ameliyat maduru
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40830
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 00:12
Konu: ameliyat maduru
Mesajı Yazan: deryaaaa
Konu: ameliyat maduru
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2013 Saat 00:57
forumu okudum çok üzgünüm geniz eti alindı tüp takıldı ama ogluşum halen ağzından nefes alıyor kulaktan akıntı geldi doktoru agumentinle sipragut verdi antibiyotik peşimizi bırakmıyor sizin yazılarınızı okuyunca çöktüm niye oğlumu ameliyat ettirdim diye 5 yaşında oğlum ve mucuzenin adı sadece 700 gr dogdu hocam ne yapayım bir anne yüreği ne hisseder narkozdan çıkan çocuğu görünce ne anlar doktorlar ameliyat ettirmemek içinde çok çabaladım çok üzgünüm
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2013 Saat 02:03
|
Sipragut'u nereye damlatiyorsunuz? Eger, KULAGA DAMLATIYORSANIZ, aman ha, hemen bu isleme son verin, BASINIZA BUYUK ISLER ACILIR. Hele kulakta tup varsa, bu damla ile akinti ters olarak iceriye akar ve kulak zarinin otesine ifrazat gider... Ondan sonra kulak iflah olmaz, "Mikrosirurjik yontemle" kulak zari ameliyati gerekir.. Zaten KBB nin da gayesi budur...
|
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2013 Saat 07:48
akıntı olan kulağa sizi kesfetmeden once 4 damla damlattık doktor eger antıbıyotık kullanmazsak daha cok iltihaplanır daha agır antıbıyotık kullanırsınız dedİ GECE YINE BİRAZ AKMIŞ yapalım sabaha kadar ZOR NEFES ALIYOR NE YAPALIM AGUMENTİNDE VAR
|
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2013 Saat 08:43
SAKIN kulaga bir sey damlatmayin. Hemen Iliadin baslayin. Kulaktaki akintiyi, "islak mendil" ile silin ve banyoda dahi, su bile kacmamasi icin tedbir alin..
Iliadin ile Oztaki borusu calismaya baslayinca, kulak kendiliginden duzelir.
Bu konudaki eski mailleri okuyun. Augmentin boyle durumda hicbir ise yaramaz; Bactrim surup, gunde: 2x1.5 olcek, 1 hafta kullanin..
|
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2013 Saat 22:21
Hoca akıntı sadece birkez olmustu gece yatmadan once banyo yaptırmıstık etkısı olabılırmı illadin basladım rahat uyusun diye col mix damlattım bactrim kullanıyımmı eczaneye sordum yoktu bugun baska kbbye goturduk nazofer ve sudafed onerdı ama kullanmayacagım ne yapayım teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2013 Saat 23:18
|
Bactrim, nasil olamaz!! Tabii ucuz ilac ya!! Yok deyip, pahali antibiyotik kakalayacak. Septrin, Bacton ve Kemoprim diyede satilir.
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2013 Saat 22:50
akıntımız yok sukur burnumuz tıkalı ama burnu hic akmıyor sımdı gecen sene sureklı burnu akıyordu amelıyatın yarattıgı bır durummu hocam bırde oglum uyurken ilk asamada sureklı alnı boynu terlıyor hatta sıze ilgınc gelebılır terlemedigi zaman hasta olma isareti gibi anlıyoruz hasta oluyor terlemesı normal mı bactım veya turevlerını kullanıyım mı akıntı yok burnu tıkalı agzı acık uyuyor tesekkurler..
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2013 Saat 23:13
Ameliyat olmus, veya olmamis, hastaliklarin, burun tikanikliginin veya akintinin umurunda bile degildir...Bazi hastaliklar; akinti yapar, bazilari yapmaz.
Anlasilan KBB size cok "Toz pembe" bir tablo cizmis, ayilin artik...
Terlemesi; normal vucut fonksiyonudur.
Ates yoksa, Ne Bactrim nede baska benzerine gerek yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 23:55
|
hocam mrb oğlumun atesı akıntısı yok burnu hep tıkalı ameliyatın bir faydası olmadı tamam ama bu burun hep tıkalı mı olacak agız acık sankı nefesı duracakmış gıbı zorlanıyor yokmu cozumu neden tıkalı burnu sureklı amelıyat olunca melekler gıbı uyuyacağını hayal etmıstım aynı tas aynı hamam yıne ağızdan nefes alması buyumesinı engellıyormu yuz seklının yanlış sekıllenmesı gıbı sonuçlar dogururmu kolay gelsın teşekkürler..
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2013 Saat 17:56
Yanlis denklem kuruyorsunuz...
Burnu tikali oldugundan, yuz sekli degismiyor. Yuz sekli o sekilde oldugundan, burun cok kolay tikaniyor.. Yas ilerledikce, burun boslugu da genisleyince, nisbi bir duzelme olacak.
|
|