Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71338
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 22:16

Konu: Kulak ağrısı
Mesajı Yazan: Asudesima
Konu: Kulak ağrısı
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2021 Saat 16:26
Hocam merhaba kızım mart 2014 doğumlu. Bir hafta önce ateşsiz  bir grip başladı. Bu sabah kulağım ağrıyor deyince iliadin damla başladım. Ateşte yükseliyor. Bactrim şurup alalım mı? Ölçü olarak nasıl vermeliyiz? Teşekkürler.

-------------
Asudesima

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2021 Saat 16:29
Hocam bir de kullanacaksak kaç gün kullanmalıyız? Kızım 26 kg.

-------------
Asudesima

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2021 Saat 18:45
5gun, gunde:2x2'ser damla her iki burun deliklerine, yatar durumda damlatin ve her bir tarafa damlattiktan
 sonra, basini ayni tarafa cevirip, 1-2 dakika bekletin. Tekrarlayan ve ates ile beraber olanlarda ilaveten, 
Bactrim surup (20 kiloya kadar) gunde:2x1 olcek, 20 kilo ustune, gunde:2x2 olcek, 5gun verin.
Damla bulamazsaniz, Spreyini,baska bir damlalikli siseye bosaltarak kullanin.
Eski cevaplari okuyun. Bu sahtekarligin ne kadar yaygin uygulandigini goreceksiniz.  

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2021 Saat 18:48
Evet hocam okuduğum için biliyorum, damlası yok dediler. Spreyini aldım evdeki damlalıkla kullanacağım. 😎

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2021 Saat 11:32
Hocam kızımın ateşi düştü, kulak ağrısıda geçti. İliadine devam ediyoruz. Bactrimi içtikten sonra kusuyor. Ne yapabiliriz?

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2021 Saat 18:46
Vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2021 Saat 16:25
Hocam tekrar rahatsız ediyorum. Dediğiniz gibi ilacı vermedim. Kulak ağrısı hiç yok. İliadine devam ediyoruz fakat sabahtan beri ateşi 37.8lerde. Ateşten korkmuyorum, düşürmüyorum da ama gribin yaptığı bir ateş mi? Yoksa farklı bir şey midir? Bir gün ara verip tekrar yükselmeye başlayınca tedirgin oluyorum.

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2021 Saat 19:28
38 ustune "ates" denilir. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2021 Saat 16:42
Hocam tekrar rahatsız ediyorum, kızım grip olalı 2 hafta oldu öksürük geçti gibi. Bu sabah diğer kulağı ağırmaya başladı iliadine başladık yine. Fakat çok halsiz ve iştahsız. Bu kadar halsiz olması beni korkutuyor. 2 hafta oldu biraz toparlanması gerekmez miydi? 

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2021 Saat 21:20
Hocam ateşi de çıktı.39 şuan. Bi sıkıntı var heralde. Bactrim vermeyi denedik kesinlikle içiremiyoruz, kusuyor.

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 01:02
Olabilir. Bilhassa yemegi azaltanlarda, halsizlik olmasi cok normaldir. 
Gerekirse, Emedur100 fitil ile kusmalari azaltin. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 01:04
Hocam ilacı içer içmez kusuyor yada hiç içmiyor. Bactrimsiz düzelmez mi? Çaresiz kaldık. 🥺

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 01:34
Gidalara karistirmayi deneyin, yoksa vermeyin. Alt tarafi, hastalik  biraz daha uzun surer.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 08:46
Hocam kulağı kanıyor. İlk defa böyle birşey yaşıyoruz. Çok endişeliyim. 😔

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 11:44
Hocam size ancak akşam ulaşabilceğim ve korktuğum için kbbye gittik. Orta kulak iltihabı, kulak zarı delinmiş dedi. Zaten siz muayene etmeden söylerdiniz eminim. İliadin sprey verdi biz damla kullanıyoruz zaten. Encef antibiyotik verdi. Bir de zyrtec verdi niyeyse anlamadım? Hocam bu kanama beni çok korkuttu ilk defa yaşayınca ne yapacağımı bilemedim. Endişelencek bir durum var mı hocam? 

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 19:14
Kanama onemli degil. Kulak zarinin delindigini gosterir.. Tekrar 5 gunluk Iliadin DAMLA kullanin. Damlasini
 bulamiyorsaniz, spreyi, damlalikli siseye bosaltin. 

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2021 Saat 20:31
Hocam öncelikle bütün cevaplarıma sabırla cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kızımın kulağı düzeldi, akıntı ve ağrı kalmadı. Sadece iliadin damla ve üç gün bactrim kullanabildik. Kbb doktorunun verdiği hiç bir ilacı kullanmadık. Burdan yazıyorum çünkü aynı şeyleri yaşayan ve korkudan antibiyotik kullanan anneler vardır. İyi ki burdasınız hocam. 😊😊

-------------
Asudesima

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat