hematom
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21463
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:20
Konu: hematom
Mesajı Yazan: Ayşe Tekin
Konu: hematom
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2010 Saat 15:27
3,5 yaşında bir kızım var ne zaman yüksek sesle ağlasa arkasından kusuyor.Bütün hastalıkları da ateşten önce kusma ardından ateşle kendini gösteriyor.Çok fazla öğürdüğünde göz altı ve çevresinde kırmızı noktalar oluşuyor. Sanki kırmızı kum taneleri göz çevresine yapışmış gibi. Kardeşim radyasyon onkolojisi doktoru, o normal olduğunu, zorlama nedeniyle kılcal damarlarda kanama gerçekleştiğini söylüyor.Dün kbb muayenesine gittik geniz eti nedeniyle burnundan bir cihazla baktı doktor. O sırada çok ağladı ardından kustu...Bahsettiğim kızarıklıklar bu sefer oldukça fazla ve yanağında da var. Acaba bu endişe edilecek bir durum mudur? Çocuğumda bir kan hastalığı yada damar hastalığı olması ihtimali var mı?Bu arada babam faktör 5 hastası. Acaba bu hastalık beni atlayıp kızıma yansıyabilir mi? İlginiz için çook teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2010 Saat 12:39
Doktor kardeşinizin söylediği gibi, "yüzene kan hücum etmesi" ile oluşan bir durum, biraz akça-pakça olanlarda daha belirgin olur, merak etmeyin. Faktör V, (Leiden mutasyonu) trombozla kendini gösterir. Şüphelenildiğinde test ile anlaşılır.. Kafanıza takmayın. Bu şekilde kusmalar, zamanla kayboluyor.
|
|