Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GIDA KATKILARI!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77639
Tarih: 14 Eki 2025 Saat 14:37


Konu: GIDA KATKILARI!
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Konu: GIDA KATKILARI!
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2023 Saat 11:30

Hakikatler, eninde sonunda ortaya çıkarlar:


 Gıda ve beslenme alanındaki ön yargıları yıkmak amacıyla Soframızdaki Hurafeler adlı kitabı kaleme alan gıda mühendisi Ebru Akdağ, mucizevi ya da zararlı gıdalar olmadığını söylüyor. Gıdalardaki katkı maddeleri hakkında da yanlış bilgilerin olduğunu belirten Akdağ, Katkı maddelerinin olmadığı bir dünya; salgın, açlık ve israfın kol gezdiği bir hale dönüşürdü. Bu ön yargıların bazı haklı dayanakları var. Ancak günümüzde gıda katkı maddeleri çok yanlış anlatılıyor. Bu maddeler yasalara uygun şekilde kullanıldığında, düşman değil dostumuz. diyor.

Gıda Mühendisi Ebru Akdağ'ın, gıda ve beslenme alanında sahte bilim kaynaklı hurafeleri ele aldığı Soframızdaki Hurafeler isimli kitap okurla buluştu. Gıda ürünlerini farklı bir bakış açısıyla ele alan kitap, 'mucizevi' olarak adlandırılan gıdalara ilişkin de farkındalık yaratıyor. The Kitap Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan kitabında Akdağ, gıda ve beslenme alanındaki ön yargıları yıkmayı ve bilimsel temellere dayanarak gıdalara yönelik akılcı bir yol haritası sunmayı hedefliyor. Akdağ kitabında 'Soframızı Beslenme Kılavuzlarının Işığında Kuralım mı?', 'Doğal Gıdaların Romantik Dünyası' bölümleriyle başlayıp ardından işlenmiş, ambalajlı gıdanın ne anlama geldiği anlatıyor. İşlenmiş ambalajlı gıdalara yönelik kategorik suçlamanın neden anlamsız olduğuna değinen Akdağ, 'Katkı Maddelerinden Kaçmalı mıyız?' bölümünde gıda katkı maddelerinin geçtiği meşakkatli bilimsel süreçleri gözler önüne seriyor. 'Kemofobi (Kimyasal Korkusu) Etkisi' başlığı altında kimyasalların korkulan yanlarına gerçekçi bir bakış açısı getirmeye çalışan Akdağ, 'Gıda Hileleri' kısmında gıda endüstrisindeki hilelerin gerçek yüzünü ve asıl kaçınılması gerekenleri anlatıyor. 'Bilim-Medya-Algı Üçgeni' bölümünde ise bilginin medya tarafından nasıl şekillendirildiğini gösteriyor. Kitabın bana göre en önemli bölümü olan 'Gıda Hurafeleri Avı'nda da gıda ve beslenmeyle ilgili yaygın hurafelerin gerçek yüzünü ortaya koyuyor.

https://www.msn.com/tr-tr/haber/other/katk%C4%B1-maddeleri-d%C3%BC%C5%9Fman-de%C4%9Fil-dost/ar-AA1gsE53?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=65f0823220e94d79a9ce4ede3bff6210&ei=21&fullscreen=true#image=1" rel="nofollow - -



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat