Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=87097
Tarih: 23 Kas 2025 Saat 02:31

Konu: Soru
Mesajı Yazan: Firuzeko
Konu: Soru
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2025 Saat 06:17
Hocam bebeğim neredeyse 10 aylık. Evdekilerden grip geçti. Akşamdan beri kötü öksürüyor. SAdece anne sütüyle besleniyor siz de geçen ay görmüştünüz, yaman belki hatırlarsınız. Öksürükle uyandı gece boyu ve öksürürken hapşuruyor da. Ne yapalım bir öneriniz olur mu? Hemen doktora götürmeli miyiz? Tşk

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2025 Saat 10:20
Emzik veya memeyi rahat emebiliyorsa, ciddi bir durum yok demektir. 
Dili pembe ise; antibiyotik gerekmez. 
Ara ara sıcak buhar uygulayın. Uyurken başucuna 2 damla ColdMix damlatın.

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2025 Saat 10:25
Hocam cold mix eczanede mi satılıyor? 

Sıcak buhar uygulamasını nasıl yapabilirim?

Çok teşekkürler yanıtınız için

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2025 Saat 10:44
Eski cevapları okuyun. 

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2025 Saat 10:54
Hocam sıcak buhar uygulamasını herkes sormuş ama yanıtınızı bulamadım okudum. Nebülizatör mü alalım bir tane ve içine yalnızca su koyup cocugun burnuna mı tutmalıyız? 

Cold mix şu mu? 
https://share.google/CR0fbELSZUKicVqMh" rel="nofollow - https://share.google/CR0fbELSZUKicVqMh  

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2025 Saat 11:14
Şimdi gördüm hocam tencerede sıcak su kaynatıp yatagın yakınına koyun ve çarşaf gerin demissiniz. Suyu sade ekliyorum

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 14:50
Hocam bugün doktora gösterdik. Geniz akıntısı var akıntı şeffaf dedi. Önlem amaçlı ekteki ilaçları yazdı. Kullanmak istemiyorum, bunlar gerekli mi? Siz su an ne önerirsiniz? Üc dört gün oldu geçmedi hala öksürük göğsü balgam dolu. Dediğiniz gibi yatarken başucuna tencereyle sıcak su koyuyorum, cold mix damlatıyorum yatagına. Ama hırıltı falan geliyor göğsünden. 

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 14:52
İlaçlar:
Zaditen damla
Rhinfant ped burun spreyi
Bir de serum fizyolojik ver nebülle dedi

Neymis kulaklarına dolma yapmasınmış. 
Evde iki kisi daha hasta hocam onlarla da temaslı diye dedi önlem gerekliymiş. 

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 17:19
Bir de kalbini dinledi üfürüm var 1/6 dedi. Ben daha once hicbir doktor böyle bir sey demedi dediğim zaman hasta ya ondan hastalıkta belli olur dedi. Bu dogru mu?

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 20:37
1/6 şiddetinde bir "üfürümün" hiçbir kıymeti yoktur. Ayrıca bu sesi duymak için özel ses yalıtımlı oda gerekir.
Ayrıca da, kalbinde bir soruna bağlı "üfürüm" olsa, o çocukta gelişme geriliği olur! Var mı?

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 20:47
Yok hocam. Siz de dinlemiştiniz eski doktoru da öyle bir sey duymamıstı. Hastalanınca duyulur zaten diyo anlamadım ben de. Cok tesekkurler. Bir de bir önceki yazdıgım ilaçlar gerekli mi ayrı ayrı yazmısım kusura bakmayın

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 20:59
1- Zaditen, allerji ilacı (ne alaka ise?) vermeyin.
2- Rhinfant: İlaidin benzeri (ilaçlı burun spreyi) bu yaşta kısıtlı verilir, ayrıca da sprey kulak için uygun 
değildir. 
"Nebül içine Serum Fiz koymak", ancak geri zekalılara mahsustur.
Serum fiz içindeki tuz miktarı: %0.7!! Bir de su haznesine konulunca, tuz tadı bile alamazsınız, isterseniz
 deneyin! Bunu veren doktorların zeka zeviyeleri de anlayın. 

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 21:09
Ne yapabilirim peki hocam?
Alerji damlasını balgamı akıntısını kurutmak icin veriyordu. 
Rhinfantı da kulagı dolarmıs ona onlem amaclıymıs? Kulagı dolar mı?

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 21:17
Kafaları çalışmıyor ki! Fizyoloji ve Fizyopatoloji bilseler, balgamın da(diğer ifrazatlar gibi) vücudun savunması
olduğunu bilirlerdi! Cahillik paçalarından akıyor! 
Bilakis sıcak  buhar ile yumuşatarak, kolay akması sağlanır. Allerji ilaçları ile akıntılar koyulaştırılınca, akıntı
bilakis atılamaz ve Akciğerlere iner.
Sırf ailelere "show" yapabilmek için; Griplerde Allerji ilaçları ve Kortizonlar kullanıyorlar! 

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 21:40
Tamam hocam. Su an sizin dediginiz tencere ile sıcak buhar veriyorum. Sık sık burnunu serum fiz ile acıyorum ve cold mix sıkıyorum. Baska bir sey yapabilir miyim? Geçirmek icin

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 22:56
Niye anlatamıyorum ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viral hastalıkları ilaçlarla Geciremezsiniz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 23:09
Durmadan korkutuyorlar ve ilk defa yasadıgım icin insan panikliyor hocam. Yok bir sey yapmazsak ilerler evdekiler de hastaymıs hep temasta falan dedi. Hepsi mi sahtekar cidden anlam veremiyorum:(

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 23:11
Enfeksiyon hastalıklarının büyük çoğunluğunda; ateş düştüğünde bulaştırma durur.

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2025 Saat 23:20
Sağolum hocam. Bize önerebileceğiniz istanbul içi doktor var mı bu gibi durumlarda hiç olmazsa götürüp güvenle gösterebileceğimiz? İyi ki varsınız yoksa insana korku salıp saçma sapan kararlar aldırıyorlar. 

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2025 Saat 09:24
Dr.Mehmet Çetiner'e danışabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat