Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29605
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 22:35

Konu: kabızlık
Mesajı Yazan: didemipek
Konu: kabızlık
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2011 Saat 16:10
doktor bey iyi günler

kızım 5,5 aylık sadece anne sütü alıyor, kaka yapmadığı bugün 7 gün olunca doktora gittik,
kafasının terleyip terlemediğini sordu terliyor deyince devit ampul verdi yaptırdık, kabızlık için gliserinli fitil ve fosfo kalsiyum ilacı verdi, fosfo kalsiyumu size sormadan vermek istemedim, sizin görüşünüz nedir, kalsiyum fosfor eksikliğiyle kabızlığın bir ilgisi varmı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2011 Saat 09:44
5.5 aylık ve sadece anne sütü alan bebekler ; 5-7 günde bir "cıvık" kaka yapabilirler. Bunun Dvitamini veya kalsiyum ile bir ilgisi yoktur.. Anne sütü alan bebekler bu şekilde kaka yaparlar.Mama alanlarda kaka yapış farklıdır.  Fosfo kalsiyum verirseniz, daha beter olur, çok sert kakalar yapar. Kabız diyebilmek için, kakanın sertliğine bakın, cıvık kakayı isterse 7-8 günde bir dahi yapabilir, normaldir. Siz sadece "ıkınıp-ıkınıp" yapamadığında müdahale edin, popo deliğini ucu zeytintağına batırılmış "kulak çubuğu" ile uyarın.. Bundan gayrı, hiçbir şekilde çocuğunuzun "ayarları" ile oynamayın..

Mesajı Yazan: didemipek
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2011 Saat 11:42
hocam teşekkürler birde hergün d vit alan kızıma dvit 3 ampülü iğne olarak yaptı, sonradan pişman oldum keşke yaptırmasaydım diye, bunun bir zararı varmıdır?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2011 Saat 10:28
İğne olarak yaptırmak, (hemde 5.5 aylık bir çocuğa) tam manası ile vicdansızlık.. Aynı etkiyi, içirerek te elde edebilirdiniz.. Zaten üstünde de yazıyor..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat