Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ödem mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32832
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 21:11

Konu: ödem mi?
Mesajı Yazan: nursema
Konu: ödem mi?
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2012 Saat 22:22
sevgili kadir hocam..yine aynı dert yine ben.size olayı en başından anlatıcam..2,5 ay kadar önce genzinden gibi konuşuyor  acaba geniz eti mi var diye kbb ye götürdük.(3 yaşında)yok ama burunda akıntı var diye actifed şurup, 2 tane burun spreyi,monax çiğneme tableti verdi. 1 ay kullandık.ilaç bittikten  bir hafta sonra burnu tıkandı..önemsemedik grip mevsimi diye..ama geçmedi bi türlü.3hafta sonra (bu arada   yazıştık ve dedikleinizi  yaptım)gece uykusu artık onuda bizide bitirdi.
dr.a götürdüğümüzde boğazda enfeksyon dedi ve klamoks,iliadin ve eksofed şurup verdi.birkaç gün yine kullanmadım  ama geçmeyince kortum ve kullandım

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2012 Saat 22:29
ilaçları 5 gün içinde iyileştirdi fakat antibiyotik bittikten 2 gün sonra yine burun tıkandı.ANLAYAMIYORUM HOCAM..burnu tıkalı gibi nefes alıyo fakat hiç akmıyo.ser.fiz.i şırıngalarla sıkıyorum ama bişey çıkmıyo.
başka şikayetimizde yok.aynı normal hali yani hasta gibi değil.ciğerlerinden olsa bi hırıltı,halsizlik olur ..yok..çok hareketli aynen devam..BİLEMEDİM,ANLAYAMADIM.çocuğumun genel durumu iyi,hasta gibi değil.sadce o tıkanıklık.tıkanıklık mıdır onuda bilemiyorum.ağzını kapatıp nefes al dediğimizde burnundan nefes alabiliyor.burnun gerisinden biyerden.elimde olsa elimi sokup çıkaracam ne varsa.artık benim nefesim daralıyo onu dinlemekten. dr.a da götürüp boş şeyler yaptırmak da istemiyorum.siz bizden daha iyi biliyosunuz doktorları...
YARDIM EDİN BİZE HOCAM..Nuke

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2012 Saat 22:45
daha önceki yazılarınızda hastalık sırasında geniz eti gibi lenf bezlerinin ÖDEM yapıp şişebileceğini okudum.acaba buda öyle bi durum olabilir mi...eğer öyleyse nasıl anlarız?öyleyse ne yapmamız gerekir ?
size çok teşekkür ederim hocam...ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.UZUUUUUN ÖMÜRLER VERSİN.. Clown
(bilgisayarım eski olduğundan sorunlu,parça parça oldu mesajım ama kusurumuza bakmayın lütfen)

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2012 Saat 04:15
Gripte burun tikanikligini sumukten cok, burun boslugundaki odem yapar. Bu sebeple, tuzlu su, oda yeterli olmazsa Iliadin damla iyi geliyor, zira bunlar odemi cozmeye nisbeten yardimci oluyor. Actifed ve benzerleri, oksuruk suruplari, sahte bir iyilesme yapip uzun vade de daha zararli olmaktadirlar. Yuva cocuklarinda; bu 3-6 yas arasinda bu sikayetler cok belirgindir. Sizdeki de bu durumdur. Sabirli olun ve benim anlattiklarimi uygulayin. Goreceksiniz, cocugunuz daha az sayida hasta olacak ve hastaliklarini rahat atlatacak. Her atesli hastaliga antibiyotik vermek, en buyuk yanlislardan biridir.  

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2012 Saat 12:15
sağolun hocam..artık dediklerinizden başka bişey yapmıyorum..sabırla bekliycem..sizinde  Allah gönlünüze göre versin değerli doktorumuz..

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2012 Saat 00:40
her sorumuzu sabırla,ilgiyle cevaplayan ;değerli doktorumuz....ben artık delirecem.bu tıkanıklık beni bitiriyo...sürekli dinlemekten ve kafamda birsürü senaryo yazmaktan kendimi alamıyorum..psikolojim bozuldu galiba..tek içimi rahatlatan sizin söyledikleriniz..ama bugün öğrendiğm bişey beni çok korkuttu ve yine size yöneltti.geniz akıntısı eğer 10 günü geçmişse SİNÜZİT olma ihtimali yüksekmiş.biraz nette de baktım,bazı doktorlarda bunu söylüyor.sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var..cevabınızı bekliyorum..

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2012 Saat 02:26
"nete" bakacaginiza, benim yazilarimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2012 Saat 02:30
Tongue

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2012 Saat 20:21
neredeyse bütün mailleri okudum.ballı limon,cold miks ve tuzlu su bizim işimizi görür.ateşi olmadığından herhangi bir ilaç gereken bir enf. yok.ateşsiz başladığı için 5 -6 hafta sürebilir...bunları anladım..
biz bu süreyi bitirdik ama hala genizdeki tıkanıklık devam ediyor.arasıra tek tük olan öksürüğü de bugün çoğaldı...sizden utanarak tekrar sorucam..aynen devammı yoksa başka bişey mi?

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2012 Saat 17:39
Maalesef, bu devreyi; iyi-kotu bu sekilde gecireceksiniz. Bu sebepten en fazla uckagit bu yas grubunda uygulaniyor. Aileler sanki bir hastalik var zannederek, biraz da bu tip doktorlarin gazina gelerek, ilac ve amelyatlarla duzelebilecegini zannediyorlar. Hakikaten antibiyotik ve ameliyat gereken vakalarda bile tedavi uygulanmadiginda sonuc daha hayirli oluyor. StrepA en onem verilmesi gereken durumdur ama oda bu yas grubunda zaten cok nadirdir.  Aynen devam.

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2012 Saat 23:35

Allah razı olsun hocam.aynen devam ediyorum. -bizide ilaçsız iyileştirdiniz-mesajını atmayı 4 gözle bekliyorum..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat