Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Akut larenjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45576
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:11


Konu: Akut larenjit
Mesajı Yazan: Ozanarin
Konu: Akut larenjit
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 13:19
Hocam merhaba.
20 aylık oğlum 2 akşam zar zor nefes alıp köpek hırıltısı gibi sesler çıkarmaya başlayınca sabah doktora götürdük. Doktor boğazına baktıktan sonra larenjit teşhisi koydu ve hemen damardan kortizon yapıp soğuk buhar uyguladı. Bize de 3 gün boyunca 24 saatte bir prednol-l 20 mg ağız yoluyla kullanmamızı söyledi. Hatta sıkıntı devam ederse 12 saatte bire düşürmemizi söyledi. Başka bir tedavi olarak da günde 4 kez 20'şer dakika yüzüne 30 cm. mesafeden soğuk buhar uygulatıyor. 

Damardan verilen kortizondan hemen sonra nefes alamama sıkıntısı geçti. Doktorumuza geçtiğini söyleyip devam edip etmememiz gerektiğini sorduk, o da devam etmemiz gerektiğini söyledi.

Bugün evdeki 2.dozu verdik, yarın sonuncusu olacak.

Fakat prednol'u kullanmaya başladığından beri sinir krizleri, uykusuzluk ve dengesiz davranışlar gibi sıkıntılar var. Son dozu da vermeli miyiz? Prednol çok ağır gelmiş olabilir mi? 

Şimdiden çok teşekkürler...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 19:46
Bunlarda kabahat yok, bunlara bu sekilde egitim verenlerde kabahat var.. Krup veya Akut Larenjitte yapilacak olan; uzun sureli etkisi olan; ( yarim ampul)DECORT ignenin kullanilmasidir. 48 saat etkisini gosterir, oyle 20-30 dakikada bir igne tekrarina da gerek kalmaz. Zaten bu hastalikta sikintili devre, 3 gecedir.. Sonrasi siradan Grip gibidir.
Benim butun, Alt Forum, Eski mailleri ve Makalelerimi mutlaka OKUYUN. Basiniza gelenler hep, benim yazilarimi okumadiginiz icin oluyor.
Gece cok sikisirsaniz, soguk havaya cikarin, aninda acilir.


Mesajı Yazan: Ozanarin
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 21:23
Hocam çok teşekkürler. Zaten 3.dozu vermemeye karar vermiştik, sizin cevabınız da bize destek mahiyetinde oldu...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat