Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geniz akıntısı ve bas agrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40621
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 01:31

Konu: geniz akıntısı ve bas agrısı
Mesajı Yazan: kirazbebek
Konu: geniz akıntısı ve bas agrısı
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 13:46
tekrar merhaba dr bey,
kızım 4 yasında eylul ayından beri geçmeyen burun tıkanıklığımız vardı sizinle en son 15 gun once yazısmıstık dediklerinizi uyguluyorum.(genizeti ameliyatı soylemişti dr )
cold mix sıcak buhar serum fizyolıojk illiadin damla kullandım bir de( 3 gun)

geceleri uykumuz cok kalitesiz agzından nefes alarak ve ter içinde uyuyor uyumaya calışıyor daha dogrusu(.burnu tıkalı olursa olsun bırakın agzından nefes alsın demiştiniz.)

agzımızdan aldıgımız nefesle dudaklarımız kuruyup catlıyor kanıyor ve sabahları cok yorgun kalkıyor.
iki üç gundur ise alnının sag ve solunu gosterek buralarınını agrıdıgını soyluyor kotu kokuyor burnum diyor bogazın aışıkla baktıgımda koyu sarı yogun bır akıntısı oldugunu gordum ve agzı kokuyor tabii ki.
bogazında ise oluşmus kızarıklık ve hafif iltihaplanma var hemen adacayı gargarasına basladım.

simdi dr a gotursem sinizutu var diyecek belki film cektirecek antibiyotik verecek
evet bu belirtiler halk arasında da duydugumuz sinuzit belirtileri

peki sizce ne yapmalıyım bu durumda?
bas agrısı bitmeyen geniz akıntısı agız kokusu ve geçmeyen burun tıkanıklıgı beni urkutuyor acıkcası....
sevgilerimle 

-------------
Durulu Günler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 19:46
Antibiyotiklik bir durumu olsa idi; yuksek atesi olurdu.. Tarif ettiginiz tablo, zaten hastaligin sonuna geldiginizi gosteriyor. Sabir, ve yaptiklariniza aynen devam edin, banyo yaptirin iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 20:12
Tesekkur ederim kadir bey
Peki bu bas agrisi neden olabilir?
Sevgilerimle...

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 23:22
Grip de, olagan bir durumdur. Sadece bas degil, butun adalelerinde kirginlik ve agri olabilir. Ates dusuruculer, bu agrilara da iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 03:33
Sevgili drum biz hic duzelmiyecekmiyiz tam oksurugumuz geciyor derken hic acilmayan burnumuzun ici iyice tikaniyor ve o korkunc oksuruk geri dönüyor :( 2 gundur gene o can alici oksurugumuz geri döndü
Tam eylulde basliyan bu döngü 2 ay oldu

-Bu kadar uzun suren canini acitacak kadar olan siddetli oksuruk kizima zarar verir mi?
-cold mixi iki aydir her gece bazen iki kere tekrarliyarak kullaniyorum bi zarari olur mu ya da aliskanlik yapar mi acaba?
-gercekten daha onceden anlattigim gibi gogus hastaliklari drunun dedigi gibi alt solunum yolu hassasiyetimi var kizimda

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 07:08
1-Ilk defa yuva/okul baslayan her cocugun ilk 2 kisi bu sekilde gecer. Oksuruk; vucudun savunma mekanizmasidir. Zarar veren, oksurugu yapan bazi hastaliklardir. Bu hastaliklarin cogu hicbir zarar vermez. Oksuruk ,Soguk alginligi ve balgam inceltici ilaclarin verdigi zararlar yaninda bu hastaliklar cok masum kalirlar. Hastaliklardan korkacaginiza siz esas, bizim doktorlarin verdigi ilaclardan korkun.
2- Ne zarari ne de bagimliligi olur.
3- " drunun dedigi gibi alt solunum yolu hassasiyetimi var kizimda "
Bunun bir olcegi yokki, kime veya neye gore "hassasiyet" var diyebiliyor? Laf olsun, torba dolsun, misali,hastaya 5 kurus fayda saglamayan, haybeye soylenmis bos bir laf...

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 08:00
Cok tesekkur ederim Kadir bey tum sorularimizi usanmadan cvpliyorsunuz sagliginiz hic eksik olmasin..

-Peki 6 ay oncesine kadar kullandgm tum o iyilestirme ugruna verilen ilaclarin ( yilda iki uc kere kullandgmz flexotide ventoline inhalerler ,onceair tozlar,nasonex sprey, ,ondan oncesinde kullanikan antibiyotikler oksuruk suruplari bebekken tutulan havalar kullanilan aferinler ve uzerine bir de her grip oldgnda mutlaka kullanmamuz istenilen zyrtec suruplar) etkisi yani kotu izi kalmismidir?
- biz bebekken 6.ayimizda yakalandik ilk hastaligimiza ve her cocugun ayakta atlattigi basit bi nezleyi bile benim kizim ilacla yada ilacsiz hep berbat oksuruklerle dvm ettirdi bunun olmasi bu kadar oksurugu agir yasiyor olmamiz normal mi?
İste bu yuzden de iki sene once alt solunum yolu hassasiyeti teshisi koymustu bir prof bjnun ustunede o inhalerleri kullandik
-peki illiadin kullanimi ne kadar sklikta olmali ya da olmamali hic acilmayan bi burun icin bu iki ayda iki kere kullandik tekrar kullanabilirmiyiz?
-bu arada kizim 4 yasinda 17 kilo 107 cm boyunda

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 11:15
Sabahtan beri midesinin cok agridigini soyleyip agliyordu nane limon icirdim.Bu saatlerde de iki defa kustu ilkinde sirf su kustu arkasindan bol kopuklu balgam kustu..

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 11:45
Tekrar kustuk hocam gene dolu dolu balgam kustu arkasindan da sapsari su :/ atesimiz yok bogazimiz iyi durumda cok sukur
Balgami boyle atmasina seviniyorum ama bu kadar kusmasida ici disina cikti

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 17:35
Bazi cocuklarda, yuttuklari balgama karsi bir hassasiyet vardir. Gececek. Gunde;1-2 kusmanin bir onemi yok. Daha fazla olursa, Emedur fitil veya Metpamid surup kullanin.

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2013 Saat 10:51
cvbınız için tesekkur ederim dr.bey.

kızım artık hep sumuklu :)
Şaka bi yana da Kadir bey,dediğiinz gib sümügün rengi hep koyulaşıyor sonra tekrar şeffaflaşıyor tekrar koyulaşıyor derken hiiiç bitmiyor.okula baslıyan cocuklarda boyle olur diyeceksiniz gene ben buna alıştım artık yani kızımın boyle olmasına ,

*ama artık 10 gundur her sabah midesinin bulandıgını soyleyerek uyanıyor.dolayısıyla saglıklı kahvaltımız da olamıyor.surekli midesinin bulandıgını soyluor artık.rengi solgun .bu geniz akıntısından mı burnundan nefes alamadan hep agzı acık uyudugu için mi yoksa baska bir sey mi?
ve hep sumuugunun pis koktugundan soz ediyıor yani aknıtısının..
*bir de hocam 2-3gundur sumugunu sildgmzde koyu sarı sumugun içinde nokta nokta koyu çimen yeşili noktacıklar oluyor sanki brokoli kaçmış gibi,bu sabahta pembeyle karısıktı koyu sarı sumuk.
*artık hiç gece uykusu yok daha dogrusu hiç kalitelide uyuyamıyoruz 2.5 aydır hiç acılmaz mı bu burun? artık coldmixle yıkanıyor kızım adeta 3 saatte bir 2 damla ama banamısın demiyor :(

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2013 Saat 21:27
Gunde;3x1 "Sicak buhar" banyosu yaptirin.
Ilk 3 gun,gunde;2x2'ser damla Iliadin Ped. burun damlasi damlatin, sonra 10'ar damla Serum fiz ile devame din.

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2013 Saat 23:45
Cevabiniz icin tesekkurler
Sicak buhar banyosunu gunde uc kere yapmama imkan yok okulda oldgndan ancak aksamlari.sizin daha onceki yazilarinizda yazdgnz gibi uyurken uzerine carsaf gererek 10 dk tutmam yeterlimi acaba.
Serum fizyolojgi ben eczaneden izotonik siselerden alip siringayla yuzunu one egerek burnuna sikiyorum sonrada sumkurtuyorum sizce dogru mu yapiyorum?
Once serum fizyolojikle temizleyip sonra illiadin mi yaoayim ?
Bu arada sanki banyo yaptirdgmda (yikanirjen) banyoda ki buhardan iyice tikaniyormus gibi geliyor olabilir mi boyle bir sey?

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2013 Saat 23:46
Bu arada hocam illiadin damlayi acip kullandiktan sonra ne kadar sakliyabiliyoruz?

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2013 Saat 18:13
1-Buhar; 2 defa yapsaniz da olur.10-15 dakika tutmaniz yeterlidir.
2- Tam tersi, sirt ustu yatirin, ve damlattiktan sonra da, 2-3 dakika sirt ustu yatsin.. Sonra sumkurtebilirsiniz. Cok kuvvetli sumkurtmeyin, orta kulaga ve sinus bosluguna ifrazati kacirabilirsiniz, basiniza isler acilir.
3- Serum fiz. den sonra. Iliadin (gerek varsa) kullanin.
4- Dogru, sicak tesiri ile burun icindeki damarlar genisliyor, bolgeye gelen kan miktari artiyor ve Viruslerle mucadele daha etkili oluyor, bu arada da olusan odem burunda tikanikliga sebep oluyor. Bu durum, hastaligin kisalmasini sagliyor..
5-Ayni kisinin kullanmasi sarti ile; 2-3 ay kullanabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2013 Saat 19:02
Cok tesekkur ederim kadir bey :)

-------------
Durulu Günler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat