Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gözde yaşarma , şime ve çapaklanma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61766
Tarih: 20 Ara 2025 Saat 12:11

Konu: Gözde yaşarma , şime ve çapaklanma
Mesajı Yazan: İstanbul
Konu: Gözde yaşarma , şime ve çapaklanma
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2018 Saat 00:06
Hocam kzım 5.5 yaşında. Okula gidiyor ve haliyle şu sıra sıkça rahatsızlanıyor. Yoğun burun akıntısı sonrası, 2 gözünde sadece burunla birleşim noktasında sarı damla şeklinde bir çapaklanma oluştu ve birazcık şişti.Ayrıca gözlerinde yaşarma da var. Göz kapaklarında hafif bir kızarıklık var. Baş ağrısı yok, ateş yok iştahı yerinde. Sadece genzi olabildiğince dolu. Arada balgamlı öksürüyor. Ellerinde ve ayaklarında herhangi bir ödem yok. 
Yatırmadan önce boğazına baktığımda sağ bademciğin büyüdüğünü, ayrıca üst kısmından çizgi şeklinde beyazladığını gördüm. damağına doğru kan damarları gözükecek şekilde kırmızı çizgiler var. Bu görüntü 2 gün önce yoktu. 
Bu durumda ne yapmalıyım hocam.Eski yazılarını fırsat buldukça okuyorum. Biraz karışık bir durum olduğundan sizinle paylaşmak istedim. Fikirleriniz benim için kıymetli. 
Esenlikler dilerim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2018 Saat 02:20
Tek ademcikte boyle manzaralar olmasi, akla: Enfeksiyoz Mononukleoz'u getirir. AMA, atesin olmamasi, 
biraz bu teshisden uzaklastiriyor. Ats olmadigina gore; Antibiyotik de gerekemz. 
Cok okumaniz lazim COK!! 
Hem forum yazilarini, hem Makalelerimi okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat