Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41749
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 20:34

Konu: grip
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: grip
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 02:23
merhabalar hocam ,
14 gun bitti hala 44 aylik 17kg oglum oksuruyor,burun tikali,horlama devam aile kavgalarinin hesabi yok.2. tur iliadine basladim neden hep sag kulak agiriyor olabilir?
           bugun kisa kisa oksurdu hic balgam cikaramamisti az once uyurken saat gece 2 de kusmukla balgam geldi.old mix hep kullaniyorum.
                 soru  2-     ev cok sicak ve nemin az olmasi hakkinda ne dusunuyorsunuz dr.Sirri bey 22 derece uyurken gecmesin diyor ama mumkun degil babamiz gece gunduz kal. yakar.                
      soru 3 -  nekaat doneminde krese gitmek hastaligin suresini uzatirmi?

soru 4 - uyurken ates olmadigi halde inleyerek uyumasi ve dudaklar kirmizi olmasi neye  isaret eder bu beni endiselendiriyor.
          degerli bilgiler icin cok tesekkur ederim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 04:36
hocam, saat 4.5 oksurmekten karninin acidigini soyluyor.krup mu oldu acaba, kusturuyor ama yutuyor  ates yok agzi acik uyuyor 2.5 ta iliadin vermistim.ilk defa bukadar cok gece oksurugu oldu gunduzde vardi aksamda cok oynadi (oksurugu artirirmi?) bu cigerlerden gelen cikaramadigi ifrazat viral enf. dir demi hocam yoksa ates olurdu.
                cok sagolun vereceginiz bilgiler icin

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 05:21
1-Grip: En az,2-3 hafta surer. Siz daha ortalardasiniz.
2- Oztaki yolunun yapisi itibari ile, odem oldugunda "sag kulak" daha cabuk kapandigindan..
3- Alninda terleme olmadigi surece, sicaklik normaldir. Soguga maruz kalirsa, hastalik suresi ve siddeti artar.
4- Griplerde, bilhassa bu safhada olan "adele yikimi' dolayisi ile, agrilardan dolayi, inlemelerde olur.
5- Oksurugun, ic organlari sarsmasi sonucu karin agrilari olur. Krup'la HIC ALAKASI YOK....
Hasta iken, hareketli olmasi; oksurugu arttirir, hatta dusmus olan ates bile yukselir.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 05:30
cok tesekkur ediyorum ,sabahladim  ama sayenizde rahatladim.sizlere iyi aksamlar ve yeni yiliniz ailece kutlu olsun sagolun varolun.KizBebek

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 16:54
hocam merhaba
             gunduz uyudugunda ates 39 olmus hocam bu ne simdi 16 gunde..   agiz kokusu yok dil pembe,uyurken horluyor ,agiz acik.dun gece sabaha kadar oksurdu,sabah biraz havlar tarzda oksurdu sonra normal ama gece kadar kuvvetli degildi.akinti yok, balgam hissetmiyorum.solunum normal.
                hocam kan tahliline goturecegim wbc yuksek cikarsa hangi ilac alayim hocam. 17 kg, 44 aylik, erkek. cevaplarinizi dort gozle bekliyorum.cok sagolun.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 19:17
WBC; dusuk gelirse, yeni bir Grip basliyor demektir.. 1.3kg fazlasi var.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 20:43
hocam  wbc- 16.5 ates devam ediyor.ama agumentin mumkun degil yutmuyor.muadili igne adi yazabilirmisiniz lym 18.7 gran 72.9

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 00:02

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 00:23
hocam tahlile gore bu cocugun hastaligi nedir.? agumentin iciremedigim icin novasef igne yaptirdik. toplam uc tane aldim 2x1 kac tane devam edeyim hocam .kuru gicik rahatsiz edecek ve bogazi kizartacak oksuruk zor durumda nasil rahatlatilir? 39 derece atese ragmen hala agiz kokusu yok dil sadece arka taraf beyaz acaba kulak mi bu atesi yapiyor hocam? 
                yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 00:55
Grip geciriyor...WBC dusuk geldigi halde, nasil olurda bunu anlamaz?? Kalkmis birde igne veriyor!!! Agizdan antibiyotik bile gerekmiyor..
Kulak "ates yapmaz".... Grip: ates ile birlikte, Orta Kulak Iltihabi yapar..O zamanda, cocukta; yeri-gogu yikacak kadar aglamalar olur.
Lutfen eski mailleri okuyun. Hep donup dolasip ayni mevzuyu yaziyorum...
Novosef; 2x1'de ne oluyormus!!! Menenjitte bile tek doz yeterlidir..

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 15:16
  hocam yine  dogru teshis koydunuz EVET cocuk 15 gun sonra tekrar GRİP oldu.tahlil igne hepsi bosuna ama ne yapayim hocam sulale ve babamiz beni afaroz edip cocugu elimden alacaklar o derece karsilar.ne yapacagimi sasirdim.su cocugun hastaliklari ailemizdeki huzuru yoketti.sebep olanlar o kaliplasmis tedavileri insanlarin beynine enjekte edenler Allahlarindan bulsunlar.
          sizden de Allah razi olsun bizleri boyle aydinlattiginiz icin. ama aht ettim kendimi kisisel gelistirip onlari dogru yola getirecegim ve dogru duzgun bir dr. bulana kadar aramaya devam edecegim sizin ceyreginiz olsa yeter.
        cok sagolun hocam ,elleriniz dert gormesin insallah..

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 17:35

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 17:48
hocam dunden bugune dil bu hale gelmis tahlil yaptirdigim cumart 
esi gunu dr.agzini actirdiginda boyle degildi. siz antibiyotik gerekmiyor dediginiz icin novasef sadece tek doz yapilmis oldu.(cocuk agumtn. icemedigi icin biz igne seklinde istedik) dun gece de 38.8 e kadar ates oldu.ama agzi pek kokmuyor yemekde yiyor.
              yanliz birsey dikkatimi cekti  sert kaka yapan cocuk dunden buyana civiklasip hatta az once kacirdi,sulu normalde kacirmaz. novaseften mi oldu hocam.durumumuz bu hocam ne yapayim.bu gecede ates cikarsa sizin wbc 3.5 yasta 15.5 ama tahlil 16.5 .
               cevabiniza gore hareket edecegim. saygi ve sevgilerimle .

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 17:56
  hocam yazmayi unutmusum grip asimiz yapildi.az once yine sulu kaka yapti.
         cevaplariniz icin  ok tesekkurler.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 19:15
Grip geciriyor. Dili normal ve Antibiyotik gerekmiyormus...Igneyi bosuna yedi...
Antibiyotik, barsaklarida bozdu.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 20:00
tamam hocam, peki ant. gerektiginde kullandigimizda bagirsaklari bozar mı?
         tesekkurler.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 22:30
Her cocukta farklidir. Her Antibiyotik'de, farkli tepki verir.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:39
KizBebek

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 09:25
                dun aksam itibariyle oglum iyilesti cok sukur ve gece oksuruksuz misil misil uyudu sevgili dr. umuz KADİR TUGCU'YA cok cok tesekkurler .Destekleri icin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat