Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kutu süt ve ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16728
Tarih: 22 Ara 2025 Saat 23:32

Konu: Kutu süt ve ishal
Mesajı Yazan: inco
Konu: Kutu süt ve ishal
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2009 Saat 10:31
Doktor bey kızım 8,5 aylık. sizin tavsiyelerinize uyarak sadece yatarken verdiğim mamayı bırakarak süt vermeye başladım. gün içinde sadece birkaç saat ben okulda olduğum zamanlarda süt içiyor onu da fazla içmiyor zaten. süt vermeye başladığımdan beri zaman zaman kabızlık yaşayan kızım cıvık ve sık kaka yapıyor. bu bağırsaklarda bir probleme işaret eder mi? bir de sütü şekersiz veriyorum pek istekli değil biraz şeker atmamın sakıncası olur mu yoksa alışana kadar bekleyim mi?
   Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: inco
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2009 Saat 10:41
  Doktor bey sizin tavsiyelerinizi okuduktan sonra 8,5 aylık kızıma yaklaşık 3 haftadır süt veriyorum. Bu zamandan önce ara ara kabızlık yaşardık şimdi ise cıvık ve sık sık kak yapıyor. Bu normal midir? Bir de sütü içiyor ama çok alışamadı sanırım. şeker katsam zararı olur mu yoksa alışmasını bekleyeyim mi?
  Yardımlarınız için çok teşekkür ederiz...

-------------
inciser

Mesajı Yazan: tuba25
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2009 Saat 11:01
merhaba hocam;
Akadaşın konusuyla alakalı olduğu için buraya yazmak istedim..benimde bebeklerimde 8 aylıklar..Son kontrolümüze gittiğimizde doktorumuz inek sütünün bu dönemde verilmesi, bağırsaklarda küçük kanamalar yapacağını söyledi.Kafam karıştı ne yapsak..

-------------
UTKU&SUDEN

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2009 Saat 16:36
Yalancı veya bilgisiz.. İnek sütü, ilk "4 ay içinde" ve "çiğ" olarak verildiğinde "mikroskopik kanamalar yapabilir. Oda herkezde değil.  4. aydan sonra , veya ısıtılmış sütte bu özellik yoktur. İspatı: Nelson.Textbook of Pediatrics. Sayfa 1470.  Merak ederse,vede İngilizce biliyorsa, açar okur. Süte istediğinizi ilave edebilirsiniz..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat