Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Paranox fitil 120.....

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64288
Tarih: 27 Kas 2025 Saat 19:16

Konu: Paranox fitil 120.....
Mesajı Yazan: ardarhan20
Konu: Paranox fitil 120.....
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2019 Saat 18:26
Kadir bey merhaba . İkzlerimden biri 3 yaş 1 aylık iken atesli havale geçirdi bir kez , bu konuda yazmıştım zaten . Gerekenleri sayfanızdan okuyup ve size sorup öğrenmiştim. Su anda 4 yasa 2 gün kaldı , bugün üşüme titreme tırnaklarda morarma ile oluşan bi ateş geldi , hemen paranox fitil uyguladım , uyuttum , uyuduğu esnada ateş 39,5 filandı zaten çok önemi yok kaç olduğunun biliyorum. Sorum su 4 saat ara ile 3 kez uygulayıp bekleyeceğim , 2. Sini uyguladım . 3. Yü de uygulayacağım ,3 . Fitil sonrası koruyuculuğu 36 saat ya bu fitilin , 3. Fitil sonrası 8 saat sonra koruma başladığında , tekrar ateşlense bile hiç bir ateş düşürücü vermesem çocuğu riske atmış olur muyum ? Yani en azından fitilin koruyuculuğu bitene kadar ya da yaklaşık 30 saat kadar sürede ateşi çıksa bile hiç bir şey vermek istemiyorum . Bu davranış doğru mudur ? Ateş çıksın ve savaşsın istiyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2019 Saat 19:51
Ates; 39 oldugunda, HALA havale gelmemisse, o saatten sonra hic gelmez.. Tabii; soguk tatbik edilmemek
 sarti ile!! 
Yaptiginiz DOGRU: 
ParaNox120 basladiginizda, atesi olsun olmasin, (bu yas icin)4 saat ara ile en az 3 fitil kullanin.. Tek fitil koruyucu 
olmaz. Ondan sonra da; sadece atesi oldugunda kullanin.. (10 kilo alti, 8 saat ara ile)
NOT: ParaNox120;  Parasetamol ihtiva eder…. Bu surecte: Calpol, Parol gibi diger parasetamol ihtiva eden
 ates dusuruculeri kullanmayin.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat