Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ayak parmağı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77778
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 10:38


Konu: Ayak parmağı
Mesajı Yazan: antipc
Konu: Ayak parmağı
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2023 Saat 11:52
İyi günler hocam,
Kızım geçen cuma günü öğle vakti jimnastik yaparken  ayağı üzerine sert düştü. Öğleden sonra da okula gitti. Kendim elimle sağ ayak(sol ayağı ağrımıyordu) parmaklarını aşağı yukarı yapınca çok ağrıdığını söylüyordu, normal düz pozisyonda ağrımıyordu. Biz de kırık var sandık. Akşam acile götürdük.
 
Doktor röntgen istedi,  kırık yok dedi. Ortopedi görsün dedi, ayağını alçıya aldırdı. Bulunduğum yerde ortopedi randevusu bulamadım. Sizce nasıl? Bugün 4. Gün. Alçıyı ne zaman çıkaralım? 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2023 Saat 13:06
Alçıyı HEMEN çıkarttırın. 


Mesajı Yazan: antipc
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2023 Saat 13:49
Hocam ben dün kendim çıkaracaktım madem kırık vs yok diye. Ortopedi görsün diye ısrar edilince bekledim. Sağ sondan ikinci parmakta da belki çatlak var dediler. 

Hocam bi de kızıma dinlen desem, dinlenmez. Ayağını hoyrat kullanır. Alçıyı kendim çıkarabilirim. Başka bir şey yapmaya gerek var mı? 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2023 Saat 17:26
Uç kemiklere alçı uygulanmaz. Alçı; kırığın iki tarafındaki eklemleri sabitlemek için yapılır.!!



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat