Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

trombosit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48540
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 00:52

Konu: trombosit
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: trombosit
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2015 Saat 19:17
   Hocam merhabalar.kemoterapi goren hastalarda trombosit yapimi neden durur veya azalir.
Yegenimiz 5yas kiz noroblastom 4.evre.biyopsi sonucu nekroz.
    Babasi soyle dedi; ates cikmamali,ates yukselince trombosit yapimi duruyor veya azaliyormus.38 olunca hemen hastaneye getirin.
Hastane ziyaretimde bir tahlile soyle bir baktim wbc alt sinirin da altinda idi hgb diseti kanamasindan sonra 6.2 trombosit verilip tedaviden sonra 9.6ya yukselmisti ve ates 37.5 gecince aralarda pedifen verilmis gordum.tedavinin son gunlerinde ates 35 lere dusmustu.o yuzden baba devamli atesini olcuyor .saskinim.
Ne dersiniz.
Emeginize saglik sagolunuz.

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2015 Saat 19:49
Ates ile HIC AMA HIC ALAKASI YOK!!!
Kemoterapi, hizli bolunme gosteren Kanser hucrelerine etkili oldugu gibi; hizli bolunme gorulen, Kemik Iligine de etki eder, bu sebeple, once Trombositler, sonra diger hucreler duser. Losemilerde de, ilk belirti, Trombositlerin yokolmalaridir.
Ates ile bosuna ugrasiyorlar. Vucut, atesi; kasten kanserli hucreleri yoketmek icin yukseltiyor. Kanser hucreleri iyi damar dokusu yapamadiklarindan, ates oldugunda, "metabolizmalari" cok artiyor ve bolunme hizlaniyor. AMA, bunlari yapabilmek icin gerekli hammadde kanserli hucrelere ulasamadigi icin, kanser hucreleri oluyorlar. Bu konulari; Turk doktorlari bilmezler..

Mesajı Yazan: kıvanç
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 14:35
Anladım hocam, peki bu hasta bir süreliğine bizde kalıyor hastahane enfeksiyonu kaparsa ,çocuklarıma ve bize bulaşır mı? Bu konuda çok endişeliyim, diyorlarki kemoterapi gördüğü için bağışıklığı çökmüş durumda her türlü enfeksiyona açık, sadece çocuk maske takıyor kendine enfeksiyon bulaşmaması için ,bizlerin ve çocuklarıma maske takmamız mümkün değil.
       2. Bir soruda hasta olan çocuk maske ile yeterince oksijen alamazmış ,mümkün olduğu kadar takmayıp etrafındakilerin takması daha doğruymuş. Aslı astarı nasıldır biraz bilgilendirirseniz sevinirim.
       Tesekkur ederim.emeğinize sağlık.

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 19:54
1-O hastanin, KIMSEYE BIR ZARARI OLMAZ... Sizler ona mikrop tasiyabilirsiniz. O yuzden de, maske takmasi SARTTIR...
2- " Bir soruda hasta olan çocuk maske ile yeterince oksijen alamazmış"

Hangi SALAK soyledi bunu?? Cerrahlar, sabahtan-aksama kadar Ameliyathanede maske ile dolasiyorlar, hangisi oksijensizlik cekmis???
Goruyorsunuz degilmi, Turk insanlari ne kadar salak ve dusuncesiz.. Allahin aptali resmen ki.indan uyduruyor. Etrafindakiler maske takinca, onlar nasil oksijen alabiliyorlarmis???
Velev ki, oyle bir durum oluyor, cocuk dakikadaki solunum sayisini arttirarak, ayni oksijeni gene alir.
Bu mekanizmasi saglayan; "Oksijen Dissossasyon Egrisi" diye bir sistem vardir.. O kerizler bunlari nereden bilsin? Simdiki doktorlar bile bu konuyu bilmezler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat