Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boy??

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25159
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 02:33

Konu: boy??
Mesajı Yazan: ceydadefne
Konu: boy??
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2010 Saat 14:28
merhabalr tekrar kadır bey..kızm 5 yaş 4 aylık kılo 25 boy 109cm 1 yılda ancak 5 cm uzadı uazamadı dıyebılrım..(yılda da1,5 2 kılo aldı)her akşam nerdeyse duzenlı 4-5 köfte yer gun içinde okulddad yumurtasını ve yemeğnını iştahla yer ve hergun 500 ml sut+yoğurt +zaten peynır delısı akşamları abur cubur vermemek için dondurma ve kaşar peynırı verıyorum çikolatadan uzak tutmak için..şu anda siğilleri için ımmuzınc vıtmanın içiyor her kış da üzüm çekırdeklı çinkolu vıtamın vermeye çalışıyorum(iştahını daha çok çmasın dıye çok duzenlı vermıyorum)..boyunun uzaması az gıbı gelıyor bana ne yapmalıyım(eşim 1,78 ben 1,55 genetık mı ??)d vıtamın versem işe yararmı??

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2010 Saat 17:24
500ml. nin üstünde süt içmesi yeterlidir. Daha fazla bir tesiriniz olamaz. Her türlü Çinko etini yiyen çocuklarda gereksiz... Et alamayanlarda çinko eksikliği görülür..

Mesajı Yazan: lusnika
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2010 Saat 23:44

hocam merhaba;oğlum 15 aylık 10.100-200kg ları arasında gelip gidiyor boy 79cm aylardır kilo almıyor neredeyse 6 ay oldu kilo almıyor sadece boyu uzuyor babasıda bende o kadar uzun değiliz.herşeyi yiyor yemek konusunda zorlanmıyorum yediklerini saysam bunları nasıl yiyor dersiniz. ama yine kilo almıyor.doktorumuz normal diyor ama gören 11 aylık oldumu diyor.demir eksikliğimiz vardı ilaç kullanıyoruz  6. ayından beri ama yinede var.demir değeri en son 13 idi.sizce abartıyormuyum kilo ve boyu normalmi? teşekkür ederim

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2010 Saat 10:24
13 hemoglobine "Anemi" diyebilmek için baya cahil olmak lazım... Söyleyecek söz bulamıyorum... 15 aylık çocukta "10-14g/dl, Hgb" normal sınırlardır... Gelişmesine gelince,77cm. boy ve 10 kg. ağırlık normaldir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat