Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

üroloji hakkında...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Aşılar & Hastalıklar
Forum Tanımlaması: Aşılar & Hastalıklar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26257
Tarih: 09 Tem 2025 Saat 14:53

Konu: üroloji hakkında...
Mesajı Yazan: oĞuZuMM
Konu: üroloji hakkında...
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 12:10
 kızlar oğlumun idrarından kan geldiği için çocuk doktorumuza götürdük.ultrason,kan,idrar tahlili falan derken....sonuç idrar yolları enfeksiyonu dedi doktor ve antibiyotikle idrar yolları antiseptiği verdi.sistit dedi. bir de hatta kadir beye de sordum.o da üroloğa gösterin demiş.şimdi eşimle konuşucam da bozüyükte bildiğimiz iyi bir üroloji doktoru var oraya götürelim diye.anlamadığım şey sistitle idrar yolu iltihabı aynı şey mi?çocuk doktorumuz aynı şey olduğunu söyledi ama benim kafam karıştı.mesane duvarı kalınlaşmış diyor ultrason sonucunda.2 gündür oğlumda aynı belirtiler yeniden başladı.idrarı kokuyor.yatağı,odası idrar kokuyor.(gece altını bağlıyorum onun için hissediliyor)ama öyle bir idrar kokusu değil yani.enfeksiyon var belli bişey yine.beni bu konuda aydınlatır mısınız arkadaşlar??

Cevaplar:
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 12:17
geçmiş olsun canım bu konuda bilgim yok ama bunu kadir hocama sorsan daha geniiş bi bilgi alırsı nWink

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 12:20
ya canım kadir beye sordum o da fazla bişi dememiş sadece üroloğa gösterin demiş.kendi çocuk doktorumuzu aradım o da tam benlik bir konu dedi.ama idrar tahlili,idrar kültürü yapıp duruyor.başka bişey yapmadı.bir de biz çok antibiyotik kullandık.artık antibiyotik istemiyorum ya..iyice öğrenmem gerek şu konuyu...

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 12:44
sende benim gibisi n 2 hafta ilaç kullanmadım emreye aman dedim ileriye dönük yanlış bi şey yapmayım diye ama hastaneye gittim burcu nun doktoruna) dr verdiği ilaçları kullanıyorum ama bi gelişme yok .... şimdi ise nezleye dönmüş durumdaız....
oof ooff zor vala bu sıpaları iyileştirme için çabalaıyoruz allah kolaylık versin bize Embarrassed

-------------

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 13:35
canım çok geçmiş olsunStarbenimde bi bilgim yok malesef..

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 13:50
canım esrak çok geçmiş olsun paşama
inan benimde bu konuda hiç bilgim yok

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 13:54
esracım büyük geçmiş olsun canım
acaba çok fazla antibiyotik kullandı onlarmı yaptı
çünkü geçen hafta ben antibiyotik kullandım sıkıntı yaşadım
antibiyotiklerin idrar yollarında bu tarz sıkıntılar yapabileceğini duymuştum
özellikle agumentin bayanları çok etkiliyormuş(kaşıntı ,yanma vs)

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 14:07
canım benim çoook geçmiş olsun. sitit enfeksiyona bağlı mesane duvarının iltihaplanmsıdır canım. aşağı yukları iye ile aynı anlamda yani. senin oğluşun sünnet oldumu. sünnet olmayanlarda risk daha yüksek o yüzden sordum. yalnız şunu söyliyem tedavi şart . çünkü normalde idrar böbreğe geri dönmez ama sık tekrarlayan enfeksiyonlarda idrar böbreğe geri döner ve buda zamanla böbreği hasta etmeye başlar. sana tavsiyem ihmal etmeden ürolojiye başvur ve kesin tedaviye başla. yazdıklarım gözünü korkutmasın ben ihtimallerden bahsediyorum ve ihmallarden.

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 14:09
geçmiş olsun esra cım.

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 14:23
gecmis olsun canimmm KizBebek

-------------

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 14:37
Gecmıs olsun canım

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 14:51
canım çok çok geçmiş olsun inşallah bir an önce sağlığına kavuşur valla benimde bir bilgim yok bu konuda Confused

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 15:02
Orjinalini yazan: TÜBAY TÜBAY Yazdı:

canım benim çoook geçmiş olsun. sitit enfeksiyona bağlı mesane duvarının iltihaplanmsıdır canım. aşağı yukları iye ile aynı anlamda yani. senin oğluşun sünnet oldumu. sünnet olmayanlarda risk daha yüksek o yüzden sordum. yalnız şunu söyliyem tedavi şart . çünkü normalde idrar böbreğe geri dönmez ama sık tekrarlayan enfeksiyonlarda idrar böbreğe geri döner ve buda zamanla böbreği hasta etmeye başlar. sana tavsiyem ihmal etmeden ürolojiye başvur ve kesin tedaviye başla. yazdıklarım gözünü korkutmasın ben ihtimallerden bahsediyorum ve ihmallarden.
  canım ahhhh canımmm bir de şu çocuğun sağlığı konusunda eşim beni dinlese bir kere bu kadar şeyleri yaşamıcaz belki de.ne ben ondan habersiz bişey yapabiliyorum ne de kendi başıma yapmama izin veriyor.yapacağım işe de taş koyuyor.neyse ya..
  tübaycığım çok sağolasın,teyzemin kızı sürekli iye geçirmiş ve bu da sonunda kronik sistite çevirdi.en sonunda gittiği doktor iyi bir doktormuş o teşhisi koymuş.hemen hemen 2 yılda bir sisteskopi yapılıyor ona.onun için çok korkuyorum.daha oğlum ufak.sünnet olmadı ayrıca.
 şükrancım evet çok antibiyotik kullandık.sayısını ben bile hatırlamıyorum.okadar söyliyim sana.3 kez hastanede yattık.her kış işte.biz iç organlarından korktuk.ayrıca antiepileptik ilaç da kullanıyoruz. artık nolacak bilemiyorum..allah hayırlısını versinn.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 15:04
destek olan tüm arkadaşlara -bilgileri olmadığı halde- yürekten teşekkürlerr..
 allah gerçekten bizi evlatlarımızla sınamasınConfusedNuke

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 15:20
Canım çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm Disapprove Eminim canı çok acıyordur kuzunun Cry Elimizden bişey gelse keşke ama benimde konuyla ilgili pek bilgim yok...

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 15:21
Orjinalini yazan: oĞuZuMM oĞuZuMM Yazdı:

destek olan tüm arkadaşlara -bilgileri olmadığı halde- yürekten teşekkürlerr..
 allah gerçekten bizi evlatlarımızla sınamasınConfusedNuke

aminnnnnnnn inşallah canım kuzularımızı bize bizide kuzularımıza bağışlasın acılarını göstermesin rabbim Nuke

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 17:29
sistit idrar kesesi iltihabıdır,ayırıcı tanı olarak ultrasonografi ile bakmışlar duvar kalınlığı  görülmüş zaten..idrar kültürü bakılıp antibiotiğe başlamak lazım bence..idrar yolu enfeksiyonu ve sistit birbirine yakın olsada  aslında o kadar da benzer değiller,sistit daha inatçı olabiliyor tedavisi İYE  ye göre daha uzun oluyor..işin uzmanı ürologlar  zatenThumbs Up

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2010 Saat 17:54
evet antibiyotik kullandık.daha ilacın bittiği 10 gün anca oldu olmadı.2 gündür idrarında koku var işte yine aynı problemler ortaya çıkacak gibi...

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2010 Saat 14:26
Çok geçmiş olsun canım....ihmal etmeden git doktara..Biz sana ne kadar burdan yardımcı olmaya çalışsakta bi ürologun görmesi daha iyi olur...
Umarım ciddi bi şeyi yoktur yavrunun.....

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat