Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gaz sorunu ve kullandığım ilaç..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23683
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 23:56

Konu: gaz sorunu ve kullandığım ilaç..
Mesajı Yazan: esraseyhan
Konu: gaz sorunu ve kullandığım ilaç..
Mesaj Tarihi: 01 May 2010 Saat 10:08
bebeklerde gaz konusuyla  ilgili bütün yazılanları ve cevaplarınızı okudum....ilaca karşı olduğunuzu anladım..ben de sizinle aynı fikirdeyim ama oğlumun gazını sizin anlattığınız şekilde çıkartıyoruz yatırıyoruz 1 saat sonra kalkıyor tekrar gazlanmış...uykusunda nasıl gazlanır anlamadık..illaki bir ilaç kullanmak zorunda kalırsak hangisini önerirsiniz?bu arada bebeğim 2 buçuk ayı geçti..bu birinci sorumdu size...
İkinci sorum ise; ben ülseratif kolit hastasıyım...salofalk köpük kullanıyorum...ilacın içinde emzirme döneminde  kullanılmamalıdır diyor...ama  ben kullanmak zorundayım ..gastroloğuma sorduğumda kullanabilirsin bebeğe bir zararaı olmaz dedi..ama gittiğim çocuk doktorları kesin birşey söyleyemedi..bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim..şimdiden çok teşekkür ederim...kolay gelsin...

-------------
toprak

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 May 2010 Saat 11:46
1-Uykuda "gazlanmıyor"... Emerken yuttuğu hava barsaklara geçince problem oluyor.Siz sadece midedeki gazı çıkartabilirsiniz.Bu gazın bir kısmı kalır ve barsağa geçerse, artık gaz çıkarmanın bir faydası olmaz, alttan "pırt" edip çıkarana kadar size eziyet  eder... Bu durumdada gazını çıkarıyormuş gibi, sırtına vurmanızın faydası olur... İlaçları aklınız bile getirmeyin...
2-İlacınızı kullanın.. Şimdiye kadar bir kötü tesiri görülmedi...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat