Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendim icin candida

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86601
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 21:21

Konu: Kendim icin candida
Mesajı Yazan: Ayaz2018
Konu: Kendim icin candida
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2025 Saat 13:09
37 yaşındayım. Kadın doğuma dr una gittim adetim geçen ay gecikti diye. Kültür aldı ve sonucunda candida cikmis. Eşli antibiyotik tedavisi verdi. Bulaşıcıligi var diye. Azitro ve biteal kullancaz. Ac karnına procey verdi. Funit ide 2 miz kullancaz sabah 2 aksam 2 tane. 1 hafta sonra tekrar sabah 2 aksam 2 şeklindeymis. Candida icin düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz nedir ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2025 Saat 16:26
1- Azitro: Antibiyotik!!! Hem Candida deyip, hem antibiyotik vermek, tipik Türk doktor davranışı!!!
2- "biteal" diye bir ilaç YOK! Muhtemelen; "Biteral olacak".. Trichomonas ilacıdır!!! Candida ile NE alakası
var?? Resmen saçmalamış.
3- "Procey" NE??  Bunu çıkaramadım.
4- Funit: mantar ilacı. 

Yani; adeti geciken bir kadında, "mantar" düşünmek icin cidden; Türk Tıp Fakülteleri'nde tahsil ile ancak
mümkün olabilir!!

Candida olması için sizin daha önce uzun süreli kuvvetli antibiyotik kullanmış olmanız gerekir.
Veya aşırı derecede, o bölgeyi steril hale getirecek kadar temizlik yapıyor olmanız gerekir!
Akıntı yoksa; Candida yok.Nokta.
Bir gebelik testi baktırın.

Mesajı Yazan: Ayaz2018
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2025 Saat 17:58
Hazir muayene ederken kültür ve smear testide aldı. Cok yogun akinti var dedi. Benim yillardir kendimi bildim bileli akintim kokuludur. Procey de özel takviyemis sanırım probiyotik . Iyiki varsınız gereksiz yere bu antibiyotikleri kullanacaktık esimle. Bulaşıcı diye eşli kullanin dedi bide.funiti kullanmak gerekir mi peki hocam ? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2025 Saat 20:34
Emin olabilmek için, başka bir doktora gidin ve başka bir Laboratuvarda akıntıdan kültür yaptırıp, sonucu
 yazın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat