Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17335
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 23:13

Konu: ishal
Mesajı Yazan: menekşe
Konu: ishal
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 09:44
günaydın doktor kızım 2 gündür ishal. özellikle dün akşama kadar 5 defa falan yapmış. akşam ben gittikten sonra da az miktarda yaptı ama aşırı cıvık değildi. düzeliyo sandım. gece sabaha kadar kıvrandı. hep ağladı. saat 5 buçuk gibi bol miktarda tekrar kaka yaptı. bu baya cıvıktı. rengi koyu yeşil gibi. yani normal kakasının renginde. yaklaşık 3 hafta önce de ishal olmuştu. fakat ozaman günde bir defa su gibi ve sarı renkte yapıyodu. bakteri çıktı. ilaç verdiler ama ilacı içmedi kendi kendine 1 hafta sonra falan geçti.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 09:46
pardon yarım kaldı. şimdi de tahlile götürmemiz gerekir mi. ya da şu her ishale yazılan bir ilaç varmış ya ondan vereyim mi? reflor muydu adı tam bilmiyorum ama. şimdiden teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 09:47
bu arada kızım 17 aylık . yazmayı unutmuşum. kusura bakmayın doktor bey...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 10:30
Eğer kusma yoksa, telaşınız boşuna.. İshalle kaybettiklerini, bol sıvı vererek karşılayabilirsiniz. Hiçbir cins ishalde antibiyotik veya ishal kesici kullanmayın.. Reflor, toz halinde bakteri ihtiva eder, "ishal kesici" değildir ve sadece antibiyotik ishaline iyi gelir. Diğer tip ishallerde yeri yoktur. Yapacağınız tek şey, bol sıvı gıdalar vermektir.

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 11:14

ay çok teşekkür ederim doktor bey. gece baya paniklemiştim.

antibiyotik ishali nedir, tam anlayamadım ama sanırım bizimki ondan değil.
yemesinde dikkat etmemiz gereken bişeyler var mı? biz, patates püresi, muz, şeftali falan yedirelim diyoruz. umarım iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 12:33
Kuvvetli antibiyotik kullandıktan sonra olan ishal cinsidir.. Basit antibiyotiklerle olmaz..

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 23:34
Doktora gittik ve gaita testi yapıldı, disanteri olduğu söylendi, test sonuçları şöyle idi:
Gaitada rotavirüs : negatif
makroskopi : Kıvamsız, hafif mukuslu
lokosit : bazı sahalarda 20-25
eritrosit : görülmedi
yağ globülleri : görülmedi
nişasta : görülmedi
parazit : nadir entamoeba histolytica kist formu görüldü

bu sonuçlara göre şu ilaçları verdiler:
flagyl sus. 3x4cc
reflor 1x1

3 gün sonrada kontrole çağırdılar.

Sizin cevabınız bizim için çok önemli, ona göre ilaçlara başlayacağız.

not: ateş ve kusma yok, ishal ve gece kıvranma var.
cevabınız için şimdiden teşekkürler. 

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2009 Saat 09:36
Flagyl kullanılabilir, Reflor daha önce antibiyotik kullanmadı iseniz gereksiz.. Sancı olması, dizanteri lehinde..

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2009 Saat 18:41
doktor bey, kızımda bu sabah kırmızı döküntüler oluştu. kırmızı lekeler şeklinde. o lekelerin üzerinde de beyaz benek benek kabarcıklar oluştu. doktora götürdük. alerji olmuş dedi. amipli dizanterinin tedavisinde nadiren de olsa karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi. ilaçları kesmeyin 10 gün devam edin dedi. bunun yanında allerset ve fenistil jel verdi. ben de jeli aldım ama alerji şurubunu vermeyi pek istemiyorum. çünkü aynı anda 3 ilaç birden kullanmış olacak.çok fazla ilaç içmesi sanki iyi olmaz gibi geliyor. bu döküntüler ara ara çıkıp geçiyor.

siz ne yapmamı önerirsiniz. alerji ilacını vermezsem bu döküntülerin kızıma zararı olur mu? bir de flagyl kullanmaya devam etmemin bir sakıncası var mı?

çok teşekkür ederim.

not: döküntülerde kaşıntı yok.

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 10:08
Allerset'i kullanın, Fenistil hiçbir işe yaramayacak.. Flagyl'i de 1 hafta kullanın..

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 10:11
teşekkür ederim

Mesajı Yazan: akdeniz3178
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 00:59
mrb
oğlum 3.5 aylık.gaitasında Entamoeba histolytica kisti görüldü dktor  flagyl verdi bu ialacı 7 gün kullandık fakat birsonraki kontrolde bu hastalığın geçmediğisöylendi ve doktorum 10gün daha kullanmam gerektiğini söyledi fakat bu hastalığın şimdi de geçmediğini gördüm ( çünkü gaitası sulu yeşil ve mukuslu) bu  durumda ne yapmamız gerekiyor?
  yardımcı olursanınz sevirim iyi çaılşmalar...

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 13:00
Eğer çocuğunuz hakikaten hasta ise, kilo kaybı vardır. Eğer çok yemekten dolayı sulu-yeşil kaka yapıyorsa, kilo alımı normal veya fazladır. E. histolytica'da kaka  "güvercin pisliği" kadar, az az ve ıkıntılı çıkar..İçinde bol sümüksü madde ve kan vardır. Hele siz bir zahmet son 3 ayki kilolarını bir yazın bakalım...Ben o tahlillere inanmıyorum...

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 20:43
 bebeğimin son 3 ay içinde herangi bir kilo kaybı yok kilosu 1. ay 5.45 2.ay 5.50 3.ay 6.56 son kontroldede 6.70 çıktı ama kakası sümüksü yeşil.kakasında  kan yok.tahlilde de çıkmadı.doktorumu ilaca devam etmemi söyledi geçmese hap vereceğini söyledi szce ne yapaım teşekkürler iyi çalışmalar. 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2009 Saat 09:45
Bana kalırsa "o kaka" biraz fazla yediğinden. Hasta filan değil.Hasta olsa idi, ilaç kesin tesirli olurdu...

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2009 Saat 22:44
 teşekürler doktor bey ama hasta değilse neden iki defa gaita testinde aynı sonuç çıkıyor sizce yanlış bir tahlil mi var orta da yardımlarınız için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2009 Saat 13:39
Göreceklerki, sizde tekrar tekrar test yaptırasınız. 3 aylık çocukta amipli dizanteri olmaz. Ancak evdeki şahıslardan birinde olacak, bebekte onun kakasını yiyecek... Olacak şey değil.  

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2009 Saat 14:24

çok teşekkürler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat