Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emzikkkk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9060
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 09:15

Konu: emzikkkk
Mesajı Yazan: beyazcam
Konu: emzikkkk
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2008 Saat 10:35
bebeğim 3,5aylık ve uyurken sadece emzik kullanıyoruz.o olmadan uyumuyor.Allaha şükür sallamak gibi bir derdimiz yok ama ben geleceği düşünüyorum bugünkü yapılanlar yarın alışkanlık olacak diye korkuyorum.diyeceğim emzikle bebeklerini uyutan tecrübeli anneler bebeğiniz 7,8 aylık olduğunda nasıl uyuttunuz..kolayca bırakıyorlar mı emziği..emziği bıraktırmak için neler yaptınız,örnek verir misiniz...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2008 Saat 10:48
öncelikle hoşgeldin aramızaSmile
emzirmiyormusun onu merak ettim çünkü o dönemde genelde memede emerkerken uyuya kalıyorlar ,emziğe gerek kalmıyor. benim oğlum 19 aylık ve hala emzikle uyuyor yani bunu düşünmen için daha çokkk erken, çok evham yapma zamanın keyfini çıkar en güzel zamanlarınız Winkzamanı gelince bakarsın çaresine 3 gün sürüyor bırakmaları sabırlı olup 3 günü atlattın mı memeden kurtuluyorsunSmile

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2008 Saat 11:57
emziriyorum allaha çok şükürler olsun..oğlumun uyku saatleri emme zamanlarına denk gelmiyor.birtek geceleri emerken uyuyor memede.gündüzleri pek öyle olmuyor.bu yüzden çaresiz emziğe alıştırdım.dedğiniz gibi zamanı gelince bırakır umarım.

Mesajı Yazan: uykusuzzz
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2008 Saat 13:59
Benim kızım 22 aylık oldu ama aynı dert bizde de var.Geceleri emziksiz uyumaz.Bir tek emzik olsa iyi birde cırtlı bir önlüğü var onuda eline alır oynayarak koklayarak uyur.SmileBazen gündüzleri bile tutturuyo emzik,önlük diye vermemeye çalışıyorum ama ne fayda tutturdumu bir kere unutturmak çok zor.Bende bir kaç yerde 2 yaşına kadar kullanmasının normal olabileceğini okumuştum.Vallahi bizim kızda bağımlılık oldu galiba bende kara kara düşünüyorum nasıl bıraktırıcam diye.Çünkü yavaş yavaş zamanı geldi artık.Tecrübeli olanların yardımlarını bekliyoruz.

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2008 Saat 14:48
internetteki bi çocuk uzmanı emziği atın ve arkanıza bakmayın 3 gece uykusuz geçer ama alışır bebekler ne kadar erken bırakırsanız o kdar kolay alışır bu duruma demişti. ancak psikolog emmenin bebeği rahatlattığı için fazla üstüne gidilmemesi gerektiğini vurgulamıştı yani tercih bizim değil bebeklerin her zman olduğu gibi LOL

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2008 Saat 16:43
ben de aynı şekilde uyutuyorum bebeğimi.. yalnız şunu da belirteyim o dönemlerde gazı olmayan bebekler hep öyle kolayca uyur. 4-5 aydan sonra başka şeyler istemeye başlayabilirler. çınar aynen öyleydi. emziği atıyor bas bas ağlamaya başlıyordu. hiç kucağıma laıp sallamadım. emziği ve battaniyesni verdim eline dışarı çıktım. ama bunu defalarca yaptım. yaklaşık da 1 ay sürdü bu çabam. çınar şimdi 14 aylık.. hala o şekilde uyuyor. ben emziği bırakmak için daha erken diye düşünüyorum. hele de ön azılardan sonuncusu çıkıyor şu dönemde.. onu emziğinden ayıramam. abim diş hekimi ve 1 yaşından sonra emziğin bırakılması taraftarı. ama bıraktırmıyorsan da çok kısa süre ağzında dursun ve 2 yaşında da kesinlikle ve kesinlikle bırakmış olsun diyor. uykuya dalması için emziği veriyorum ve uyuyunca hemen ağzından alıyorum. yatak dışında hiçbir yerde de emziğe yaklaştırmıyorum onu. kesinlikle emziğin bebekleri rahatlattığına inanıyorum.. kolay gelsinWink

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2008 Saat 17:51
aynı senin gibi düşünüyorum ve yapıyorum burcu..uyuması için bir araç ve rahatlatıcı emzik.uyuduğu an ağzından alıyorum.teşekkür derim

Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2008 Saat 13:46
doktorumuzda sadece senin yaptığın şekilde önermişti zaten canım o zaman sorun olmuyomuş eğer gündüz emzik almıyorsa uyku harici anlarda bıraktırmakta çok fazla zorluk çekeceğini zannetmiyorum benim kızım hiç emzik istemedi ama parmak emdiği için doktorumuz önermişti sadece geceleri uyuyana kadar uyuyunca emziği al demişti

-------------
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Mesajı Yazan: didemkız
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 19:25
mrh benim kızım 3.5 alık ama emzik almıyo çok denedim ama geveleyip duruyo çok zorlayıncada ağlıyo.eziğin rahatlattığını duymuştum en azından parmak emmesinden iyi.Parmağını çoklata çoklata emiyo hanım.Bide biberonu almıyo ilk 2 ay aldı sonra pek uzun dışarı çıkmadığım için vermedim şimdi ise unutmuş galiba biberonuda almıyo.İlerde ne yapcam bilmiyom heryerde emzirmek olmuyo sağıp vermek gerekiyo.

Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2008 Saat 20:00
didem bence şuanda biberonu almaması çok iyi çünkü küçük ve biberona alışırsa göğsünden emmek istemez biberon rahat geliyor. benim kızımdan biliyorum. emzilk konusunda ise arkadaşlar bizde doktorumuza sorduk gece emzik alıyorsa gün içinde üstüne düşmüyorsa sorun olmaz 2 yaşına kadar emebilir demişti..

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: nisanaz
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 12:04
benim kızımda 1 yaşında arkadaşlar bizde ne yazıkki uyuyacağımız zaman emzikle uyuyoruz  ben çalışna bir anne olduğum için mecbur kaldım emziğe ama bırakır heralde bunun için pek endişe etmiyorum sadece bir kaç gece uykusu bölünecek o kadar diyorum ama inşallah öyle olur

-------------
07/08/2007 12:05

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 12:27
kizima ben hic vermek istemedim aslinda ama ben yokken kayinvalidem mecbur kalmis almis vermis. yuregim dayanmadi artik diyor belki aglamaz diye aldirdim demisti. onu da agzinda gevelemis gevelemis tam tutmamis bile. cok sukur bagimliligi olmadi, sakinlestirmeye calisirken verirdim, onunla bile avunmazdi agzindan ativerirdi. bi ara sadece geceleri mamasini hazirlarken uyanmasin az beklesin diye veriyordum. sonra kendiliginde gece almayi da birakti. bende hic vermedim. 7-8 aylikken birakmis olduk yani. ins. bu bebegimde de emzik aliskanligi olmaz.

kimi cocuklar almiyor kimileri de 5 yasina kadar emiyor. onsuz yapamiyorlar.

emzik biraktiracak olan annelere kolay gelsin.

Mesajı Yazan: sgurbet
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2008 Saat 00:29

arkadaslar ayni sorunu simdi ben yasiyorum kizim 19 aylik bende emigi biraktirmak istiyorum

ama zorlamakta istemiyorum gündüzleri fazla vermiyodum zaten ama emziksiz uyumuyodu
bugün emziksiz ilk kez yatti ama öglen uyumamisti ve gün icerisinede cok yorulmustu(malum süslü bir kiz ya) emzik olmadan hemen uyudu isallah gecede aramaz unutursa 3 gün cekmeye raziyim yeterki biraksin eltimin kizi 4 yasinda zorla biraktirmislardi bende onun icin simdiden biraksin istiyorum bakalim bugün emzigi atma yolunu denedik isallah olur ama olmazsada arkadaslar sizden yardim istiyorum hepimize kolay gelsinStarClown

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2008 Saat 01:32
benim oglum osman da sadece yatakta emiyor önce beni sonra emzigiLOLLOL
ama ne zaman biraktirim diye hic düsünmemistim gündüz hic vermiyrum zaten sadece yatakta ........ biraktirmak isteyen arkadaslarimiza kolay gelsinBig%20smileBig%20smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2008 Saat 12:59

kızmda 19 aylık ama hiç bıraktırmayı düşünmüyorum şu an sadece uykusunda alıyor ve uyuyuncada çıkarıyor gece uyanırsada yatağında bulup tekrar emiyor kadir bey ağız yapısını bozmaz diyince rahat olan beynim dahada rahatladıBig%20smilene zaman isterse bırakırWink

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2009 Saat 21:37
bugün emziği verdim çünkü beni emzik yapmıştı...bugün takatım kalmadı artık...direniyordum...uyuduktan sonra verdim hemen emmeye başladı...
ama korkularım var şimdi...
geceleri ağzında emzik varken birşey olurmu acaba...yine yanmı yatırmalıyım yoksa sırt üstümü...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2009 Saat 21:46
yanda yatsa sirt ustu de birsey olmaz ilalcim. bildigim kadariyla... eymen tutkun degil emzige ama yarim yamalak emiyor iste. uykuya iyice daldiktan sonra atiyor kendi agzindan...

memede de ayni sekilde zaten, doydugu zaman ve geceleri emerken uyudugu zaman azgindan kayiyor nasilsa... eymenin meme de uyuma gibi birseyi de yok. memeden sonra ozel olarak uyutacaksin pasami LOL

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2009 Saat 21:48
neden korkuyorsun kiConfusedboğulur diye endişe etme eğer sağlam bir emzik ise hiçbirşey olmaz Allah ın zn ile emziğini knt et yeter hiç korkma yan veya sırt üstü hiç farketmez ama kusup Allah göstermesin birşey olmaması için sağına soluna döndürerek yatır derimSmile

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: Hercai75
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2009 Saat 22:16
Benim büyük oglum hemen hemen 2,5 yasina kadar emzik kullanmisti. Ama sadece geceleri yatarken. Biraktirmak cok kolay oldu. Bir gece yaticak ama evde bir tane emzik bulamiyorum. Bende, oglum emzigini kuslar almis, yok dedim. Hic aglamadi, yatti uyudu. 1-2 gün daha sordu sadece, anne emzigi kuslarmi aldi diye o kadar. Bilseydim daha erken biraktirirdim. Yani hic uyku problemimiz olmadi emziksiz. Sanirim ikinci oglumda bu kadar kolay olmaz. Aslinda o da sadece geceleri emiyor ama ne bileyim ufak genelde daha cok zorluyo beni her konuda. Herhalde onun da 2,5 yasindan önce birakmasi icin ugrasmam.

-------------

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2009 Saat 22:49
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

yanda yatsa sirt ustu de birsey olmaz ilalcim. bildigim kadariyla... eymen tutkun degil emzige ama yarim yamalak emiyor iste. uykuya iyice daldiktan sonra atiyor kendi agzindan...

memede de ayni sekilde zaten, doydugu zaman ve geceleri emerken uyudugu zaman azgindan kayiyor nasilsa... eymenin meme de uyuma gibi birseyi de yok. memeden sonra ozel olarak uyutacaksin pasami LOL

ilk başlarda eylülde öyleydi..emerken uyuyordu..ama şimdi gazı oluyor.uyusa bile uyanıyor...gaz çıkaralım derken iyice uykusu açılıp birdaha meme istiyor...bu böyle sürüp gidiyor işte....buarada emziği çıkardı şimdi tekrar almıyor...saç kurutma makinasını çalıştırıp koydum yanına..babasınıda yanına gönderdim....ayyyy...ne zormuşşşş...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2009 Saat 00:58
benim de bildiğim kadarıyla sorun olmaz.. dişleri olmadıgı için emziği parçalama gibi bir ihtimali yok. ama bana sorarsan uyuyunca emziği al uyanınca ver sonra tekrar al derim.. oda emziğe karşı tutkulu bir bağımlılık olmaması için. ama sonuçta emzikle boğulur m diye endişenme.. dişleri çıkınca da kauçuk emziğe geçir yapmayı unutma tabi şuan silikon kulanıyorsan

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat