Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebekte b12 ve çinko eksikliği.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63403
Tarih: 15 Ara 2025 Saat 00:14

Konu: Bebekte b12 ve çinko eksikliği.
Mesajı Yazan: Hydbbk
Konu: Bebekte b12 ve çinko eksikliği.
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2019 Saat 22:47
Merhaba kadir hocam.6 aylık bir kızım var. .kan tahliline göre B12 ve çinko eksikliği çıktı.Bugune kadar sadece anne sütü alıyordu.Dun ek gıdaya başladık. Tahlil sonucunu paylaşacağım.Doktor b12 ve cinko yazdi.3 gun kullanin 4.gun gelin tekrar kana bakalim ,zira bazi durumlarda potasyum değerini düşürebilirmis bu ilaclar.o da com tehlikeli sonuclar yaratabilirmis. (Kalpte ritm bozuklugu gibi..)ki 2 aylikken bir ara kizimda ritm bozuklugu vardi.Sonradan gecti ve nedeni belli olmadi ritm neden bozuldu.o yuzden cok ilac kullanasim yok.Ama mecbur kalirsam kullanmak zorunda kakabilirim. Çocuğumun dengesini bozmak istemiyorum: 1: Bu vitaminler iyi bir beslenme planı ile tedavi edilemez mi ilaç kullanmadan? 2:paylasacagim referans değerleri 6 aylık bir bebek için mi?Yetişkinler için mi?Çok teşekkürler şimdiden ..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2019 Saat 22:55
Cinko:50.68
B12 :171
Hgb:10.9 6 aylık bi bebek için bu değerler çok mu düşük kadir hocam? Yoksa oyuna mi geldik :(?

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2019 Saat 22:58
B12:211- 911
Çinko. 70-114 bu referans değerleri yetişkin için mi?çocuk için mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2019 Saat 09:20
Çocukta düşük olan hiçbir şey yok!!  Düşük olan o aşşagılık doktorun seviyesi..
Sakın bu şarlatanlara kanmayın ve bir daha da, bu  Testleri asla yaptırmayın.
ANCAK:
Çocukta  "Acrodermatitis enteropathica"  hastalığı şüphesi olursa, Çinko baktırın.
B 12 eksıklığı zaten çocuklarda hiç görülmez. Yaşlılarda; " Pernisiyöz anemi" şuphesi olursa bakılır.
Anlaşıldı ki, bu sahtekarların bu seneki MODA soygunculukları bu şekilde olacak.
Astım diyemiyorlar, Zatürre başlangıcı diyemiyorlar, Allerji'yi artık kimse yemiyor, ellerinde bir tek bu
tip sahtekarlık metodu kaldı.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2019 Saat 22:31
Çok teşekkür ederim. 8 gün yogun bakımda kaldı yeni doğduğunda  bebeğim. .şimdiye kadar  alınan kan 20 tüpü bulmustur ..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2019 Saat 07:43
Ondan sonra da; oluşan anemiyi araştırırlar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat