PD Enzim eksikligi var...
Var oglu, var.....
Bunlar ekarte edilmeden, Turk kafasi ile Demir baslanirsa, bu hastaliklarin teshisi gecikir, teshis ancak Otopsi'de konur...
Hele bir; cocugunuzun yasini ve HGB degerini bir yazin. Ondan sonra gerisini anlatirim.
|
Mesajı Yazan: mrvsmt
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 10:09
|
haklısınız hocam tahlili 9.ayda yaptırdgım için yazmamıstım bilgileri şimdi resim ekliyorum.kızım 22 mayıs 2014 dogumlu. geçen ay 8.300 kiloy 71 cm di siz 600 gr fazlası var demiştiniz. tahlilleri yenileyim mi hocam 3 ay olmak üzere?
resimler çok büyük oldu 
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 17:52
Goruyorsunuz degilmi YAPILAN SAHTEKARLIGI!!!!
Demir&Demir baglama degerleri yasina uygun...
HGb: degeride, yasina uygun...
Ama, yanlarinda, Referans degeri olarak; "ERISKIN" referans degerleri yazildigindan, boyle abuk ve sabuk bir rapor vermisler.
Laboratuvarlarin, "yasa gore" Referans araligini yazmayacaklari kesin olarak belli oldu...
YAPILACAK OLAN:
1- Ya hic yorum yapmayacaklar.
2- Ta da, doktorlar (ben nasil biliyorsam) onlarda, Cocuk kan degerlerini bilecekler..
Zaten butun bu pislikler ve cahillikler; '90 sonrasi doktorlarinin cok az bilgi ile, nerede ise hic bir egitim almadan Tibbiyeden mezun edilmeleri sonucu olmaktadir...
Turk devleti, acele bir sekilde halka "Ucuz doctor" temin etme, SACMALIGINA, devam ettigi surece, bedelini cok agir bir sekilde, cocuklarin olmesi ile gene Halk odeyecektir...
"Itibarda tasarruf olmazmis!!", ama "saglikta" her turlu tasarruf yapiliyor... Asilar Hindistan'dan alinir, D vitamin, Zymafluor gibi "Koruyucu" ilaclar , zor bulunur... Ne o?? "Tasarruf yapiliyor"...Saray yapmak icin, sagliktan tasarruf!!! Helal olsun..
|
|