Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızıl Hastalığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78811
Tarih: 08 Tem 2025 Saat 14:48

Konu: Kızıl Hastalığı
Mesajı Yazan: tyche
Konu: Kızıl Hastalığı
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2023 Saat 16:29
Kadir Hocam merhaba. 12 yasindaki kizimi 2 gun oce ates, titreme ve halsizlik sikayetleri ile cocuk acile goturdum. Bogazi kizarmis ve sinuslerinin dolu olmasi sebebiyle augmentin, nurofen ve iliadin recete edildi. Augmentini 3 doz kullandiktan sonra yutkunamama sikayetleri artti. Bogazina baktigimda beyaz tonsillit oldugunu ve yuz ile el, ayak iclerinde kirmuzu dokuntuler oldugunu gordum. Bugun kbb uzmanına goturdum. O da strep a ve kizil oldugunu soyledi. Tek doz Deposilin igne vurdurduk. Bir de Ceftinex yazdi. Dogru bir tedavi mi uygulanıyor? Evde bir de 11 aylik bebegim var ona gecer mi? Bu hastalik bulasiciligini ne zaman kaybeder? Size danismak istedim hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2023 Saat 20:09
Abuk-subuk doktorlarin yaptigi sacmaliklar silsilesi!! 
Neresini duzeltsek ki!!! 
1- Augmentinden 24 saat sonra, ne Kizil kalir, ne de dokuntu!! KBB doktoru, poposundan uydurmus! 
2- Antibiyotige ragmen, atesin devam etmesi, yutkunma guclugu; Enfeksiyo Mononukleoz icin manidardir.
3- Kesinlesmesi icin, bir Kan Sayimi yaptirin. MONO% degeri yuksek ise, kesinlikle E.M. dur.1 hafta kadar
ATES yapar, bademcikler ustunde beyz birikimler vardir. Antibiyotik verilirse, dokuntu baslar! 
Turk doktorlari bu hastaligi bilmezler. 
4- Turk doktorlari, Grip diye bir hastalik da bilmezler!! 
Dil ve bogaz resimlerini gonderin.  

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 09:47
Hocam ates 2.gun kesildi atesi yok. Ama dokuntuler sadece avuc ici, ayak tabani ve yanaklarinda var. Bogazindaki tonsillit bugun biraz hafiflemis gorunuyor ama hala yutkunma guclugu yasiyor. Bugunku fotoğrafi sizinle paylasiyorum.  https://hizliresim.com/5o1uyho" rel="nofollow - https://hizliresim.com/5o1uyho

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 20:16
Kesinlikle Streptokok enfeksiyonu degil, Deposilin bosuna yapildi, Antibiyotikler bosuna verildi! 
Dokuntuyu ve bogazini merak etmeyin, buyuk ihtimal ile Enfeksiyoz Mononukleoz. Viral olup, kendiliginden iyilesir.
Nadiren hayal gormeler olur, bunlar da onemsizdir.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 21:33
Yanlis teshis sonucu gereksiz yere antibiyotik ve penisilin kullanmis olduk yani hocam. Bunu nasil telafi edebiliriz? El ve ayaklarindaki döküntüler su toplamaya basladi ve cok kasiniyor bunun icin kullanabilecegimiz bir sey var mi? Bir de bulasiciligi ne zaman gecer? Cok tesekkur ederim hocam sizin gibi hekim bulamıyoruz hicbir yerde. Gozlerinin onundeki vakayi teshis edemiyorlar.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 21:43
Yapilacak bir sey yok! Agiz icinde de yaralar varsa; El,Ayak ve Agiz Hastaligi olabilir. Viral hastalik  olup,
 ilaci yoktur, kendiliginden gecer. 

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 21:58
Tamam hocam cok tesekkur ederim.

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2024 Saat 10:15
Hocam 11 aylik bebegim de ablasiyla ayni belirtileri gösterince Hacettepe'ye goturdum. Bogaz kulturunde streptokok uremedi. Oradaki doktor da kültürden once EBV den şüphelenmisti zaten. Tekrar cok tesekkur ederim iyi ki size danismisim belki ayni doktora gidilecek ve bebegime de antibiyotik baslanacakti.💐

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2024 Saat 20:49
Turk doktorlari ancak 50 seneden sonra benim dediklerimi anlayabilecek akil seviyesine ukasabilirler.
Simdilik; tek tuk de olsa, arada vicdanli, bilgili ve namuslu doktorlar cikabiliyor! 
Butun dava, bu gibi doktorlarin kariyer yapmasi ve yanlarina (simdiki gibi) popo yalayici ahmaklari degil de,
 akilli, bilgili, caliskan, vicdanli ve zeki doktorlari almalari... 
Butun bu yozlasmalar; Ist. Un Tip fak.deki  "Sarlatanus Maximus" lakapli Prof. zamaninda basladi!

Mesajı Yazan: Turuncusever
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2024 Saat 15:42
Ahh hocam ahhh bizleri nasıl korkutuyor bizi bazı doktorlar bir bilseniz diken üstünde duruyoruz bazen çocukların burnunu dahi kapı dışına çıkarmayıp pamuklara sarıp sarmalayacagız o derece.çogu doktor etkileşim almak adına mı ticari kaygı mı yoksa gerçekten saglıgımızı düşündüğü için mi anlamak mümkün değil şu günlerde.sabah yine fenomen olma yolunda ilerleyen kendisini takip etmediğim bir doktorun paylaşımına denk geldim kızıl hastalığı infulanza ve beta testi pozitif 3 ü bir arada bu hastalığı geciren bir çocuktan bahsetmiş.söylediği şu betayı tedavi etmezsek ciddi kalp hastalıkları infulanzayı tedavi etmezsek zatürre gibi ciddi sorunlarla karşılaşabiliriz demiş Aman Allahım dedim ve haklı olarak bazı annelerde bukadar korkutmaya ne gerek var gibi bir tepki göstermiş.nasıl bir korkutma nasıl bir oyunun içindeyiz aklım almıyor.beta denen şey nasıl olurda kalp rahatsızlıklarına yol acabilir.madem öyle neden her gittimiz doktor antibiyotik yazıp gönderiyor bizi.bu kadar çok düşünüyorlarsa saglığımızı gereksiz antibiyotik kullanımının daha ciddi zararlar verdiğinden bihaberler sanırım deli olmamak içten değil oyuncak olduk ellerinde

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2024 Saat 20:06
"beta" sacmaligini soylemesi zaten sarlatan oldugunun alameti!! Bir 'halt' bildigi yok! 
TV sirketine para odeyip ekrana cikiyor ve  boylece reklamini yaptigini zannediyor! 
Salak Turk doktorlarinin, "beta" dedikleri,  'A-Grubu, beta-Hemolitik Streptokoklardir'... 
Bu bakterinin cidari ile kalp ve bobrek zarlarinin yapilari cok benzerlik gosterirler. ( Nefrit ve Kalp Romatizmasi
yapan Streptokoklar farklidir) 
Eger, SENELER boyunca, bu tip Streptokoklarla hasta olup da HIC tedavi gorulmezse, zamanla (seneler sonra)
vucutta bu Streptokoklara karsi olusan antikorlar asiri bir seviyenin ustune ciktiklarinda, mikrop zannederek
bu kalp veya bobrek zarlarina saldirarak zarar verirler.
Bu Turk doktorlarinin salakliklarini anlattigim; "beta diye bir virus..." makalemi Yazarlar kismindan okuyun.
Evet bir zamanlar, bu Streptokok bakterisine "virus" diyen salaklar vardi! Simdilerde pek rastlanmaz oldular!

Mesajı Yazan: Turuncusever
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2024 Saat 10:49
İyiki varsınız hocam vallahi sizi önüme gelen her yerde söylüyorum varlıgınıza duacıyım fırsat buldukça okuyorum her yazınızı

Mesajı Yazan: Merve Gizem
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2024 Saat 14:02
Hocam merhabalar, 9 yaşındaki oğlum geçen yıl 2 kez peş peşe strep A geçirdi. Bu sene de geçen ay geçirdi ben sizin önerdiklerinizle testten sonra sadece bir doz deposilin 6.3.3 yazmasını rica ettim doktorumuzdan sağolsun kırmadı yazdı. Geçmişti. Yanlız benim aklıma takılan birşey var hiçbirinde ateş mide bulantısı vs olmadı sadece ciddi bir boğaz ağrısı ve yutkunma problemi oluyor deposilindem sonra ertesi gün normale dönüyor. Bu sabah yine boğazım ağrıyor diye kalktı ağzında hafif bi pas kokusu ve yine boğazından konuşma vardı ama şuan size sormadan ilerlemek istemedim yine test yaptırıp pozitif çıkarsa hiç ateşine bakmadan deposilin 6.3.3 yaptırayım mı yoksa bu çocuk taşıyıcı olduğundan mı her testte pozitif çıkıyor? Geçen ayın 12sinde deposilin vurulmuştu. Daha bir ay dolmadan tekrarlaması normal mi aklım çok karıştı hocam. Teşekkürler

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2024 Saat 19:22
Deposilin yapilma sebebi; 1 ay sure ile tekrar Streptokok almamasi icindir. 
Ates+Koku+Pas takibi yapin. Bazi cocuklar, bulanti/ kusmaya karsi daha direncli olabiliyorlar ama, bu 3
 bulgu kesin olmalidir. Gunumuzde, Laboratuvarlara bile guvenmeyin, sahte rapor verebiliyorlar! 

Streptokok tasiyicilig:
Bazi Streptokoklarda, bakterinin dis zari olmayabiliyor ve bu yuzden vucutta bir reaksiyona sebep olmuyor,
 veya HASTALIK olusamiyor!! AMA Strep-A Testini (+) yapabiliyorlar!
BU tip Streptokoklara, Penisilinler de ETKI EDEMEZLER! Zira, Penisilinler, Streptokoklarin dis zarindaki,
"Muramik asit" sentezini bozarak bakterinin bolunmesini onluyor ve bu sekilde bolunemeden cogalan 
anormal sekilli bakterileri de vucudun savunma sistemi cok kisa surede yokedebiliyor! 
Antibiyotiklerin bakterilerin uzerine 2 turlu etkileri vardir! 
1- Bakteriositik: dogrudan bakterinin olumune sebep olanlar.
2- Bakteriostatik: bakterinin duzgun cogalmasina mani olanlar. Penisilinler, bu gruba dahildirler.

Bu tip Streotokoklarin hastalik yapabilme ozellikleri de olmadigi icin, ugrasmanin da bir anlami yoktur. 
Bu bilgiler, Turk doktorlarinda yoktur, bosuna onlarla tartismayin. 

ONCE: Arazlar olacak!!! 
SONRA Strep-A Testi dikkate alinacak! 
Bilhassa; "Laf olsun" diye Strep-A Testi isteyen doktorlardan UZAK DURUN!!! 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2024 Saat 23:59
Hocam dönüşünüz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Yıllarca araştırmayla edinemeyeceğimiz bilgileri bir çırpıda paylaşıyorsunuz hakkınız ödenmez. 3 araz da olmadan test yaptırmaya da gerek yok diyorsunuz yani doğru anlamışımdır umarım.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2024 Saat 00:27
Evet, aynen oyle!! 

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 14:15
Hocam tekrardan Merhabalar, bir ay kadar önce yine yazmıştım size şimdi tekrardan rahatsız ediyorum ama oğlum yine yutkunanamama şikayetiyle uyandı boğaz kızarık epeyce şiş ve damağa doğru da benekleri var ama ateş yok,pas koku var. Hastaneye götürmedim ateşi olmadığından evde takviye ediyorum d vitamini ve c vitaminiyle birde iburamin verdim ağrısı olduğu için. Bukadar sık boğaz ağrısı olan bir çocuk için bademcikleri aldırmak veya traşlatmak tavsiye edilir mi? Ben şimdi doktora götürsem hemen ameliyat diyecekler biliyorum ama sizin gibi kıymetli hocalarımızın fikri daha mühim.saygılar hocam

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 19:15
SAKIN bademciklere el surdurmeyin! 
Kabahat bademciklerde DEGIL KI! Bademcikler, birer Lenf bezi olup, mikrop bulastiginda; mikroplari uzerlerine
 cekerek, onlari yok ederler ve onlara karsi antikorlar hazirlarlar!!
SAKIN Turk doktorlarina inanip da bademciklerini aldirmayin! Hastalik yapan; mikroplardir!! Bademcikler
 DEGIL!
Sirf sizi dolandirabilmek icin, " - Bademcikler Kalp Hastaligi yapar!" diye yalan soylerler!! 

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2024 Saat 20:21
Peki hocam çok sağolun sırf bunları duymamak için doktora götürmüyorum şuan oğlumu. Çünkü aynısını küçükken bana yapmışlardı alındı bademciklerim. Takvilerle iyileşmesini mi beklemeli? Her ay antibiyotik de kullanmak istemedim açıkçası. Maalesef bizi doğru yönlendirecek birini bulup içimiz rahat doktora gidemiyoruz😞

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2024 Saat 02:26
Takviye diye bir sey yok!! Sizi dolandirmaya calisiyorlar! 
Vitamin D ve C eksikliginde, gene ayni oranlarda Atesli hasta olursunuz, ama eksik olanlarda hastalik daha
 agir seyreder. 
Bol miktarlarda C vitamini alarak, Gripleri onleyemezsiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat