Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hocam yardım ishal kusma ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70075
Tarih: 20 Ara 2025 Saat 15:26

Konu: Hocam yardım ishal kusma ateş
Mesajı Yazan: Eceyuksel
Konu: Hocam yardım ishal kusma ateş
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2021 Saat 21:35
Kadir hocam 6 yaşında kızım dün geceden beri 10 dan fazla kustu su içip kusmaya başladı. Acile götürdük salgın olduğunu söylediler 6 saat acilde sıvı aldı sadece. Kusma ile başladı ishale döndü 38.5 civarı da ateşi var. Evdeyiz muz patates su yoğurt vermeye çalışıyoruz. Ateş devam ederse ne yapalım hocam.  Dr zinco reçete etti. Alıp kullanayım mı hocam. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2021 Saat 08:37
SAKIN, hiçbir ilaç vermeyin. 
Çinko??? Zannedersizin, "Acrodermatitis Enteropathica" teşhis etti!! 

Mesajı Yazan: Eceyuksel
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2021 Saat 23:11
Kadir hocam kusma durduktan sonra hafif ishal başladı. Ateşi 37.5 38.7 arası değişiyor. Başım ağrıyor diye ağlayınca calpol verdim. Onun dışında başka bir ilaç vermedik. Dr bu hastalıkta antibiyotik kullanılmıyor bol bol su içsin dedi.zinco yazdı vermedik onu da. Ateş daha ne kadar sürer hocam. Baya halsiz ayaklarım tutmuyor diye ayağa kalkmıyor. Sürekli uyku halinde. Bu şekilde takip etmeye devam mı etmeli hocam. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2021 Saat 08:14
'80'li yıllardan beri anlattığım konuyu Türk doktorları ( bazıları!) nihayet öğrenebilmişler. 
Evet, barsak boşluğu içindeki, kakaların arasındaki bakterilere Antibiyotikler erişemedikleri gibi, kan yolu ile
 barsak cidarlarına kadar giderek, oradaki bulunan  yararlı "Probiyotik" bakterileri de yok ederek hadiseyi 
ağırlaştırırlar.
İshal ve kusmaya sebep olan mikrop, barsaklardan  atılana kadar ateş devam edecek. 
O yüzden sakın ishal durdurucu ilaç vermeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat