Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kendimi beceriksiz hissediyorum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4687
Tarih: 17 Haz 2025 Saat 05:27

Konu: kendimi beceriksiz hissediyorum
Mesajı Yazan: berra
Konu: kendimi beceriksiz hissediyorum
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 15:45
merhaba özlem hn 4 aylık bir bebeğim var doğduğundan bu yana sütüm yetmediği için mama takviyesinde bulunduk şimdi ek gıdalara başladık bu sefer beni emmeyi brakacak gibi duruyor en ufak seste memeyi bırakıyor dikkat eksikliği var kendini emmeye toplayamıyor 4 aydır çocuğumu emzirememenin üzüntüsü içerisindeyim ço mutsuzum kimi zaman ona iyi anne olamadığımı ve bundan sonraki günlerde olamayacağımı düşünmeye başladım nasıl davranmalı neler yapmalıyım bilgilerinize ihtiyacım var

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 11:44
emzirmenin çok güzel ve anne ile çocuğu yakınlaştıran bir duygu olduğu doğru. ancak çeşitli nedenlerle annenin çocuğu emzirmiyor oluşu onu anne olarak yetersiz kılmaz. anne olmak çocuğa gerkli sevgi ve güven duygusunu verebilmek, özellikle ilk bir yılda olmak üzere onun gereksinimlerini karşılayacağını, yanında olduğunu ona güvediğini ve her koşulda onu sevdiğin hissetirebilmektir. annelik söylenildiği gibi içgüdüsel değil sonradan öğrenilen bir durumdur ve her anne ilk başlarda kaygılıdır, ne yapacağını bilemez ve kendini yetrsiz hisseder. çocuğunuzu tanıdıkça onun gereksinimlerini anladıkça aranınızda kopması güç bir bağ kurulacaktır zaten 

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat