Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebegi aglatmak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37800
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 20:30

Konu: Bebegi aglatmak
Mesajı Yazan: Canata
Konu: Bebegi aglatmak
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2013 Saat 01:21
Dr.bey merhaba galiba sacma bulanabilecek bir soru olacak internette ve sizin arsivinizden aradim bulamadim.bebegi aglatmakla cigerleri acilir mi allahaskina?hemen her gun kayinpederimle tartisiyoruz bu konuda malesef;)oglum aglayan bi cocuk degil ihtiyaclarini yerine getirdigimde gayet iyi sadece uyumak isteyipte gaz sorunu yasadiginda aglar bi de emzirmeyi geciktirirsem ama o ve baska tanidiklar diyor ki aglat birak aglasin cigerleri acilsin.bilgi verebilirseniz cok sevinirim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2013 Saat 06:25
Bu laf, eskilerin uydurmasidir. Cocugun derdine bir care bulacaklarina, aldirmamak , ilgilenmemek icin uydurulmustur. Eski insanlar cocuk sevmezlerdi. Yemegi cok yemesin diye;
1- Ekmek yedirin karni doysun
2- Peynir ekmeksiz yenirse, kurt yapar.
3- Cukulata karacigerine dokunur,
4- Dondurma bogazina dokanir(!)
5- Zeytin tek lokmada yenmez, yoksa kurt yapar..
   Vaktim olsa, boyle sacmaliklari sabaha kadar yazabilirim..

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2013 Saat 12:18
Tesekkurler Kadir bey sayenizde cocugumuzu safsatalarla buyutmeyecegiz. 

dun oglumu yuzunde yer yer olusan bazi kizarikliklar-egzama- icin mahalle doktoruna goturdum(bu arada biz Ingiltere deyiz) krem yazarim dedi:emzirdigim icin `sut iciyor musun` diye sordu ben de cok ictigimi soyleyince oncelikle onu icmeyi birakmami bazi alerjik durumlar olabilecegini ekledi.yerine yogurt yiyebilecegimi soyledi.ilk sorum
1-bizim yedigimiz ictigimizin bebege gecisi oluyor mu yani emzirdigimizde cocugun ictigi sut herkeste ayni degil midir?anlayamadim ona da sordum ama bi turlu anlasamadik:)bir de onlar genel doktorlar oldugu icin konunun uzmani degiller sanirim.
sonrasinda bebegin yuzune bakmasini istedigimde bakti krem yazacagini soyledi ve sonra geceleri ne sIklikta emzirdigimi sordu genelde 2 saatte bir bazen 1.5 saat oluyor dedigimde en az 4 saat beklememi soyledi cocuk uyaniyor dedim emzik de almiyor isaret parmagini emdir geri uyusun dedi.oglum emmeyi seviyor dogum 41.hafta 4.600 kg simdi 14.hafta 8.300 kg sadece emziriyorum onun disinda hicbisey vermedim.ama o doktorun kilodan dolayi bunu soyledigini zannetmiyorum cunku cocuk arabasindadydi cikarmadik bile sadece ben soyleyince soyle bi yuzune bakti.
gece soyledigini denedim ama yaygarayi basti birden aglayinca yine ayni sekilde emzirdim.
2-ne yapmaliyim gercekten geceleri 4 saat beklenmeli mi?
 cok tesekkurler  

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2013 Saat 18:44
Bizde simdi yeni uygulamaya basladiklari  "kepazelikleri" Ingiltere '70 basinda uygulamaya koymustu. Orada beraber calistigim doktorlarin hepsi sikayetci idi. Bende ilk maasimi alip donmustum.. Simdi Ingiltere , Turkiye ye hasta gonderiyor ve doktorlarinin kaliteside bu durumda... Herhalde; Turkiye'de 5-10 sene sonra, hastalari Pakistana gondermek zorunda kalacak..
Cocugunuzu serin tutun, o dokuntuler bu yasta daha ziyede sicak etkisi ile olur. Serin tutun, sik banyo yaptirin.  O doktorun soyledigi sacmaliklara inanmayin, beslenmesine ( sizde kendi beslenmenize) aynen devam edin, yuzunde asiri pullanma olursa, pisik kremizinden surun.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2013 Saat 19:24
Cok tesekkur ederim.. iyi ki varsiniz da bizi aydinlatiyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2013 Saat 23:22
konuyla ilgili bir sorum daha olacak izin verirseniz..boynu tamamem kipkirmizi ozellikle 2 yan daha kotu tahris olmus tukuruk gelip islaniyor mu gelisime baglimi bilmiyorum ama oraya pudra dokuyorum hemen her gun banyodan sonra acaba oraya da krem surmeli miyim?oglumda pek pisik olmadi ama olursa diye `sudocrem` var ondan sureyim yuzundekilere degil mi ya da onerdiginiz baska var midir?
tesekkurler

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2013 Saat 02:36
Biraz; "gidikli" bir bebekse, normaldir. Gunde 2x1; Ultralan krem (!! pomat degil !!)  surun, 2 gunde duzeltir. Tekrarlamamasi icin, her gun banyo yaptirin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat