Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sütlü kahve lekeleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42157
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 00:03

Konu: sütlü kahve lekeleri
Mesajı Yazan: mimhil
Konu: sütlü kahve lekeleri
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2014 Saat 20:01
merhaba doktor bey ;
2. bebeğim doğduktan kısa bir süre sonra vücudunda sütlü kahve lekeleri çıkmaya başladı.doktora götürdüğümüzde araştırma hastanesine yönlendirdiler.ve göz muayensi, batın ultrasonu yapıldı.ayrıca ilaçlı emar çekilmesini önerdiler.fakat nf1 tanısı konsa bile tedavisi olmadığını söylediler o yüzden bizde anestezi almasını istemediğimiz için henüz çektirmedik.muayne sonuçları temizdi.şu anda 8 ay 9 günlük lekeleri çoğaldı.genel olarak söylenen şu ; sadece lekeleri olduğu için bu bir ön tanı dediler.ailemizde bizim bildiğimiz kadarı ile rahatsızlığı olan yok fakat kızıllık olduğu için lekeli vücutlar mevcut.şu an için gelişiminin iyi olduğunu bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar.doğduğunda sesi kısıktı ve balgamı dolayısıyla hırıltısı vardı fakat LARİNGOMALAZİ  olduğunu zamanla geçeceğini söyledilr.nitekim öyle oluyor; sesi çıkmaya ve hırıltıları azalmaya başladı.inmemiş testisi var ve hala inmedi.birde kalbinde çok küçük bir üfürümü varmış.çocuk kardiyoloji gerekli tetkikleri yaptı ve %99 kapanır birçok bebekte vardır dedi.küçük küçük birçok rahatsızlığının olması beni tedirgin ediyor.sizce bütün bunlar tavefuk mu yoksa altında aranmaası gereken başka sebepler olabilir mi ?

sizin yaklaşımınız nedir bu konuda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2014 Saat 23:20
Soylenenler dogru, hicbir tetkike de gerek yoktu, hepsi bosuna yapildi.. (Norofibramatosis TIP:1) veya, von Recklinghausen hastaligi da denir.
Inmemis testisini bir cerrah gorsun. Fazla beklenilmez.
Ufurume bosverin... Rahat olun.

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2014 Saat 23:23
6 ayda bır goz muayenesı ve batın ultrasonu yılda bır ıse ılaclı emar onerdıler.bunları yapalım mı yoksa cocukta bır anomalı saptayana kadar bırsey yaptırmyaalım mı ? lekelerin artıyor olması hastalığın olma ıhtımalını guclendırır mı doktor bey ?

çok teşekkür ederim ilginiz için ...

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2014 Saat 23:27
  ve karaciğerinde 2 cm e yakın bir hemanjıyomu var.onu nf1 ile ilişkilendirmek mi gerekir ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2014 Saat 23:53
Hicbir sey yaptirmaniza gerek yok... Sanki Universite hastanesinde, egitim vak'asi!!!! Sizin cocugunuz, deneme tahtasi degil, en azindan, cok MERAK ediyorlarsa, tetkiklerin parasini kendileri odesin, zira hicbirinin size 3 kurusluk faydasi olmayacak...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat