Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Larenjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37685
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 22:24

Konu: Larenjit
Mesajı Yazan: Yasminal
Konu: Larenjit
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2013 Saat 13:27
Hocam iyi günler
Ben size tunustan yazıyorum hatırlarsanız. 10.5 aylık kızım dün gece ateşlendi . Ateşle ilgili yazılarınızı okuduğum için birşey yapmadım gece yarısı çok huysuzlanıp ağladı uyuyamadığı için ateş düşürücü verdim . Sabah havlar şekilde öksürük başladı sesi değişti. Burdaki doktoruma güvenmediğim için başka bir doktora gittim sonuç yine hüsran . 6 saatte bir ateş düşürücü vermemi fizyol kullanmamı söyledi . Ateş düşürücüyü keyfi yerinde olduğu sürece vermiyorum . Larenjit teşhisi koydu . Decort iğneden bahsettim öyle bi marka bilmiyorum dedi . İki farklı antibiyotik verdi boğazı kapanmaya başlamış. Tahmin ediyorum ki antibiyotiğe gerek yok diyceksiniz. Decort iğnede bulamıyorum burda. İlaçsız atlatabilirmiyim bu hastalığı? Burun tıkanıklığı veya akıntısı yok hapşırıkta yok . Ateş ve öksürük . Doktora antibiyotik şartmı dedim ilaçsız atlatamaz dedi  . Siz ne derseniz onu yapıcam . Teşekkürler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2013 Saat 14:30
Hocam cevabı eski maillerinizde buldum vaktinizi almak istemem. İğne olmazsa 3 gece çeker demişsiniz . Doktora derdimi anlatamadığım için 3 gün çekicez sanırım . Antibiyotikte bir işe yaramıyomuş dediğinize göre .  Teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2013 Saat 18:40
Gece cok sikisir da kotu olursa, akilinizda olsun; sarip sarmalayip, soguk havaya cikarin, aninda acilir...

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2013 Saat 19:11
Hocam burun akintisida basladi sizce teshis yanlis olbilirmi sadece grip geciriyor olabilirmi ?bide antibiyotik vermezsen daha kotu olur dedi . Boyle bisey yok dimi?

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2013 Saat 22:34
Antibiyotik gerekmez. Zaten 3 gunluk "Larenjit" safhasindan sonra, 1-2 hafta Grip olarak devam edecek..

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2013 Saat 12:14
Hocam iyigünler

Dediğiniz gibi grip başladı . Dün ateşi hiç yoktu keyfi yerindeydi . Bugün tekrar ateşi çıktı burun akıntısı ve öksürük arttı. Hiç bir ilaç vermiyorum.tekrar ateşinin çıkması durumun kötüleştiğini mi gösterir? Doktora gitmememe gerek var mı? Bu arada hastalığının 4. Günündeyiz. Dün illiadin ped başladım burnu çok tıkandığı için . Hocam sabırla bize yol gösteriyorsunuz .sizden başka kimseye güvenenez oldum.teşekkürler

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2013 Saat 19:00
Atesin cikmasi kotu bir sey degil, vucudun isi ciddiye aldigini, bagisiklik sisteminin calistigini ve hastaligin nisbeten kisa surecegini gosterir. Gerektiginde, Iliadin'i kullanin. Okumaya da devam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat