Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pedagog

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27558
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 01:56

Konu: Pedagog
Mesajı Yazan: melek uslu
Konu: Pedagog
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 19:13
Merhaba
Sevgili anne arkadaşlarım
ben kızımı bir pedagoga götürmek durumundayım ..Anadolu yakasında üsküdar ,kadıköy,acıbadem ,göztepe gibi bölgelerde bildiğiniz tecrübe ettiğiniz ,ya da tanıdığınız birinin gittiği ve memnun kaldıgı pedagog arıyorum ..bana bilgi verebilecek arkadaşlara teşekkürler...
  Sorunumuz kısaca şöyle;
gece 2 den önce uyumuyoruz ..Şiddetli, yemek sorunumuz var ..Çok agresif ,inatçı ve olmayan bır ruh halınde ..
Sakın 3 yaş sendromu demeyin şiddetli geri döndü bız o dönemi zor atlattık zaten ..Asya 3-5 yasına gıdıyor ..
Yasemiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnn el at konuya bacım yetiş gel Alamanya  lardan Gurbaniiiiiiiiiiiiiiiiiii

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 19:17
Allah kolaylık versin çok zor bir durum umarım istanbuldaki arkadaşlar yardım ederlerSmilebu sendromlar hiç bitmiyor valla 

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 19:20
Valla BitmiyooooTongueTongueÇocuk doğurmadık huy doğurduk...LOLLOLLOLVirüs gibi her gün yeniliyo kendini ..Ne Sendrommuş beeeTongueLOLLOLLOL

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 19:23
cnm sabah kaçta uyanıyor o zaman?
ben istanbulda değilim sana yardımcı olamam ama çok şaşırdım onun yaşşı için bu saat çok geç yaaaErmm
sabah ağlasada sızlasada erkende 7 de falan uyandır gece zaten bayılır dayanamaz,sehada bi ara geç uyuyordu ama sabah ağlata ağlta uyandırdık artık olmuyodu çünkü..geç dediğim 10 10,5 falan ,ay ben saat 2 düşünemiorum bileErmm

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 19:24
Merhaba Melek nerelerdesin özlendin diyeyim önce Approve
Ben Efeyi Kadıköyde Ya-... ya götürmüştüm onlarda pedagog var gerci ben devam etmedim memnuniyetsizlikten mi hayır cok ihtiyac hissetmedim sanırım 2 defa gittik anladımki geri kalanı ben idare edebilirim ama gidipmemnun olan arkadaşlarım var sanırım kadıköyde rıhtımda koşuyolunda dediğim yerlerin şubeleri var canım ben sana özelden web adresini atıyorum bir incele canım Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 19:55
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

ben istanbulda değilim sana yardımcı olamam ama çok şaşırdım onun yaşşı için bu saat çok geç yaaaErmm
sabah ağlasada sızlasada erkende 7 de falan uyandır gece zaten bayılır dayanamaz,sehada bi ara geç uyuyordu ama sabah ağlata ağlta uyandırdık artık olmuyodu çünkü..geç dediğim 10 10,5 falan ,ay ben saat 2 düşünemiorum bileErmm

canım sabahları en gec 9 da ayakta ....Öğlen uyutmadım akşam 1o da bayılır dıye 12 de uyudu bayram ettık ..hakan la bızde hayat bıtık ...artık herseyi beraber yapıyoruz film seredıyoruz falan LOLHilal ben bı asyanın  5 aylıkken 10 30 uyudugunu biliyorum  odur yanııııLOLLOL
   Bi sinir bi inat  yaw yemek sokamıyoruz agzından anlamadım sendromu bile böyle geçmedi yaaa sefiller bizimevde yenıden yazılıyo v.hugo nun haberı yok LOLLOL

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 19:56
Melek merhaba

Kadıköy Acıbadem hastanesinde Pedagog Ayşegül Salgın  var.
Daha önce yiğenim gidiyordu aradım hala orda çalışmaktaymış.
Pazartesi çarşamba cuma ve cumartesi günleri çalışmakta bilgin olsun
Tel ; 0216 544 44 44 ( 8) hat

Çalışma saatleri: Sabah 08:00 18 : 00 dır

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 19:57
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Ben Efeyi Kadıköyde Ya-... ya götürmüştüm onlarda pedagog var gerci ben devam etmedim memnuniyetsizlikten mi hayır cok ihtiyac hissetmedim sanırım 2 defa gittik anladımki geri kalanı ben idare edebilirim ama gidipmemnun olan arkadaşlarım var sanırım kadıköyde rıhtımda koşuyolunda dediğim yerlerin şubeleri var canım ben sana özelden web adresini atıyorum bir incele canım Smile

Gülsen Aldım şimdi eşimle bakıyoruz sağol arkadaşım ya ......
en kısa zamanda gideceğiz .....

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:11
Orjinalini yazan: melek uslu melek uslu Yazdı:

Merhaba
ben kızımı bir pedagoga götürmek durumundayım ..Anadolu yakasında üsküdar ,kadıköy,acıbadem ,göztepe gibi bölgelerde bildiğiniz tecrübe ettiğiniz ,ya da tanıdığınız birinin gittiği ve memnun kaldıgı pedagog arıyorum ..bana bilgi verebilecek arkadaşlara teşekkürler...
  Sorunumuz kısaca şöyle;
gece 2 den önce uyumuyoruz ..Şiddetli, yemek sorunumuz var ..Çok agresif ,inatçı ve olmayan bır ruh halınde ..
Sakın 3 yaş sendromu demeyin şiddetli geri döndü bız o dönemi zor atlattık zaten ..Asya 3-5 yasına gıdıyor ..
Yasemiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnn el at konuya bacım yetiş gel Alamanya  lardan Gurbaniiiiiiiiiiiiiiiiiii
gurban sen beni unutamadinmi halaLOLLOLLOLbende beni unuttun saniyordumLOLLOLLOLLOLLOLLOLderman olamda nasil olam ben hic proplem yasamadimki hava atacagim emeeeeeeeLOLalistin senLOLLOLLOL
ya istanbullu olsam habura get derdim sana ama elimden de bir sey gelmi melegim yawwwwww.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:12

gördunmu benim modum gulseni cok aradik böyle mod bulduk LOLyetismis sana gurban bak

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:21
Melekcim yaseminin uşaklar maşallahhhhh okunup üflenmişLOLLOL
Maşallahhhhhhh41. kere nazarda değdirmeyeyim  Nuke
Ne doktor ne pedagog LOLLOLLOLLOLLOLLOL
Zaten Almanyada kreşlerde pedagoglar sürekli kontrol ediyor gerekli durumlarda aileyle görüşüp aileyle konuşuyorlar benim bildiğim yani o yönden de cokk şanslı LOLLOLLOL
Bir kaynanadan yana gülmedi yüzü LOLLOLLOLLOL

Ya-..dan memnun kalan cok arkadaşım var umarım siz de memnun kalırsınız ama anne baba beraber gidiliyordu hala öyledir sanırım Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:21
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

Merhaba
  Sorunumuz kısaca şöyle;
gurban sen beni unutamadinmi halaLOLLOLLOLbende beni unuttun saniyordumLOLLOLLOLLOLLOLLOLderman olamda nasil olam ben hic proplem yasamadimki hava atacagim emeeeeeeeLOLalistin senLOLLOLLOL
ya istanbullu olsam habura get derdim sana ama elimden de bir sey gelmi melegim yawwwwww.

Hakkatten sırf hava basıyon ya havalı mod LOLLOLgözümden kaçmadı herkeşe hava basmısin sen zatiiiiLOLLOLLOLimzana bayıldım  en abartılısıda sen sın sanırsam giresunlu aneeeeeLOLLOLLOL
YASMİN BEN SENİ NİYE UNUTAYIM İLK GÖZAĞRIM MODUM BENİM SEN BENİM BU SİTEDEKİ İLK AŞKIMSIN LOLLOLLOLLOL

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:22

gördunmu benim modum gulseni cok aradik böyle mod bulduk LOLyetismis sana gurban bak

hAYIRLI OLSUN ARKADAŞIMIN MODLUGUDA
yETİŞTİ VALLAAEmbarrassed

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:24

Zaten Almanyada kreşlerde pedagoglar sürekli kontrol ediyor gerekli durumlarda aileyle görüşüp aileyle konuşuyorlar benim bildiğim yani o yönden de cokk şanslı LOLLOLLOL

Ya-..dan memnun kalan cok arkadaşım var umarım siz de memnun kalırsınız ama anne baba beraber gidiliyordu hala öyledir sanırım Big smile

Valla bi ben doğuramadım böyle bebe ......
Kromozom hatası olsa gerek bana çekmemiş ...LOLLOL
Kaynana da nazarı olsun yasemının be hahah

Gülsen görüştüm az önce sanırım güdeceğiz oraya gelişmelerden haberdar ederim sizleride teşekkür ederim

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:26
Umarım memnun kalırsın canım umarım derdine derman bulursun ne diyeyim gelişmeleri bekliyorum Big smile

Tebriğin icin Approve

Kuru kuru olmasın bu tebrik elmalı turta tarifiyle kutlayalım LOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:26
Bu arada bende doğuramadım aşındırmadığım kapı yok bebeleri büyütürken LOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:30

Umarım memnun kalırsın canım umarım derdine derman bulursun ne diyeyim gelişmeleri bekliyorum Big smile

Tebriğin icin Approve

Kuru kuru olmasın bu tebrik elmalı turta tarifiyle kutlayalım LOLLOLLOLLOLLOLLOL

Hahahaahhaha
Ben yazacaktım hadı neyse Yasemin kıskanmasınOuch dıye yazmadım ...Evdeyim işi bıraktım ben geliyorum de ben san ayaparım valla ....Sana feda olsun turta yaaaa
Tarifi yazarım istersen de

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 20:32
Bir gün yaptığında resmile beraber eklersin LOLLOLLOLLOL
Yavrum iki bebe iş ev kış benim gelmem zor anca yaza LOLLOLLOLLOL
Sağol canım benim LOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 21:16

Bir gün yaptığında resmile beraber eklersin LOLLOLLOLLOL
Yavrum iki bebe iş ev kış benim gelmem zor anca yaza LOLLOLLOLLOL
Sağol canım benim LOLLOLLOL

Peki şekerim ....Embarrassed

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 21:19

bizim hepimizin uflenmis bir seyleri vardir bogazinda sgainda solundaaaaaaLOLLOLLOLLOLama buralarda yasak oldugu icin bogazalrina takmiyomLOLLOLLOLLOLyani okulda ve kresde yasak anlamindaaaaaLOLLOLbu bir niye kiskaniyon kaynanama söylerim ne olcakki sende bu beyin oldukdan sonra sanada yaparLOLLOLLOLLOLLOLLOLbu ikiLOLLOLLOLLOL
kocadan yanada sansliyimaaaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOLLOLyuzuk almistiLOLLOLniye söylemin melegeLOLLOLLOLLOLLOLLOL
kaynanama gidecegim sif snein icin ama LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLbak daha gulebilecenmiLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 21:21

Merhaba
  Sorunumuz kısaca şöyle;

Hakkatten sırf hava basıyon ya havalı mod LOLLOLgözümden kaçmadı herkeşe hava basmısin sen zatiiiiLOLLOLLOLimzana bayıldım  en abartılısıda sen sın sanırsam giresunlu aneeeeeLOLLOLLOL
YASMİN BEN SENİ NİYE UNUTAYIM İLK GÖZAĞRIM MODUM BENİM SEN BENİM BU SİTEDEKİ İLK AŞKIMSIN LOLLOLLOLLOL
imzam bayildinmi kiz dogru söyle havam dan gecilmiyor ayni imzadaki gibi hatunum havaliyimLOL.LOLLOLLOLLOLallahim sende bana asiktin demi nasil unuturum hilal depresyona girmistiLOLLOLLOLLOLLOL
LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 21:22

Tebriğin icin Approve

Hahahaahhaha
Ben yazacaktım hadı neyse Yasemin kıskanmasınOuch dıye yazmadım ...Evdeyim işi bıraktım ben geliyorum de ben san ayaparım valla ....Sana feda olsun turta yaaaa
Tarifi yazarım istersen de
yemek topigini sessiz ettin bir elmali turta beklim bende gulsen kim oli cömezLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 21:22

Merhaba
  Sorunumuz kısaca şöyle;

imzam bayildinmi kiz dogru söyle havam dan gecilmiyor ayni imzadaki gibi hatunum havaliyimLOL.LOLLOLLOLLOLallahim sende bana asiktin demi nasil unuturum hilal depresyona girmistiLOLLOLLOLLOLLOL
LOL

TongueTongueLOLLOLLOLLOL

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 23:08

Merhaba
  Sorunumuz kısaca şöyle;
aynı sorun bizdede vardı sakaryada getirdim tırnak yiyodu hiçbişeyi yok dedi bide gözlerini kırpıyodu göz dr.getirdim en son gözüne ilaç sıkcam dedim bıraktı çok sinirli halasına bıraktım 4gün eşim hastalanmıştı çok sakin dedi kimseye gidemiyorum gittiğimiz yerdeki çocukları dövüyo

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 00:40

Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

canım sabahları en gec 9 da ayakta ....Öğlen uyutmadım akşam 1o da bayılır dıye 12 de uyudu bayram ettık ..hakan la bızde hayat bıtık ...artık herseyi beraber yapıyoruz film seredıyoruz falan LOLHilal ben bı asyanın  5 aylıkken 10 30 uyudugunu biliyorum  odur yanııııLOLLOL
   Bi sinir bi inat  yaw yemek sokamıyoruz agzından anlamadım sendromu bile böyle geçmedi yaaa sefiller bizimevde yenıden yazılıyo v.hugo nun haberı yok LOLLOL
V.Hugonun biz kemiklerini sğirttikte sıra size gelemdiğinden haberi yok sanıyonLOLLOLLOL''senin sefilliğin sefillikmi benimkinin yanındaaaaa!!!...''LOLLOLLOLBenim kızda gece senle sabahlar,3te yatar,2 de yatar,5 te bile yatar ayolTonguesabah bazen 9.bazen 10,bazen öğlen 2 de kalkarLOLLOLama öğlen uyumaz,bi ara erken kaldırdım erken yatsın diye pirim pirim pişman oldumLOLLOLo nasıl pişmanlıksa anla işteLOLLOLLOLhiç olmazsa sahah geç kalkınca kafam rahat oluyo bi kaç saat,erken kalkınca zaten huysuz bu sefer başımı dinleyecem hiç saatim olmuyoCryCryyemek muhabbetine hiç girmeyim 3 gün yemek verme açım demezTongue

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 00:42
Ha bu arada pedegog gibi bi lüksüm olmadığından yardımcı olamıyom

Mesajı Yazan: haticeirmak
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 08:25
Merhaba,daha evvel ayşegül salgın a götürmüştük arda yı ama ben çok memnun kalmamıştım ilgilenmesinden yada yaklaşımından , o hastanenin kozyatağı şubesinde zehra yılmaz eksen diye bir pedagog var , 2 yaş sendromu esnasında Zehra Hn a götürmüştük,ilgilenmesi yakşalımı güzeldi, daha sonra devam etmedik, Arda da düzelmeler olduğu için ama tavsiye ederim. Aynı zamanda konuşma terapistiliği de yapıyor, randevu alırken konuşma için değil de genel için isteyin, konuşma seanslarının ücreti daha pahalı oluyor bildiğin kadarıyla...

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 08:50
valla allah kolaylık versin ne diyemNukebiz onlara değil onlar bize alışkanlık kazandırıyorConfused

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 10:24
bir sıkıntıda benden 2 yaşı atlattık derken 3 yaşta herşey sanki dahada karışık hal aldı. inanılmaz derecede bir kıyafet krizi yaşıyoruz takıntı halinde bir çorap olayımız var hep aynı çorabı giymek istiyor. istediği çorap yazlık gittim bürsürü rengini aynı modelini aldım başa çıkamadım Tongue
hep eşorman giysin başka bişey giysin istemiyor. ve ben ne dersem o modundaLOLLOL
tabiki bunların hepsi normal biliyorum ama bazen nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum arkadaşlarlar.
bende bir dönem öyküyü bakırköyde çogem yapanın pedogagına götürmüştüm. emunda kaldım ama melekçiğim sana zanırım çok ters kalacak yol yüzünden.

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 11:33
bende aynı sıkıntıları yaşıyorum oğlum 3 yaşında
2 yaş sendromu denilen şey bitecek derken daha asabi ve anlaşılmaz oldu

istanbuldaki arkadaşlardan sana yardımcı oluyorlar canım
inşallah güzel sonuçlar alırsın

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 12:45
Orjinalini yazan: oykunaz oykunaz Yazdı:

bir sıkıntıda benden 2 yaşı atlattık derken 3 yaşta herşey sanki dahada karışık hal aldı. inanılmaz derecede bir kıyafet krizi yaşıyoruz takıntı halinde bir çorap olayımız var hep aynı çorabı giymek istiyor. istediği çorap yazlık gittim bürsürü rengini aynı modelini aldım başa çıkamadım Tongue
hep eşorman giysin başka bişey giysin istemiyor. ve ben ne dersem o modundaLOLLOL
tabiki bunların hepsi normal biliyorum ama bazen nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum arkadaşlarlar.
bende bir dönem öyküyü bakırköyde çogem yapanın pedogagına götürmüştüm. emunda kaldım ama melekçiğim sana zanırım çok ters kalacak yol yüzünden.

Seni çok iyi anlıyorum bizdede var bunlar ama bunları takmıyorum ben .....Yemek yememesi ve uyumaması daha önemli ...Gelişimi için ..Evi odasını dolabını talan ediyır..sabahları  uyanıp kıyafetını gıyıyor ama yazlık ince çorap etek t sırth......Donuyo ama çıkaramıyoruz ......dun gece 2 de uyudu ....Gece kaçkere uayndı bılmıyorum .....bıtık durumdayız artık ...Erken kalkması çözum de değil ....bu saat oldu 1 yumurtayı yedıremıyoruz ...yanakda beklıyo ....dudaklarını yoluyo ....keyfı gelırse uslu söz dınlıyo yoksa bı sınır bı sınır  görmenız lazım

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2010 Saat 12:49
Orjinalini yazan: haticeirmak haticeirmak Yazdı:

Merhaba,daha evvel ayşegül salgın a götürmüştük arda yı ama ben çok memnun kalmamıştım ilgilenmesinden yada yaklaşımından , o hastanenin kozyatağı şubesinde zehra yılmaz eksen diye bir pedagog var , 2 yaş sendromu esnasında Zehra Hn a götürmüştük,ilgilenmesi yakşalımı güzeldi, daha sonra devam etmedik, Arda da düzelmeler olduğu için ama tavsiye ederim. Aynı zamanda konuşma terapistiliği de yapıyor, randevu alırken konuşma için değil de genel için isteyin, konuşma seanslarının ücreti daha pahalı oluyor bildiğin kadarıyla...

Canım sağol ama Acıbadem sanırım çok pahalı aramadım ama ..Ya pa yı aradım 6 seans fiyatı çok uygun geldı bize ......Benım derdim üstünde durmazsak kendiliğinden geçecek birşey mi yoksa aslında bu sorunmu .....Şu an uyguladıgımız yollar doğru mu onu öğrenmek istiyorum ....Konuşmayla alakalı sorunumuz yok bizim 1,5 yasında zaten çatır çatır konusuyıdu ...Asya nın algısı çok öndeydı biz biraz ondan da sıkıntılıyız sanırım ..neyse işte bir uzman yol gösterisn desinki bu geçer umursamayın valla 3 yemesin umrum olmaz acıkınca eşşek gibi bağıracak yemek dıye ..Ama bazen bu veletlerın altında bişi oluyo  bu büyüdüğünde büyük travmalar olursa kızarım kendıme ondan götürecem ..Tsakıntılı da değilimdir böle her daim yesin falan dıye Gelişimine yeteni yesin benım için ok zaten ..Sağolun varolun ilginize teşekkürler

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2010 Saat 03:03
Melek okula başlarsa da çok fayda görürsün bence.... Okulda yorulup öyl bir uyuyorlar ki... Yemek yeme disiplini de en iyi okulda öğreniliyor. Sinirini de alırlar orada, merak etmeLOLLOLLOL Pedagogdan sonra okul bak derim...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat