Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hızlı nefes

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35975
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 01:15

Konu: hızlı nefes
Mesajı Yazan: semuna
Konu: hızlı nefes
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2012 Saat 14:49
merhaba hocam 3yas 3 aylık kızım var 15 kilo.kızım 3 gundur once burun tıkanıklıgı basladı.ılıadın cold mıx kullandım.bugunde bıraz atesı cıktı ve dun baslayan oksuuruk bugun hırıltı bıcımını aldı ve nefes alıp verısı hızlandı.nefesı bogazından ve karnından atısı dısardan gozlenıyor ve normalden daha hızlı nefes alıyo.gecen senede bu sekılde 3 kere falan oldu.sanırım sızın bronsıolıt dedgınız durum.boyle bı durumda goturunce hemen hava verıyorlar.hocam sızı hep takıp edıyorum.her konuda ne yapcagımı bılıyorum ama bu konuda hıc bılmıyorum.siz daha oncekı maıllerde brıcanly vermıssınız nefesını acmak ıcın.bazılarındada perebron.benım ne vermem gerekır .oksurugu balgamlı nefesı hırıltılı.gece daha cok hızlanıyor nefesı.lutfen yardımcı olurmusunuz tesekkur ederım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2012 Saat 19:52
Eger; nefes alisi normal, nefes verisi sikintili ise; Bricanyl kullanin,
Eger; nefes alis- verisi normal, ama sikintili ve nefes sayisi artmis ise; Perebron kullanin.

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2012 Saat 22:52
hocam ben sız yazana kadar brıcanly vermıstım.ama nefes alıs verıs hızlanıyor ve hırıltılı.o kadar cok sık oksuruk yok ama oksuruk hırıltılı ve tıkanıyomus gıbı sankı.doktora gttık doktorda nefesınde sorun yok cıgerlerı temız dedi.ama ben gıdene kadar nefesı sıkıntılıydı belı verdıgım brıcanlyden dolayı cıgerler temız oldu.cunku daha once 2 kerede bu sekılde olmustu dınledıgınde cıgerlerı sıkısık demıstı.cocugun genel durumu ıyı ama oglen yemek yerken oksuruyordu tıkandı ve kustu .ben sımdı sizin dedgınız durum perebrona uyuyor sankı.doktorda ventolın fısfıs verdı sadece.hocamben sımdı hangısını kullanıyorum.brıcanly kullanmam gerekıp perebron kullanırsam bı zararı olurmu

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2012 Saat 00:18
Bricanyl ve Perebron beraber verilebilir. Verin bakalim, eger dogru yaptiksak; oksuruk artacak, bol balgam cikaracak.

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2012 Saat 01:33
Hocam sadece prrebron vermiştimyatmadan önce . şimdi gece bı uyandı nefesi daralmış gibi öksurmeye başladı B'nde ventolin fisfis sıktım . Heralde bizim durum da bronslari gevsetmek lazım çünkü daha önceki ataklardada bu sekilde iyileşmişti .İns yaptıgım doğrudur :(

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2012 Saat 05:24
Bricanyl mutlaka kullanin, rahatlayinca da devam edin, sonra azaltarak kesersiniz. Perebron, balgam kesilir kesilmez kesin. Perebron mutlaka "tok karnina" alinacak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat