Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Deposilin hakkında teyit etmek amaçlı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=93593
Tarih: 28 Nis 2026 Saat 11:20

Konu: Deposilin hakkında teyit etmek amaçlı
Mesajı Yazan: Rosenes
Konu: Deposilin hakkında teyit etmek amaçlı
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2026 Saat 10:52
Hocam öncelikle sağlığınız sıhhatiniz iyidir umarım.Çocuklar hastalanınca elim ayağıma dolaşıyor.Çoğu zaman da istediğimiz tedaviyi uygulamıyorlar.Deposilin ya hiç yazmıyorlar ya da 1.2 veye 2.4 olanını yazıyorlar.Bu yüzder bu bilgileri teyit etmek istedim.Cevabınız icin şimdiden çok teşekkür ederim.
Deposilin 6.3.3=Tam doz vurulacak ve  vurulduğunda antibiyotik gerekmez.1 ay koruyuculuğu var.
Deposilin 1.2  =Tam doz vurulacak.Etkisi 48 saat sonra başlayacağı icin 2 gün 2×1 olacak şekilde penos veya başka bir antibiyotik verilecek.1 ay koruyuculuğu var.
Deposilin 2.4=  Yarım doz vurulacak.Etkisi 48 saat sonra başlayacağı icin 2 gün 2×1 olacak şekilde penos veya başka bir antibiyotik verilecek.1 ay koruyuculuğu var.
Eğer deposilin hiç bulamazsak 20 gün penos veya başka bir antibiyotik kullanılacak.

-------------
Rose

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2026 Saat 13:27
Aynen böyle!!İnşallah bir gün Türk doktorları da öğrenirler! 
3 gün ağızdan antibiyotik verip de 3. gün Deposilin vurdurmak gibi salakca işler yapmazlar!
İnşallah; Deposilin6-3-3 iğnesinde bu yüzden 3 çeşit (farklı zamanlarda etkisini gösteren) penisilin
 olduğunu da öğrenirler. İlacın içini bile okumaktan aciz olanlardan pek beklemiyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat