zatüre
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29481
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 17:52
Konu: zatüre
Mesajı Yazan: durucan
Konu: zatüre
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 00:31
iyi günler.. 3,5 yaşında kızım var. geçen cuma burun tıkanıklığı, akması, geniz akıntısı başladı. akşamına kuru öksürük. deloday şurup verdim. cumartesi akşam, pazar günü ateşi çıktı kulaktan 38.9 buldu. pazartesi doktora görtürdüm. ateş yok ama çok terliyordu.öksürük vardı ama çok değildi ama balgamlı yani sesli öksürük vardı.
(bu arada bundan 15 gün önce cornfleks yerken boğazına kaçtı bir süre öksürdü. 2 gün sonra sesli nefes almaya başladı. bu forumda bi yazı okumuştum. siz hemen göztepe akciğer bölümüne götürün diye yazmışsınız o yazıdan dolayı içim hep sıkıldı ama sadece burnu tıkalı gibi diyede bir şey yapmadım)
bu gün doktora götürdüm. boğaza kaçma olayınıda anlattım.
muayene etti. bronşlarda ses var dedi. film ve tahlil istedi.
lökosit 11.69
lenfosit % 40.4
lenfosit 4.72
crp 2.8
filme baktı. iyi değil, bronşit zatüre başlangıcı gibi ve o boğaza kaçma tablosunada uyabilen bir tablo dedi.
iesef 1 g iğne (6 tane günde 1 kez)
macrol 250
bricanly
delodaya devam et
1 hafta sonra gel dedi..
2 ay öncede çok sık hastalanmıştı , kreşe başladığında çok üzgünüm, doğru tedavimi,
ciddi bir sorun yaratırmı
birde hem iğne hem antibiyotik ağır gelirmi???
nolur yardım edin, şimdiden teşekkürler...
bu arada akşam çok öksürdü, 3-4 kez balgam kustu. iğneye, ilaçlara başladıktan 4 saat falan sonra....
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 10:24
Sesli nefes alma hikayesi hiç hoş değil.. Siz Göztepe de gösterseniz iyi olur.. Vakit kaybediyorsunuz.. Değilse bile bir kaybınız olmaz.
|
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 23:34
iyi günler, ilginiz için çok teşekkür ederim. siz olmasınız :))
mesajınızı alınca hemen göztepe ssk'ya gittim. yanlız akciğer bölümü değilde çocuk dahiliye varmış, oraya numara verdiler. sanırım asistan doktordu. muayene etti. sağ taraftan ses geldiğini söyledi, röntgen diğer doktorda kaldığı için tekrar röntgen çekildi. suda şişen bir madde olduğu için önemsediğini, yoksa hemen eve yollardım dedi. (corn fleks kaçmıştı, eğer kaçtıysa tabi) filmin çok kötü olmadığını, ama kaçmış da olabileceğini, öksürükle, balgamla atmış olabilir dedi, bronşit tablosuna uyduğunu , kötü görseydim cerrahiye yolllayacaktım dedi.
ilaçları kullansın.iğneleri olsun. ama kusma, nefes darlığı, morarma olursa hemen getir dedi.
eğer kaçtıysa ve hala müdahele edilmiyorsa çok mu tehlikeli,
bir sitede polenlerin ve rsv viriüsün alerjilerin çocuklarda bronşit ve zatürüye neden olduğu yazmış. alerji bölümünemi götüreyim.
birde garip olan normal nezle ve gripte bile çocuk perişan olurken bu hastalığında gayet iyi görünüyor, sadece ökürürken balgam sesi geliyor çok fazlada öksürmüyor. o gün ilk doktora götürüken bile tereddütle götürdüm. bu normal mi?
çok teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 11:37
Biraz takip edelim.. Geçmezse, tekrar gösteririz. Benim bir hastama "yok" dediler , 1-2 gün sonra çocuk sıkı bir öksürük krizi arkasından ufak bir antep fıstığı parçası çıkarmıştı..
|
Mesajı Yazan: faize
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 11:54
merhabalar doktor bey çok acil yardımınıza ihtiyacım var arkadaşımın oğlu 11 aylık birkaç aydır geçmeyen öksürüğü var farklı doktorlara götürdü her biri farklı ilaçlar verdi ama öksürük tamamen geçmiyor sürekli ilaç kullanıyor dün gece acile götrmüş bronşit demişler 3 saat buhar vermişler eve gelmiş sabaha kadar daha çok öksürmüş çocuk hiç iyi değil biz Bursa'dayız burada önerebileceğiniz bir doktor varmı çok çaresiz kaldı arkadaşım lütfen yardım edin çok teşekkür ederim.
------------- faizepehlivan
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 12:55
Dr. Halil Gümüş... Tel: 0(224) 232 02 08
|
Mesajı Yazan: faize
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 13:20
Allah sizden razı olsun çok teşekkür ederim iyiki varsınız
------------- faizepehlivan
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2011 Saat 00:53
Doktor Bey iyi günler, değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler.iyiki varsınız... bugün kontrolümüz vardı. doktor ciğerlerini dinledi, bayağı toparlamış , iğneler işe yaramış, cisim kaçması olsaydı ilaçlar işe yaramazdı dedi. antibiyotiği bitene kadar devam et, bricanly ve delodayı ver dedi. haftaya antibiyotiği bitince getir dedi, okula gidebilir, boğazı biraz kızarık dedi. eğer cisim kaçmadıysa ve ben bu kadar dikkate etmeme rağmen bu çocuk nasıl bronşit- zatüre başlangıcı oluyor. size sorum şu; kızım 2007 aralık doğumlu.. ---6 aya sadece anne sütü verdim ek gıdaya başladığımız günden beri kızım sürekli (her zaman ) kabız . her gün kakasını yapıyor ama top top, keçi kakası gibi.diyetine dikkate etmeme rağmen. --- bebekliğinden beri her yaz kollar, boyun, bel mutlaka çok fazla kızarıyor. --- o kadar korumama rağmen çok sık hastalanıyor. 3 senede kaç kutu antibiyotik içtiğimizin haddi hesabı yok. en aralıklı hastalığı 2 ay (oda mucize ) yazın bile ateşlenip, boğazları kızarıyor. --- çok sık geniz akıntısı, su gibi nezle, tonsilit, yada mutlaka burun tıkanık. yada yaz günüyse böcek ısırığından davul gibi şişiyor bacaklarında ısırılan yerler. sanırım lateks alerjiside var. --- göz altlarıda sık sık kızarık. bende, babasında, ablamda, benim dayımda alerjik rinit, saman nezlesi, hala oğlunda alerjik astım var. her gittiğimiz doktor alerjisi olabilir diyor. deloday biraz iyi geliyor. acaba gerçekten alerjik mi, bir alerji uzmanına götüreyim mi? önereceğiniz biri varmı. bir sitede bu tür şikayetleri olan çocuklar 3 yaşında astım oluyor ve tedavi edilmezse ileride büyük sorunlar yaşanıyor, bronşit, denip antibiyotiklerle geçiştirilirse geç kalınabilir diyor. bunca zaman boşunamı bu ilaçları kullandık. sizin öneriniz çok önemli.. Allah sizden razı olsun...
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2011 Saat 10:42
Bu tür şikayetleri olan çocuklar hep vardı, ama bu tür ilaçlar ve bu tür doktorlar yoktu. Ne tesadüfdirki, astım hastaları da çok azdı.. Madem Astımı tedavi edebiliyorlar, neden erişkin Astım hastaları var?? Astımın tedavisi yoktur.. Tedavi edildi dedikleri zaten astım olmayanlardır. Hakiki astım hastaları hayat boyu ilaç kullanmak zorundadırlar.. Günümüzdeki astım ilaçları sadece krizleri geçirmeye ve geciktirmeye yarar. Sağlam bir çocuğu "-Astım olmasın-" diye tadaviye almak, ŞARLATANLIKTIR...
|
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2011 Saat 17:04
tekrar tekrar teşekkürler..
--- dr'un dediği gibi iğneler, ilaçlar iyi geldiyse ciğere cisim kaçma ihtimali ortadan kalkar mı? bu konuda rahatlamalı mıyım?
---antibiyotiği bitiricez ve bricalye devam ediyoruz, doğru mu yapıyorum
--- deloday şurubu hastalanınca ve hastalanacağını hissedince vermemde sakınca varmı, bu ilaç da sizin dediğiniz gereksiz, hasta eden ilaçlardan mı ? burun akıntısını kesmek, önceden bu şurupla önlem almak akıntıyı ciğerlere indirir mi?
----birde bu ülkede kime güveneceğiz koskoca üniversite hastanelerinde çocuk alerji klinikleri açılıyor. neden hocalar buna müsade ediyor. anlayamıyorum :((
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2011 Saat 11:44
1- Doğru, çocuk "tamamen" iyileşti ise, ciğerlerinden ses gelmiyorsa, "yabancı cisim" yok demektir.
2-Bu ilaçların bir zararı yok.
3- Deloday gereksiz.
4- Yorum yok. 
|
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2011 Saat 22:32
doktor bey yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın;
kontrole gitmiştik (yukarıdada anlatmıştım) antibiyotik bitince tekrar getir demişti. bugün götürdüm. dinledi iyileşmiş dedi. delodayı , bricalyi pek vermedim antibiyotiği bitirdim dedim.
astafen şurup verdi, delodayin yerine 2 ay ver. haziranda tekrar göreyim dedi. neden alerji şurubu veriyorsunuz deyince daha önceden duyduğum sesden dolayı dedi (eğer yanlış anlamadıysam).
---bu şurubu 2 ay versem bi zararı olur mu
---çok hastalanıyor acaba bu şurup biraz olsun rahatlatır mı? (sizce çok zararlı değilse bir denemek isterim)
fikriniz çok önemli, saygılar :)
|
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2011 Saat 11:25
Zaditen'e laf ederler, Astafen verirler.. Halbuki ikiside aynı ilaçtır, sizde de hiçbirine gerek yoktur...
|
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2011 Saat 22:37
kızımın boynu ve başı çok terliyor. pek güneş görmüyor.bir yerde d vitamini eksilkliğinin bronşite neden olacağı yazıyordu.,
d vit ampul vereyim mi? eğer vücutta eksiklik yoksa bunu vermem zararlı olurmu? teşekkürler.
----astafeni vermiyorum doktor bey umarım artık az hastalınır :,(
|
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2011 Saat 10:48
Birdefa , 1 ampul vermenizde bir sakınca yok, ayrıca; önümüz yaz bol güneşe çıkarın.
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2011 Saat 23:41
doktor bey,
babası astafeni vermemi , doktor ver 2 ay sonra getir dedi, bu arada hastalanırsa ne diyeceğiz diyor, tekrar bronşit olursa ne yapacaksın diyor.
bense sizi dinleyip vermek istemiyorum, ama tek başıma karar veremiyorum. bir süre kullansam 1 ay falan çok büyük zararı olurmu, hiç yok yere hasta edermiyim.
azda olsa bi faydası olurmu?? darda kaldım doktor bey... .
|
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2011 Saat 22:32
doktor bey size yazdığım sorunun cevabını beklerken;
bu sabah huzursuz uyandı. burun tıkanık gibi, hafif çok hafif ateş,okula götürdüm, alırken burnu akıyordu. akşam burundan nefes alırken sanki hafif sesler gelmeye başladı. bir kaç kez öksürdü balgamlı gibi ses geldi. daha 1 hafta oldu. tedavi olalı.hemen tekrarlarmı bronşit, yoksa parça kaçma ihtimalimi ağır basıyor. bugün astafeni verdim. hemen doktora götürsemmi?
|
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 10:18
Astafen diğerleri gibi çok yan tesiri olan bir ilaç değil, deneyebilirsiniz, belki fayda eder. Ateşi artarsa gösterin.
|
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:40
doktor bey,
gece ateşlendi. kulaktan 38,6 oldu, dahada arttı sanırım. sabah 37.5,38. di. sabah öksürük biraz arttı. hemen götürdüm. . kontrol süresi dolmamıştı.
şimdi geldik, dinledi bronşları dolu dedi. bu çocuk alerjik bünyeli baharda çok artar sıkıntıları dedi. bronşit olmuş mu yine dedim yok dedi.macrol verdi nolur vermeyelim çok içti bu ara antibiyotik dedim. vermezsek bronşite, zatüreye çevirir dedi.
bricaly öksürük kesilene kadar
astafeni uzun süre ver dedi.
çok rüzgarlı havalarda fazla dolaştırma polenler yüzünden dedi
halasının oğlu alerjik astım kızımda öylemi dedim. olmaya aday dedi :((
rahatsızlıkları çok sürerse bi alerji uzmanına gösterirsin dedi.
antibiyotiği vereyim mi?
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2011 Saat 10:06
He şey çorba olmuş durumda... Bronşların dolu olmasına zatürre denir, bakteriel olanlarına antibiyotik verilir, viral olanlarda antibiyotik gerekmez...Bronşlarda daralma (spazm) olmasına; Astım veya Bronşit denir, özel ilaçları vardır, Antibiyotik burada da işe yaramaz.. Eğer doktor bu iki farklı durumu ayırd etmekten aciz ise, böyle "çorba" reçeteler verir..
1- Eğer sizde zatürre olsa idi, solunum sayısı çok artardı , 1 yaş-5 yaş arasında 40/dakika dan fazla olmamalıdır. 2 aydan küçüklerde bu sınır; 60 dır..Akciğerler dinlenildiğinde "krepitan" denilen vasıfta sesler alınır..
2-Astım, bronşit gibi durumlarda, rahat nefes alma ama sıkıntılı nefes verme vardır. Akciğerler dinlendiğinde, "sibilan" raller vardır.. Herhalde artık bu şekilde bir eğitim verilmiyorki, herkezin öksüren çocuğuna Astım ilaçlarını veriyorlar..
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2011 Saat 21:17
hocam akşam ateşi çok çıktı. neredeyse 24 saattir ateşi düşüremiyorum. kulaktan 40'ı geçti, en düşük 38.5. bugün tekrar götürdüm. tekrar muyene etti. boğazları kötü dedi. ateş düşmediği için tekrar ciğerlere inmesin dedi ve 5 tane iesef iğne verdi. saat 3.5 da iğneyi yaptık, saat akşam 9 hala ateşi 39larda ne yapacağımı şasırdım. hangi ilaçları verip hangilerin vermemeliyim.
|
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2011 Saat 17:14
Grip geçiriyor, iğnelerin hiçbir etkisi olmayacak, ben olsam bir kan sayımı yapıp, WBC değerine bakarım.. düşük çıkarsa "GRİP" demektir, 5 gün ateş yapacak ve antibiyotikler gereksizdir. Eski maillere bakın.
|
|