Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yürüyememe

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45067
Tarih: 08 May 2025 Saat 01:45

Konu: Yürüyememe
Mesajı Yazan: leyli
Konu: Yürüyememe
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2014 Saat 21:05
hocam selamlar. bebeğimiz 15 aylık oldu. fakat hala yürümüyor.bugün doktora gittik..et ürünleri yani protein alamadığı için yürümediğini söyledi.. fakat hiçbir şekilde et kıyma yediremiyoruz. doktoru da yürüyene kadar şu ilaçları verdi.

1-seven seos orange 1*5ml
2-nörovit tablet 1*1/2 tablet

bir de vitamin ve demir verdi..
1-polivit sp 1*1
2-ferrum 1*1

hocam bu ilaçları kullanmalı mıyız? ( en azından vitaminleri kullanalım mı)

Bir de menenjit için hemen aşı olmamız gerektiğini, bu sşıya karşı olanları dangalaklıkla suçladı... biz sizin yazınızı okuyup yaptırmamıştık. o da bana geliyorsanız beni dinlemelisiniz dedi... şimdi de bize tek dozluk bir aşı önerdi...adı menektra idi sanırım. Türkiye'de görülen tipi için bir aşı var mı hocam?? bu hastalıktan korunmak mümkün değil midir? Mardin'de çalışıyoruz, öğretmen olduğumuzdan sürekli çocuklarla ilgileniyoruz... Mardin'de de öğrenci sayıları çoook fazla.. Suriyeli çocuklar da son zamanlarda çok arttı.. bu hastalıktan nasıl korunabiliriz.. Türkiye'de görülen tipi için aşı yok mu? teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2014 Saat 20:19
Sacmaliktan baska bir sey degil. 15 aylik cocuk illaki yurur diye bir sey yok... Tip egitimi esnsinda ogretilenler; ortalama bilgilerdir. Serbest hayatta, ise durum oyle degildir. Pek cok cocuk 17-18 ayda yurumustur ve yuruyecektir...

Menectra asisi sizi korumaz. Bekleyin, Bexsero asisi gelince yaptirirsiniz. O sahtekarin niyeti baska... Asinin fiyatini sorun, anlarsiniz niyetini.
Ayricada, madem cok "hayati asi" niye devlet karsilamiyor, niye Sigortalar odemiyor???
Ilk sayfadaki yazarlar bolumunde bu mevzu ile ilgili 2 makalem var, onlari okuyun. Bu paragoz doktordan da uzak durun.

Mesajı Yazan: leyli
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2014 Saat 23:06
Hocam çok teşekkür ederiz ilginize...balık yağı, demir ilacı ve vitamin kullanmalı mıyız?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2014 Saat 19:14
Hicbiri SART degildir. Sadece 1 yasindan sonra; senede 1 defa, Dvit3 ampul kirip icirin, yeterli olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat