Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş ateş ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30365
Tarih: 15 Tem 2025 Saat 07:40

Konu: ateş ateş ateş
Mesajı Yazan: senaybk
Konu: ateş ateş ateş
Mesaj Tarihi: 15 May 2011 Saat 11:28
1.  16 aylık ikizlerim var..kızım geçen hafta ateşlendi (kulaktan 39 derece)... sadece bir kez calpol verdim, 24 saat ateş düşmeyince dr.a götürdüm...akrabam olan yetişkin KBB uzmanı boğazı çok kızarmış, antibiyotiksiz kesinlikle geçmez dedi, üstelik iğne yazdı...dr'dan eve gelirken araba çok sıcaktı, çocuk hiç ilaç vermediğim halde bi anda terledi ve kustu...banyo yaptırıp ince bi kıyafetle yatırdım, 12 saat aralıksız uyudu...uyandığında ateşi yoktu, iyileşti yani...BEN ANLAMADIM, BU ATEŞ NEYİN NESİYDİ,  TERLEDİĞİ İÇİN Mİ İYİLEŞTİ?  
2.   kız iyileşti bu sefer de 10 gün sonra oğlan ateşlendi(kulaktan 39,5)...çok ağladığı, huzursuz olduğu için 24 saat içinde sırayla  paranox-pedifen-paranox-pedifen 4 kez ilaç vermek zorunda kaldım...duş falan aldırmadım, ince kıyafet giydiriyorum...terlese bu da iyileşir mi?  kızdan daha ağır geçiyor hastalığı şu an, ne yapmalıyım?  çocukları götürecek dr bulamıyorum...teşekkür ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 May 2011 Saat 11:53
Ateşi iyice bir çıkıp, terleyerek düşerse, hastalıkların çoğu ( bilhassa viral olanlar) kendiliğinden iyileşir. Bu sebeple, çocuk bir şey hissetmiyorsa ateşi düşürmeyin diyorum.. Ateş ile ilgili makalemi okuyun.

Mesaj Tarihi: 16 May 2011 Saat 12:06
Evet, ben hastalanınca terlerim iyileşmek için..Ama çocuklar sözkonusu olunca cesaret edemedim...Bi sakıncası olur mu, kendiliğinden terlemezse sıcak tutup terletebilir miyiz yani?

Mesaj Tarihi: 16 May 2011 Saat 13:09
Dışardan sıcak tatbiki yapmayın.. Tehlikeli olan budur.

Mesajı Yazan: zehraeroğlu
Mesaj Tarihi: 16 May 2011 Saat 22:59
dışardan sıcak tatbiki derken mesela sıcak banyo,sıcak sobanın yanında durması gibi değil mi?yani benim kızım ateşlendiğinde atlet giydiriyorum ama ateş üşüme yaptığı için kızım illahi yorganını istiyor.bende veriyorum.yani atletli ama yorganını örtüyor bazen üzerine bu da risklimi kadir bey..
2-tehlike dediğiniz yine havale değil mi,yoksa başka bi tehlikeden mi bahsediyorsunuz..

Mesaj Tarihi: 17 May 2011 Saat 13:20
Üstünü örtmenizin bir zararı yok, dışardan ısı tatbik etmeyin. Yani elektrikli ısıtıcı battaniye koymayın.

Mesaj Tarihi: 18 May 2011 Saat 08:16
Yukarda oğlumun rahatsızlığından bahsetmiştim.(16 aylık)..2 gün boyunca 39.5 civarlarında ateşi oldu, çok perişandı çocuk, ağrı kesici verdim defalarca... 3.gün 38.5'larda idi ateşi, ilaç  vermedim hiç ve vücudunda döküntüler başladı...4.gün ateş 37.8 falan ve döküntü iyice arttı...Karnında ve boynunda çok fazla var...
1.  6.hastalık mı geçiriyor
2.  ateşten 5 gün önce suçiçeği aşısı olmuştu, aşının yan etkisi mi
3.  başka bi döküntülü hastalık olabilir mi, dr'a götürmeli miyim?
4.  kullanmam gereken bi ilaç, krem var mı?
5.  ikiz kardeşine de bulaşır mı?    TŞK...

Mesaj Tarihi: 18 May 2011 Saat 10:49
6. hastalıkta, ateşin düşmesi ile döküntü çıkar. Bir daha ateşi çıkmaz. İsilik olabilir. Fazladan ısıtmayın, rahat ettirin. Banyo iyi gelir. Genel durumu iyi değilse, bir doktora gösterin.

Mesaj Tarihi: 18 May 2011 Saat 19:26

Dr.a gittik..Kızıl değilmiş, viral dedi...Yani 6.hastalık demek istedi sanırım...Ayrıca boğazı kızarmış ve beyaz noktalar var dedi...3 gün zitromax mutlaka kullanmamı söyledi...Ateşi yok, vermesem nolur ki diye sordum...Tedavi edilmeyen hastalıklar kalbe ve böbreklere zarar verir dedi...

Bi kaç gün önce acil diyalize almış bi bebeği...(bebek enfeksiyon geçirmiş, anne antibiyotik vermemiş..)  

Ateş ya da öksürük yok, sadece döküntü var..Boğazı kırmızı+beyaz nokta var diye antibiyotik kullanmalı mıyım?  Siz ateş yoksa antibiyotik vermiyorsunuz biliyorum...Ama dr korkuttu beni....Oysaki ben çocuklarım hayatlarının ilk 1 yılında 5-6 kez antibiyotik kullandılar diye son 3 kez verilen antibiyotikleri kullanmadım...En fazla 3 günde ateşleri düştü, ben de bunu zafer saymıştım...

Farkında olmadan kötülük mü yapıyorum acaba, herşeye antibiyotik veriyorlar napiyim..Sanırım her seferinde kan sayımı yaptırmalıyım, ne dersiniz?

Bi sorum daha var, kızarıklık tamam ama beyaz noktalar ne anlama geliyor?

Bi de zitromax ile deposilin arasında kararsız kaldı dr, zitromaxta karar kıldı, buna ne dersiniz?

Mesaj Tarihi: 18 May 2011 Saat 20:56
Kızıl değilse, kalbe veya böbreğe nasıl zarar verecekki?? Ayrıca ne Kızıl hastalığı nede bu komplikasyonlar bu yaştaki bebeklerde olmaz.. Meydanı boş bulmuş sallıyor.. Bu yaşta ne Kızıl nede başka bir tür Streptokok hastalığı olmaz, Deposilin yapmak, en büyük insafsızlık. Ayrıca gerekli durumda Zitromax, Deposilinin yerini asla tutmaz..

Mesaj Tarihi: 18 May 2011 Saat 21:26
Bu saatte bile cvp yazıyorsunuz, çook teşekkür ederim...Sorumun şu kısmı ile ilgili yanıt istesem??Embarrassed
''Ateş ya da öksürük yok, sadece döküntü var..Boğazı kırmızı+beyaz nokta var diye antibiyotik kullanmalı mıyım?  Siz ateş yoksa antibiyotik vermiyorsunuz biliyorum...Ama dr korkuttu beni....Oysaki ben çocuklarım hayatlarının ilk 1 yılında 5-6 kez antibiyotik kullandılar diye son 3 kez verilen antibiyotikleri kullanmadım...En fazla 3 günde ateşleri düştü, ben de bunu zafer saymıştım...

Farkında olmadan kötülük mü yapıyorum acaba, herşeye antibiyotik veriyorlar napiyim..Sanırım her seferinde kan sayımı yaptırmalıyım, ne dersiniz?

Bi sorum daha var, kızarıklık tamam ama beyaz noktalar ne anlama geliyor?''

Mesaj Tarihi: 19 May 2011 Saat 10:04
Boğaz enfeksiyonları daima;  yüksek ateşlerin sebebidir. Hiç ateş olmadan boğaz enfeksiyonu olmaz.. Bazen bademciklerin üzerinde "kriptik fibrin  tıkaçları" olur, onlarda enfeksiyon belirtisi değillerdir..Sert bir gıdanın yenmesi ile sıyrılıp giderler. Asla antibiyotik ile kaybolmazlar.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat