Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burnundan pilav geliyor!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48463
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 03:39

Konu: burnundan pilav geliyor!
Mesajı Yazan: ömer mirza
Konu: burnundan pilav geliyor!
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2015 Saat 10:51
Kadir hocam bu konuyu sizinle daha önce konuşmuştuk.Oğlumun burnundan özellikle pilav ve kek yediği zaman burnundan çıkıyor.Tek tük ama uzun zamandır bu böyle,Damak yarığı yok ama çok büyük geniz eti ve bağdemciği var.K.B.B'ci boğazı kapalı olduğu için burnundan çıkıyor demişti damağına özellikle baktırmıştım bişey yok dedi ve uzun zamandır devam ediyor bu durumda endişelenmelimiyim, yapabileceğimiz bir şey var mı? Gerçekten boğazı kapalı olduğu içinmi burnundan çıkıyor yedikleri.
TEŞEKKÜRLER...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2015 Saat 19:12
" .K.B.B'ci boğazı kapalı olduğu için burnundan çıkıyor demişti "

O zaman, diger gidalar nereden geciyormus???

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2015 Saat 10:19
bilemiyorum hocam bu durum bi önem arz edermi, yapmamız gereken bir şey varmı?

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2015 Saat 17:27
Cok iyi bir KBB doktorunu, hatta Universite hastanesinin KBB sinde gorulmesi iyi olur. Yumusak damakta bir "Sinir arizasi" olabilir. Yarik damak olmadigindan emininiz degilmi??? Damagin en arkasinda, "Kucuk dil" varmi?

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 13:19
Hocam küçük dil var.Damakta herhangi yarık yada başka bir araz yok en kısa sürede dediğiniz gibi iyi bir K.B.B ye götüreceğim.Aslında götürdüğümde çok iyi denilen yılların doktoru idi...

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 18:59
Sonucu yazin..

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2015 Saat 13:14
Kadir hocam merhaba oğlumu 2 ayrı K.B.B ye götürdüm.Eğitim Araştırma hastanesindeki doktor hiç bakmadan geniz eti bağdemcik varsa ondan olabilir dedi.Sürekli burun akmasınada allerjik olabilir allerji polkliniğine gidin test yapsınlar dedi başka bi hastanede gitmedik.Birde ısrarla Peditus ver dedi pedidus öksürük şurubu değilmi dedim allerjiyi önleyen bir madde var içinde dedi tamam dedim hiç bişe demeden çıktık ordan tabiki hiç bişey içirmedik.
Bugün üniversite hastanesine gittik geniz eti ve bağdemcik çok büyük dedi ben bişe demeden ama ameliyattan sonra tekrarlama riskide var dedi burnundan çıkanlar bununla alakalıda olabilir dedi takip edelim dedi grip nezle geçirdimi yakınlarda dedi bende biz ilaç vermiyoruz grip olsada ayakta atlatır ağır geçirmez dedim bol bol okyanus suyu kullanın dedi Peditus şurup verdi 15 gün sabah akşam kullan bittikten 10 gün sonra tekrar bakalım dedi.Film istesem gerek yok dedi durum bundan ibaret siz ne diyorsunuz.Hala yediklerinden geliyor, burnundan.

TANI:ADENOİDLERİN HİPERTROFİSİ yazmış, eczaneden yeni öğrendim o yüzden sonradan yazdım.

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2015 Saat 19:54
TANI: Velopharyngeal Dysfunktion...
Damak mukozasi altinda, "yarik damak" olabilir. Ancak, "Endoskopik" muayene ile burun boslugunun incelenmesi ile ortaya cikar.
Geniz eti alinmasi, bu durunu DAHA KOTU YAPAR...

Goruyorsunuz degilmi... Butun dava, Peditus baslatip, arkadan; Astim benzeri tablo yaratip sizi soguslemek..
SAKIN: Peditus'u vermeyin.
Dogru durust bir KBB bulup, bu teshisi soyleyin.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2015 Saat 10:28
Gittiğimiz doktora bu teşhisten bahsettim ve sizdende yazdığı email aşağıdadır.
Neslihan Hanım,
Çocuğunuzda yarık damak yok
Velofaringeal yetmezlik demek de tam olarak mümkün değil.
Tam anlamıyla velofaringeal yetmezlik olan hastalarda yedikleri dışında özellikle içtikleri burundan gelir ama size sorduğumda süt veya sıvı burundan gelmiyor demiştiniz.
Peditusa gelince, kesinlikle tuzak ilaç değildir. Avrupa kulak burun boğaz akedemisi tedavi protokolünde vardır. Tedavi etmekten çok tedaviye yardımcıdır. Bende peditus vererek, verildiği süre boyunca yetmezlikte azalma olup olmadığını anlamaya çalışacaktım.
Ama sizdeki esas problemin aşırı büyük bademciklerin yutma fonksiyonu üzerinde olumsuz etki yaratması olabileceğini düşünüyorum. Tedavi sonrasında hatırlarsanız burunun kamer(endoskopi) ile muayene etmek gerektiğini söylemiştim.
Kadir hocam 2 doktorun ikiside peditus verdi.Oğlumda şuan öksürük yok o şurupta öksürüğü bastırtığı için sanırım öyle bir durum olmaz 15 gün kullansammı ne dersiniz.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2015 Saat 19:04
SAKIN; Peditus'u kullanmayin,
Avrupa KBB akademisi protokolunu birakin,
" Pediatric Dosage Handbook with International Trade Names (17th Edition)" ilac rehberinde, ADI BILE YOK.
Sadece; Turk ilac rehberlerinde var. Orada bile, KBB uygulamalari icin tek bir kelime bile yoktur.
Evet, tuzak ilacdir.
1- Oksurugu keserek, hiriltilara sebep olur ve yok yere hastaya; Astim , Bronsiolit gibi teshisler konuliur.
2- Turk doktorlari; Peditus icinde; Calpol etken maddesi olan, Parasetamol (120mg) oldugunu da HIC BILMEZLER...Peditus: Calpol, Aferin, ParaNox gibi Parasetamol ihtiva eden ilaclarla verildiginde, karacigerde zehirlenme olur.
Acin, ilacin icini okuyun. Bakin bakalim, KBB uygulamasi varmi???
Evet, "Endoskopik muayene" gerekiyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat