Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini eksikliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62964
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 23:51

Konu: D vitamini eksikliği
Mesajı Yazan: Esrazeynep
Konu: D vitamini eksikliği
Mesaj Tarihi: 11 May 2019 Saat 14:46
Hocam merhaba 37 aylık kızımın d vitamini 18 ünü. Hastanesinde yapılan testte yaşı baz alınarak derecelendirilmiştir dyor ve 30-80 aralığını gösteriyor.bizim 18 siz nasıl bir takviye önerirsiniz.çok teşekkür ederim şimdiden.

-------------
Esserzey

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 May 2019 Saat 19:24
Son derecede dusuk bir seviye.. 1 ay ara ile, birer ampul Dvit3 icirin. 
Ondan sonra da, HER SENE, 1 ampul Dvit3 icirin. 

Mesajı Yazan: Esrazeynep
Mesaj Tarihi: 11 May 2019 Saat 20:05
Hocam bulunduğumuz ilçede tek bir doktor var ve o bize coledan damla verdi hergün 2damla şeklinde kullanım önerisiyle..bunu kesip ampül vermelimiyim.yoksa bu da devamlı kullanımda yeterli olur mu?
Ve hocam önceden sormuştum boğaz enfeksiyonu başkadığı gün kendinden geçti 20sn kadar diye.testler temiz.bu düşüklük sebep olmuş olabilir mi?siz uyumadan önce yediği ağır gıda kaynaklı olabilir demiştiniz.yumurta sonucu çıkmıştı ve yumurtayı üç gün üst üste yese bacak ve göbeği kızarıyor sivilce gibi yumurta alerjisi diyebiliriz dimi ağır geldiği fikri mantıklı.saygılar hocam şimdiden.

-------------
Esserzey

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 May 2019 Saat 21:58
Hic bir sey; D vitamini seviyesini dusuremez.. 
Dusuk cikti ise; dusuk demektir. 
O damla ile hayatta bu kadar acigi kapatamazsiniz.. O doktor dediginiz sahsin verdigi doz, sadece, 
Amerika gibi BUTUN sut urunlerinde D vitamini katkisi olan ulkelerde, IDAME dozunu saglar, asla acik kapamaz.. 
Isterseniz, o damlayi kullanin, sonra tekrar Dvitamini seviyesine bir baktirin. 
kendinden gecmesi?? atesin ani yuksekligine bagli havale gecirmis olabilir. D vitamini ile bir alakasi yok.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat