Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

karin agrisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38664
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 22:09

Konu: karin agrisi
Mesajı Yazan: durucan
Konu: karin agrisi
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2013 Saat 22:40
dr bey kusura bakmayin, size kendimle ilgili bir konuda danismak istiyorum. dun aksam bu saatlerde baslayan gobek deligimin 4 parmak yaninda sag kaburgamin tam altinda ozellikle bastirinca artanbir agri var. ne oldugunu anlayamadim, afedersiniz gaz gibi hissediyorumbir siskinlik gibi ama bugun saatlerce yol yurudugum haldesiskinlik hissi gecmedi, bazi pozisyonlarda geciyor bazen cok artiyor. apandist olabilirmi, ne kadar daha surerse dr a gideyim, birde hangi bolume gitmem  gerekir. kaburga altindan baslayip asagiya dogru gidiyor bastirinca...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2013 Saat 08:33
Hemen doktora gitmeniz lazim: Nur topu gibi SAFRA KESESI probleminiz baslamis...

Mesajı Yazan: burak7
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2013 Saat 10:28
konu safra kesesi olunca yazma ihtiyacı hissettim kadir bey. benim 28 yaşında safra kesemi aldılar. 1 tane minik bir taş vardı. aynı yıl içinde annemin ve ablamında safra kesesini aldılar taştan dolayı. ablamdan tam 105 tane taş çıktı. şimdi de kız kardeşimin safra kesesinde birçok taş görüldü. 13 mayısta safra kesesini alacaklar.

1- çocuklarımıza bu hastalığı miras bırakma oranımız nedir?
2-genç yaşta safra kesemizi kaybetmiş olmamızın ileride bize ne gibi sorunları olur?
3-bu aralar midemde de şiddetli ağrılarım oluyor, gaz sancısı gibi, neremin ağırdığını kestiremiyorum tam olarak ne önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2013 Saat 18:15
1- Sadece "Kiz cocuklariniza" mirasi birakabilirsiniz.
2- Hic bir sorun olmaz, hatta mecburiyetten, daha saglikli beslendiginizden, daha iyi bile olur.
3- Asiri "yagli-yumurtali" gidalar tuketirseniz, Safra kesesi olmadigindan, sadece Karacigerin salgiladigi "safra" yeterli gelmeyebildiginden boyle sikayetleriniz olabilir. Zamanla alinan kesenin yerinde, "kese gibi bir olusum" olusabiliyor ve daha rahat edebiliyorsunuz. En garantilisi, beslenmenize dikkat edin.

Mesajı Yazan: burak7
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2013 Saat 09:44
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

1- Sadece "Kiz cocuklariniza" mirasi birakabilirsiniz.
2- Hic bir sorun olmaz, hatta mecburiyetten, daha saglikli beslendiginizden, daha iyi bile olur.
3- Asiri "yagli-yumurtali" gidalar tuketirseniz, Safra kesesi olmadigindan, sadece Karacigerin salgiladigi "safra" yeterli gelmeyebildiginden boyle sikayetleriniz olabilir. Zamanla alinan kesenin yerinde, "kese gibi bir olusum" olusabiliyor ve daha rahat edebiliyorsunuz. En garantilisi, beslenmenize dikkat edin.

çok teşekkğr ederim bilgilerinize..

Mesajı Yazan: vdqg
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2013 Saat 11:33
Merhaba Hocam,
"Sadece kız çocuklarınıza miras bırakabilirsiniz" derken; neden kız çocuğu da erkek değil?
Biraz aydınlatabilirmisiniz?
Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2013 Saat 19:49
Erkeklerde; Safra kesesi hastaliklari, kadinlara oranla cok daha az gorulur de ondan..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat