Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

balığın pişirilmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38559
Tarih: 16 Şub 2026 Saat 21:55

Konu: balığın pişirilmesi
Mesajı Yazan: helin
Konu: balığın pişirilmesi
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 14:30

Kadir Bey selamlar

bitmek tükenmek bilmeyen sabrınız ve içimizi rahatlatan cevaplarınız için teşekkürler
bir doktorun balıkla ilgili söyledikleri kafama takılınca size sormak istedim.tavada kızartılan balığın besin değeri yok oluyormuş omega diye bir şey kalmıyormuş.ızgarada yapmak gerekiyormuş
tavada kızartarak yedirdiğimiz balıklar boşamı gitti şimdi hocamLOL

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 19:26
Palavra sikiyor.. Bu konuda belliki hicbir sey bilmiyor.
1- Omega diye bir "sey" yok... Herhalde Omega3 demek istiyor, cahil...
2- Omega3 grubu;" Yag Asitleri" vardir. Bunlarda; eicosapentaenoic asit ve docosahexaenoic asitlerdir.
4- Bu yag asitleride; isiya son derecede direnclilerdir.
5- Bir gidanin pisirilmesi icin; ayni isi derecelerine ihtiyac vardir, ister yagda, ister alevde o isi derecesini temin edemezseniz, o gidayi pisiremezsiniz.. Bunlarin FIZIK bilgisi de yok. Sormak lazim; Elektrikte pisince ne oluyormus..
6- Benim makalelerim arasinda; "Yag Asitleri" ile ilgili olani okuyun..

Mesajı Yazan: helin
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2013 Saat 12:57
çok teşekkür ederim hocam herhalde bu doktorların elinden en çok çeken benim.büyük oğlum 40 günlükken astım dediler buhar yoluyla verilen astım ilaçlarını o minicik bebeğe sürekli olarak bir yıl verdiler sizinle tanıştıktan sonra derhal ilacı kestim.hatta çocuğuma bir yaşında alerji testleri yok bilmem çocuk kistik fibrozis olabilir diye ter testleri korkular yaşattılar neler çektik neler.lenf bezi şişti az daha çocuğunuz kanser olabilir diye günlerce ağlattılar.şimdi temmuzda 4 yaşını dolduracak üç yıldır hafif burun akıntısı dışında hastalanmıyor.büyük oğlum 7 aylıkken küçük oğluma hamile kaldım süt verilmez hamileyken kes dediler size danıştıktan sonra doğuma kadar emzirmeye devam ettim ve karnımdaki bebek 4 kilo ağırlığında doğdu büyük oğlumda gayet sağlıklıydı.küçük oğlum doğdu çok kusuyor diye götürdüm reflü deyip reflü ilaçları verdiler bir de kusmayı önleyici mama zavallı oğlum mamadan sonra anne sütünü bıraktı derhal reflü ilaçlarınıda mamayıda kestim.artık doktorlara çok acil durumlar dışında hiç gitmiyorum.hatta bu yüzden çocuklar hasta olunca etrafımdakiler tarafından kınanıyor kötü ilgisiz cimri anne diye nitelendiriliyorum.iyiki sizi tanıdım

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2013 Saat 18:40
Okumaya devam, bilhassa benim makalelerimi dikkatli bir sekilde okuyun, ne zaman isinize yarayacaklari belli olmaz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat